Irkçılık ve Tarihçesi

Buna ırkçılık deniyor...
Haklı olduktan sonra ırkçılık gayet doğal değil mi o zaman? Ebeveynlerini diğer insanlardan ayırmak kadar doğaldır, sonuçta akrabasıdır insanın ırkdaşı. Hayvanlar arasında bile kedi ile herhangi bir böcek arasında seçim yapma özgürlüğüne sahip olan insanların neden biz ırkçılık yaptığımızda akraba seçme özgürlüğümüze "hastalık" diyorlar? Gayet komik, garip ve saçma değil mi?
 
Seni daha güçlü yapmayan ırkçılık bence aptallıktan başka bir şey değildir. Almanların ırkçılığına bakıyorsun ''Biz en üstünüz. Bütün dünya bize hizmet edecek.'' diyorlar. Devasa fabrikalar yapıyorlar. 10 devletle savaşıyorlar. Ortalığı perişan ediyorlar. İki dünya savaşından yenik çıkan Almanlar sanayide hala üstün. Türklerin ırkçığına bakıyorsun Çinli diye DNA'sına bakılsa kendinden daha Türk çıkacak Uygur Türküne dayak atarlar. Kısacası bu milleten bir halt olmaz. Bu arada Arapları ben de sevmiyorum. Çünkü şehrimin içine ettiler. Ama Arabistan'da ki Arapları çok seviyorum. Ne Şam'ın şekeri ne Arap'ın yüzü. Bizden uzak oldukları sürece dünyanın en iyi insanları bence.

İstanbul'da Çin lokantasına saldırdılar! Uygur Türkü aşçıyı dövdüler

Kısacası okuyan, üreten, Türkiye'ye katkısı olan adam ırkçılık yapsın başımın üstüne. Ama dışarda IQ'su ayakkabısından küçük insanlar, Türk doğmaktan başka hiç bir vasfı olmayan adamlar ırkçılık yapıyorsa bunlar net gerizakalıdır.
 
Son düzenleme:
Seni daha güçlü yapmayan ırkçılık bence aptallıktan başka bir şey değildir. Almanların ırkçılığına bakıyorsun biz en üstüz bütün dünya bize hizmet edecek diyor. Devasa fabrikalar yapıyorlar. 10 devletle savaşıyorlar. Ortalığı perişan ediyorlar. İki dünya savaşından yenik çıkan Almanlar sanayide hala üstün. Türklerin ırkçığına bakıyorsun Çinli diye DNA'sına bakılsa kendinden daha Türk çıkacak Uygur Türküne dayak atarlar. Kısacası bu milleten bir halt olmaz. Bu arada Arapları bende sevmiyorum. Çünkü şehrimin içine ettiler. Ama Arabistan'da ki Arapları çok seviyorum. Ne Şam'ın şekeri ne Arabın yüzü. Bizden uzak oldukları sürece dünyanın en iyi insanları bence.

İstanbul'da Çin lokantasına saldırdılar! Uygur Türkü aşçıyı dövdüler
Bir bilginin doğruluğuna uygulayanlarına göre mi karar verilir? Almanların üstünlük iddaa etmesi ırkçılığı yanlış yapmaz. Zaten ırkçılık demek üstünlük de demek değildir. Ayrıca 19. yüzyılın sonuna kadar Almanya diye bir ülke yoktu. Sanayide üstün olmaları onları üstün ırk yapmaz, yöneticilerin kararlarıyla alakalıdır bunlar. Bu tarz olaylara bakılırken 2 veya 3 yüzyıla bakılmaz. Osmanlı'dan önce bizde üretim ve gelişmişlik zaten vardı. Osmanlı'daki bazı başarısız yöneticilerin hataları, o sırada dünyada çok büyük gelişmelerle güçlenen Avupai devletler ile birlikte çok daha büyük cezalar getirmiştir. Coğrafya, devletin durumu, dış faktörler vb. şeylerden bize miras kalan toplum ve devlet, sanayi veya üretim anlamında yetişmemiş olduğu için şuanlık gerideyiz. Oturmuş bir düzen ve topluma sahip olduktan sonra Türklerin dünyada çok büyük söz sahibi olmaması için bir engel yok. Ama sen gelmiş "Türk ırkçıları şöyle saçma şeyler yaptı" diyorsun, ırkçılık bir merkezden mi yönetiliyor ki her ırkçının davranışları kontrol edilebilsin? Saçma kararlar veren insanlar var olması demek o fikrin yanlışlığı anlamına kesinlikle gelmez. "Bu milletten bir halt olmaz" derken kendinin çok bir halt olduğunu mu düşünüyorsun bilmiyorum, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı "bu millet" kapsamına giriyor çünkü. Sondaki tâbir için ise nasıl dünyanın en iyi insanları vasfına taşıdın bilmiyorum ama bir de onun için zaman kaybetmeye değmez. Sonuçta bir yargılama yapma yeteneğin normal seviyesinde bile değil.
 
Neden bu kadar kastın bilmiyorum. Okuduğunu anlamamışsın galiba. Yine diyorum ve fikrimin arkasındayım. Seni daha güçlü yapmayan ırkçılık aptallıktan başka bir şey değildir. Bu şuna benziyor. Kötünün iyisini seçmek. Zaten ırkçılık doğru bir şey değil. Bari yapıyorsun bir faydan olsun demek. Konuyla alakalı baya sallamışsın o kısımlar için dediğim gibi. Birinci cümleyi oku hak verirsin vermezsin sana kalmış.

Lokantada Çinli diye Uygur Türkü dövüyorsan ırkçılık yapma kardeşim. Ama ''Türkler dünyanın bir numarası olacak, sanayide bir numara olacak.'' diye fabrika kuruyorsan başımın üstüne.
 
Son düzenleme:
Neden bu kadar kastın bilmiyorum. Okuduğunu anlamamışsın galiba. Yine diyorum ve fikrimin arkasındayım. Seni daha güçlü yapmayan ırkçılık aptallıktan başka bir şey değildir. Bu şuna benziyor. Kötünün iyisini seçmek. Zaten ırkçılık doğru bir şey değil. Bari yapıyorsun bir faydan olsun demek. Konuyla alakalı baya sallamışsın o kısımlar için dediğim gibi. Birinci cümleyi oku hak verirsin vermezsin sana kalmış.
Irkçılık seni daha güçlü yapmaz anlamadığın nokta orası. Irkçılık senin için zaten, seni korur ve güçlendirir (hemen atlamayın, toplumsal olarak bahsediyorum). "Aptallık" tezin yanlış, "kötünün iyisi" tezin yanlış, "ırkçılık doğru bir şey değil" tezin ise kişiden kişiye değişir. Sallama filan yok orada tam olarak "Uygur Türkünü döven salak millet" sözüne getirmene dair uzunca bir şey yazdım. Ayrıca kendi yazdığın Almanlar örneği ise konudan gayet alakasız, bir de ona bir şeyler yazdım (gereksiz olduğunu yazsam yetermişti).
 
Vallahi benim fikrimde bu yönde katılmıyorsan saygı duyarım. Bana göre doğru. Ben yapılan ırkçılığı da sonucuna göre yararlı ve zararlı diye ayırıyorum. Kötünün iyisi olan sonucu yararlı ırkçılığı seçiyorum. Almanlar ırkçılığı doğru muydu? Değildi. Ama sonucunda sanayileri gelişti. Türklerin ırkçılığı doğru mu? Sonucuna bakarım. Çinli diye Uygur Türkü dövüyorsan senden bir halt olmaz. Ama sırf ırkçı duygularla fabrika açıyorsan bence bu kötünün iyisidir. Dediğim gibi daha uzatmanın anlamı yok. Katılmıyorsan senin düşüncendir. Saygı duyarım.
 
Irkçılık hazıra konan seni her zaman arkadan bıçaklayan ülkende yaşayan parazitler için haklı olarak yapılabilir.
Hiçbir sorun yokken zararsız bir şekilde keyfi bir şekilde yapılan şey faşistliktir.
Bu dengeyi bilmek lazım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı