iPhone virüslerden tam olarak kurtulma

dardayim

Femtopat
Daha fazla  
Mailime gelen virüs bir linke tıklamıştım. Telefonumun işleyişinde bir değişiklik olmasa da, bilgilerimin çalışabilmesi endişesi ile “Ayarlar" > "Genel" > "Sıfırla" > "Tüm içerikleri ve ayarları sil" yapmıştım. Önemli gördüğüm bir şey olmadığından yedekleme dahi yapmadan doğrudan bu işlemi uygulamıştım. Yine aynı iCloud hesabımla giriş yaparak telefonumu kullanmaya devam ettim. Aynı iCloud hesabını kullanmam virüslerden tam olarak kurtulmama engel olur mu? Bu işlemi yaptığımda cihazım 100% olarak virüslerden arınır mı?

IOS'a virüs bulaşabileceğini düşünmüyorum.
Virüslü linke tıklamış olsam da mı?
Hocam iOS'te takvim virüsü dışında Jailbreak yapılmadan dosyalarınıza sızabilecek bir virüsün olduğunu düşünmüyorum. iCloud hesabınız ile herhangi bir Apple harici siteye girmediyseniz sıkıntı yoktur. Mailinize gelen linkleri taratmayı unutmayın (VirusTotal ile taratabilirsiniz). Hayırlı cumalar :)

Düşüncemi doğrulayan bir makale: iPhone'lara virüs bulaşır mı? iPhone'ları virüslerden kurtarma kılavuzu | Kaspersky

Hocam virüsün bulaştığı varsayarsak da yaptığım işlemler yani sıfırlama işlemi doğru şekilde telefonu sıfırlayacak işlemler mi? Bulaştıysa da çok çok düşük ihtimal temizlemiş midir? Icloud hesabıma bağlı birçok uygulama var ama icloud hesabıma virüs bulaşır mı? Virüslü mail icloud hesabımdan gelmedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı