IPhone'u alanlar hangi sebeple alıyorlar?

1 - Kullanışlılık​

Diğer cihaz üreticilerinden farklı olarak, Apple "herkese göre bir ürün" tasarlamaya çalışmaktansa, belirli bir kitleye kaliteli bir kullanıcı tecrübesi sunmaya çalışıyor. Apple ürünleri neredeyse her zaman en gelişmiş donanıma sahip olarak piyasaya sürülüyor, tabi fiyat olarak da "uzun menzilli" müşterilere hitap ediyor.

2 - Olgunluk​

Apple, bir ürünü piyasaya sürmeden önce markasının standartlarına uymasından emin oluyor. Bu standartların oldukça yüksek olması da, en iyi ürünlerin hayatta kalmasını sağlıyor. En başta iPad üzerine çalışan ekip, yıllar içinde erken modelleri eleyerek en sonunda iPhone'u yarattı.

3 - Uyumluluk​

Apple'ın en karakteristik özelliklerinden biri de, farklı donanım ve yazılım ürünleri arasındaki yüksek kaliteli uyumluluk. Bir Apple ürünü her görevi yerine getiremeyebilir, ancak cihazın tasarlanma sebebi olan fonksyonlar her zaman tutarlı ve kullanışlı şekilde yerine getirilecektir.

4 - Müşteri memnuniyeti​

Apple'ın müşterileri iPhone ve MacBook gibi ürünlere duydukları hayranlığın sebebi, sadece donanım ve yazılım olarak kaliteli bir tecrübe sunmaları değil, ayrıca arayüz ve ürün tasarımlarının da yüksek kalitede olması. Buna ek olarak Apple her ürününe yeni bir fonksiyon kazandırarak müşterilerinin hayranlığını tazeliyor.

5 - Marka algısı​

Belki biraz kızacaklar ama Apple kullanıcıları, diğer markaların müşterilerine göre hava atmayı çok daha fazla severler. Açıkçası Apple da ürün tasarımlarıyla hayranlarının bu davranışını destekliyor. Apple bir ürün sahibi olmanın verdiği his, kullanıcılarına göre rakipsiz...

6 - Piyasa stratejisi​

Apple'ın diğer bir özelliği de ürünüyle ilgili her detayı göz önünde bulundurması. Ambalaj tasarımı, reklam kampanyaları, açıklanma ve çıkış tarihleri de ürünün bir parçası olarak düşünülüyor.

7 - Sürükleyicilik​

Sadece ürünün kendisi değil, mağazanın tasarımı, müşteri hizmetleri ve hatta teknik servis bile müşterileri sarıp markanın içine dahil ediyor. Öyle ki bir ürünü satın alma işlemi bile ürünün bir parçası haline geliyor.
 
Bu tabii zevk meselesi. Fakat ben alacak olsaydım güvenliği için alırdım. iOS mükemmel değil, hiçbir işletim sistemi değil, ama yine de daha stabil çalışıyor bence de. Benim almamdaki sebep güvenlik olurdu. Günün birinde telefonumdaki veriler o kadar önemli olursa yine Apple ürünü almaya karar veririm.
Android bir telefon için gayet mükemmel. İhtiyaç fazlası her şey var ama iOS'ta böyle bir şey mümkün değil.
 
50 bin liraya iPhone 15 almak nedir Allah aşkına? 60 Hz ekrana o parayı asla vermem. Hatta 60 Hz ekrana 20 bin lira bile vermem. Sene olmuş 2023. Amerika da bu telefonlar normal fiyatta alanlar borca girmeden alıyor. Türkiye'de asla fiyatını hak etmiyor ha gidip Amerika'da 800 dolara alırsan ona lafım yok.

Vallahi kanka ilk telefonumda iPhone o yüzden IPhone'dan şaşmıyorum 60 Hz 120 Hz benim için önemli değil.
 
İhtiyacım yok ki, niye alayım? Yazdığın şeyi hiç beğenmedim.
Bir insanı insan yapan aldığı telefon değildir, malı değildir, mülkü değildir. Bundan etkilenen varsa uzak durmanı şiddetle öneririm. Çünkü o iPhone'u seviyor, seni değil.
Ben bunu size soylemedim genel olarak, tabi siz bilirsiniz..

Evet iPhone insanlarda ilgi uyandırıyor olabilir ama ben tam tersini düşünüyorum artık. Son model iPhone kullandığını insanların gözüne sokar gibi gösteren, masaya ters koyup kocaman lensleri göstererek iPhone kullanıyorum demek gibi hareketler artık bana daha çok irite geliyor. İnsanların bende S23 ü görüp çok güzel görünüyor ya tasarımı güzelmiş ya hissiyatı güzelmiş hangi model bu markası ne gibi cümleleri kurması benim daha çok hoşuma gidiyor çünkü iPhone dışında bir model bilmiyorlar. İlk defa iPhone harici başka bir model hoşlarına gidince merak ediyorlar şaşırıyorlar. Umarım ben de bir gün Pro serisi bir iPhone kullanırım da o bahsettiğiniz elitliği doruklarına kadar yaşarım.

Bu arada sorunun cevabına gelecek olursak da parası olan alır. Param olsa ben de alırım en azından deneyimlemek isterim yani.
Zevkler ve renkler diyebiliriz. Ailecek yillardir Samsung kullandik. Samsung telefon cikarirdi 4 umuzde de samsung olurdu. Ama tablet tarafinda tabi ipadi seciyoruz. Ilk cikan ipad 1 den beri sasmadik 1-2 air 2 ipad pro 2021-22 12.9 falan derken uzar gider. Apple alip da telefonu kimsenin gozunun onune sormuyorsunuz o gorunus degil gorgusuzluk oluyor. Ama kimse apple'i sirf teknik veya ios yuzunden almiyor. Gorunus etkeni de var ama bunu konusacak ya cesaret yok ya da konusmak istemiyorlar bilmiyorum. Mesela 13PM S23U dan iyi diyen biri telefonu safi gorunus icin aliyordur.

@desperatis benim de size bir sorum olacakti. S23u kullanirken " aa bu s23u mu ? " sorusu ile hic karsilastiniz mi ? apple'in yeni telefonunu kullanıyorken insanlar merak edip eline aliyor, incelemek istiyor.
 
Son düzenleme:
@desperatis benim de size bir sorum olacakti. S23u kullanirken " aa bu s23u mu ? " sorusu ile hic karsilastiniz mi ? apple'in yeni telefonunu kullanıyorken insanlar merak edip eline aliyor, incelemek istiyor.
Aaa bu S23 mü sorusuyla hiç karşılaşmadım hocam çünkü modeli bilmiyorlar hiçbir fikirleri yok ama dediğim gibi masada veya elimde görüp çok güzel görünüyor markası ne diyip eline alıp inceledikten sonra çok şık diyenler oldu. Ben S23 ün arka kapağın verdiği hissiyatı çok seviyorum mesela masada ters şekilde dururken arkasına dokunup hissiyatı güzelmiş tepkisi verenler de oldu. Bir Pro serisi iPhone kadar ilgi çekmiyor kendini göstermiyor ama gayet şık ve merak uyandıran bir model olduğunu düşünüyorum.
 
Aaa bu S23 mü sorusuyla hiç karşılaşmadım hocam çünkü modeli bilmiyorlar hiçbir fikirleri yok ama dediğim gibi masada veya elimde görüp çok güzel görünüyor markası ne, çok şık gibi yorumlar aldım. Ben S23 ün arka kapağın verdiği hissiyatı çok seviyorum mesela masada ters şekilde dururken arkasına dokunup hissiyatı güzelmiş tepkisi verenler de oldu. Bir Pro serisi iPhone kadar ilgi çekmiyor kendini göstermiyor ama gayet şık ve merak uyandıran bir model olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşın telefon bilgisi yok yani, gösteriş için alıyor.
 
Android bir telefon için gayet mükemmel. İhtiyaç fazlası her şey var ama iOS'ta böyle bir şey mümkün değil.

Apple'daki güvenliğin yarısı Android'de yok, bir Android kullanıcısı olarak söylüyorum bunu. He benim telefonda o denli bir güvenliğe ihtiyacım yok, orası ayrı. O yüzden Android kullanıyorum. Günün birinde ihtiyaç dahilinde iPhone alabilirim kendime.
 
Apple'daki güvenliğin yarısı Android'de yok, bir Android kullanıcısı olarak söylüyorum bunu. He benim telefonda o denli bir güvenliğe ihtiyacım yok, orası ayrı. O yüzden Android kullanıyorum. Günün birinde ihtiyaç dahilinde iPhone alabilirim kendime.
Bence Apple sürekli takipte. Bu cihazları sürekli takip ediyor. Bence güvenli değil o kadar. Google'da izliyordur Android'i.
 
Bence Apple sürekli takipte. Bu cihazları sürekli takip ediyor. Bence güvenli değil o kadar. Google'da izliyordur Android'i.

Veri güvenliğinden bahsediyoruz. Telefon çalındığında bulunabilirliğinden bahsediyoruz. Bilgilerinizin başkalarının eline geçme olasılığından bahsediyoruz. Konu hakkında bilgi sahibiyim, inanın bana.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı