IPS panel vs VA panel

Öncelikle TN paneli unutun. Yok öyle bir şey. Öldü artık onlar. Öte yandan renk kalitesine önem veriyorsanız IPS öneririm. Bir ara ghosting tarzı sorunları oluyordu diye biliyorum. VA'da da ghosting falan yok diye tavsiye ediyorlardı. Ha "ghosting bizi bozmaz hocam." Derseniz kesinlikle IPS. Bu arada bu ghosting falan hala var mı emin değilim sonra kürekle ağzıma vurmasınlar.

Ghosting derken hayalet ekran mı?
 
VA'nın avantajı IPS'ten daha yüksek kontrast oranı sunması ve siyahları çok daha doğru vermesi. Onun dışında renk, canlılık ve parlaklık gibi konularda net IPS önde. TN'i sadece esporcular almalı, onun dışında herhangi bir kullanıcının TN alması için hiçbir sebep yok, halihazırda GTG 1ms verebilen, çok düşük input lag değerli IPS'ler var zaten.
 
AMOLED bir OLED çeşidi, cep telefonları ve tabletlerde kullanılıyor daha çok. OLED ekranlar henüz PC'lerde yaygın değil, burn in sorunları çözülmediği sürece yaygınlaşabileceğini de düşünmüyorum.
 
Siyah beyaz oranı sizin için önemli ise VA panel. Önemli değilse IPS. Karanlık alanlar parlar IPS'te. VA'da böyle bir sıkıntı yoktur. Benim için önemliydi, o yüzden VA panel aldım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı