iPhone XS vs iPhone 11

berke hindistan

Megapat
Daha fazla  
Şu an Xiaomi Mi 8 kullanıyorum ve hazır cihaz 2. elde para ederken elimden çıkarmak istiyorum. Her zaman Android kullandım ve bu sefer iOS denemek istiyorum. İki cihazı da kullanmış ya da bilgi sahibi olan kişiler, 11 mi yoksa XS mi sorusuna cevap verirse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ikisini de kullanmadım ama kullanan (daha doğrusu XS Max'i kullanan) arkadaşlarım var ve şuan XS ekranından dolayı daha iyi ama kamera ve performans (azıcık) olarak 11 daha iyi, hangisi sizin için daha öncelikle ise onu seçin (bence XS daha mantıklı).

Her ikisini de kullanmadım ama kullanan (daha doğrusu XS Max'i kullanan) arkadaşlarım var ve şuan XS ekranından dolayı daha iyi ama kamera ve performans (azıcık) olarak 11 daha iyi, hangisi sizin için daha öncelikle ise onu seçin (bence XS daha mantıklı).
Hocam yorumun için sağol benim için kameranın bir önemi yok yani xs kamerası bile bana çok fazla yetecektir ama her zaman video izlediğim için ekran daha cazip geliyor. 11'in ekranı hakkında duyduklarım okuduklarım çözünürlük düşük olmasına rağmen iyi diye duydum, tek sıkıntı xs pil sorunu çıkarabilir mi diye düşünüyorum.

Hocam yorumun için sağol benim için kameranın bir önemi yok yani xs kamerası bile bana çok fazla yetecektir ama her zaman video izlediğim için ekran daha cazip geliyor. 11'in ekranı hakkında duyduklarım okuduklarım çözünürlük düşük olmasına rağmen iyi diye duydum, tek sıkıntı xs pil sorunu çıkarabilir mi diye düşünüyorum.
Batarya olarak her ikisi de yüksek cihazlar ama 11’in pili bariz olarak daha yüksek, bir telefonu 6-7 yıl kullanmayacaksanız ekran daha on planda olmali şeklinde yorumladım ve XS önerdim (ki ben olsam XS alırım), iPhone 11’in paneli kötü değil sadece XS’in paneli (çok daha) iyi.

Ekran dışında XS modelinin bir artısı yok. 11 modeli daha iyi bir telefon.

Söylediğine katılmıyorum. 1 ay önce XR kullanıyordum satıp X aldım iyiki de almışım. İphone X ve Xs 11 modeline göre bence çok daha iyi cihazlar. İphone 11 alüminyum kasa iken Xs paslanmaz çelik kasa. Süper Amoled olan ekranı zaten başlı başına bu telefonu almak için en doğru sebep. Ele daha güzel oturması, telefonun tipi premium hissi yaratıyor. İphone 11 XR' ın az geliştirilmiş hali. Kasa oranları aynı zaten. Kalın bir kasa yapısı var ve tek elle kullanımı gerçekten zor.

@@berke hindistan Kesinlikle XS al. Asla pişman olmazsın emin ol..

Ben iPhone 11’i öneririm. Yani sizin için “premium” hissiyat o kadar özellikten -Batarya, kamera, güncellik, işlemci vb.- önemliyse XS alabilirsiniz. Ama emin olun pişman olursunuz. Bu arada 11 ile XR arasında gerçekten fark var az gelişmişi falan değil. Hatta ekran dışında neredeyse her şeyi değişmiş.

antutu puanlarını göz önünde bulundurmalı mıyım ?
ayrıca xs alsam 2 3 sene içerisinde çöp olur mu ? isteğim 2 3 sene kullanma doğrultusunda

Son düzenleme:
Merhaba, elimden geldiğince farklarını anlatmaya çalışacağım.

Kasa:
iPhone Xs materyal olarak paslanmaz çelik kullanıyor, iPhone 11 ise alüminyum bir yapıya sahip. İnan bana iPhone Xs ve iPhone 11 Pro, küçük (5.8 inç) olmasından dolayı, eldeki tutuş hissiyatını çok iyi veriyor. Diğer yandan alüminyum daha kaba bir bir bileşim olduğu için, elinize cihazı aldığınızda iPhone 11 size daha kalın gelecektir. Kısacası kasa konusunda iPhone Xs bir adım önde.

Ekran teknolojisi: iPhone Xs, OLED bir ekran teknolojisine sahip, iPhone 11 ise Apple'ın ismini özelleştirmiş olduğu Liquid Retina yani LCD bir ekran kullanıyor. Elbette OLED ekran, sana siyahları ve beyaz tonları daha iyi ve daha net gösterecektir. Bir fotoğrafa baktığında, bir film izlediğinde iPhone Xs'in verdiği haz daha iyi olacaktır. Keza iPhone Xs'te iOS 13'le beraber gelen koyu modu(dark mode) aktif hale getirdiğimizde, iPhone Xs size az da olsa bu noktada batarya performansı sağlarken iPhone 11 sağlamaz. Çünkü OLED ekranlar LCD ekranların aksine siyah tonları gösterirken, piksellerindeki ışığı kapatır. Koyu mod ise bu noktada avantaj sağlar. Bu noktada da iPhone Xs bir adım önde.

Ekran boyutu:
iPhone Xs 5.8 inç, iPhone 11 ise 6.1 inç bir ekrana sahip. Bu tamamen senin tercihin. Ekran büyüdükçe eldeki tutuş hissiyatı azalır ancak seyir zevki artar. Yine de iPhone Xs her ne kadar küçük bir ekrana sahip olsa da OLED teknolojisi gereği, seyir zevki konusunda dezavantajını avantaja çeviriyor. Bana göre bu noktada da iPhone Xs bir adım önde.

İşlemci:
iPhone Xs bildiğin üzere A12 çip kullanıyor, iPhone 11 ise yeni nesil A13 çip kullanmakta. Elbette şu an bu işlemciler arasındaki farkı hissetmeniz mümkün değil çünkü A12 şu an için dahi çok yeterli bir işlemci. Yine de şunu düşünmenizde fayda var. A13 daha geç yaşlanacak ve A13 işlemciye sahip bir cihaz, A12 işlemcili bir cihazdan güncellemeleri bir tık daha fazla alacak. Performans sonuçlarına bakarsanız eğer elbette kağıt üstünde de aralarında belli bir fark var. Bu noktada iPhone 11 bir adım önde.

Kamera:
Bildiğin üzere iPhone Xs çift kameralı bir cihaz. Bu kameralardan biri standart kameramız olan Geniş açı, diğeri ise optik x2 zoom sağlayan Telefoto kamera. iPhone 11 de ise standart kameramız olan Geniş açı ve görüntüyü 120 derecelik açıyla çekmemizi sağlayan Ultra Geniş açı kamera var.
Şimdi öncelikle şunu iyi bil ki iPhone 11in Geniş açı kamerası, iPhone Xs'in Geniş açı kamerasından daha iyi. Daha iyi bir lens ve gece modu. Bu bakımdan iPhone 11 bu noktada daha iyi. iPhone 11in bir diğer + noktası ise Ultra geniş açı. Daha geniş fotoğraflar, daha iyi manzara resimlerini buna örnek verebilirim. iPhone Xs'in hiç mi + noktası yok, elbette var. iPhone 11'de portre modu olmasına rağmen, portre modunda yakınlaştırma yapamayacaksın. Çünkü bunu sağlayan optik zoom kamerası yok. iPhone Xs ise optik zoom kamerası sayesinde sana daha iyi bir portre deneyimi sunacak. Diğer yandan iPhone Xs ekran teknolojisi gereği çektiğin fotoğrafları sana iPhone 11den daha canlı ve daha doğal gösterecek. Burada kararı sana bırakıyorum.

Batarya:
2018 yılında iPhone Xs, Xs Max ve Xr tanıtıldığında; Apple, bu zamana kadarki en iyi iPhone batarya ömrünün iPhone Xr modelinde olduğunu söyledi. iPhone 11 ise Xr'dan 1 saat daha fazla batarya ömrüne sahip. Ki bu günlük kullanımda 2-3 saate tekabül edecektir. Bu noktada iPhone 11 ciddi anlamda daha önde.

Sentezleyerek karar verebilirsin.😊

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı