IPS panel ile TN panel arasındaki gecikme hissedilebilir mi?

1.5kamasilver

Kilopat
Arkadaşlar monitör almayı düşünüyorum ve çoğunlukla FPS türü oyunlar oynuyorum.
Bu ikisi arasındaki renk farkı anlaşılabiliyormuş fakat aralarındaki gecikme anlaşılabilir mi?
Lütfen deneyimleyen kişiler yazsın.
Ve ghosting seviyesinin fazla olması ne kadar rahatsız eder?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya Allah aşkına ne TN'si ya. Yıllardır yaptığım hatayı düzeltmek için kaç takla attım. Anca satabildim TN panelli monitörümü. Şimdi IPS kullanıyorum ve cidden dünya varmış. Kullandığım modelde ne ghosting ne de sizin bahsettiğiniz gecikmeyi algılama durumu var.

İnsan olduğumuz için 4-5 ms gibi saçma sapan oranları algılamak imkansız. Sen zaten o farenin sol tuşuna tıkladığında anakarttan geçip, bilgisayara aktarana kadar 50ms+ üstü bir süre geçiyor. Biz farkı algılayabiliyor muyuz?

Ya Allah aşkına ne TN'si ya. Yıllardır yaptığım hatayı düzeltmek için kaç takla attım. Anca satabildim TN panelli monitörümü. Şimdi IPS kullanıyorum ve cidden dünya varmış. Kullandığım modelde ne ghosting ne de sizin bahsettiğiniz gecikmeyi algılama durumu var.

İnsan olduğumuz için 4-5 ms gibi saçma sapan oranları algılamak imkansız. Sen zaten o farenin sol tuşuna tıkladığında anakarttan geçip, bilgisayara aktarana kadar 50ms+ üstü bir süre geçiyor. Biz farkı algılayabiliyor muyuz?
Anladım hocam sağolun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı