İş hayatı ne kadar zor?

19 yaşındayım, 10 ay staj tecrübem oldu şu anda part-time olarak çalışıyorum büyük bir firmada 4 aydır. En önemli vereceğim tavsiye kurumsal, büyük firmalara başvur. Az mı çalışacaksın hayır az çalışmayacaksın ama sana vaat ettikleri her şeyi sunacaklar. Çalışmaktan korkma, çalıştıkça açılırsın zaten. İş yerindeki insanlar çok önemli, bazı insanlar var işten soğutur bazı insanlar var işe seve seve gidersin çok çalışsan bile gırgır şamata geçer anlamazsın bile. Ben mesela ekibimi seviyorum genel olarak ve firma bana ve vaat ettiyse bunları karşılıyor, bunun için gayet memnunum. Yorulmuyor muyum? yoruluyorum ama günün sonunda eğer kafa dengi adam olursa geçiyor işte bir şekilde, iyi arkadaşlarda ediniyorsun. İyi insan kötü insan kendini 2,3 ayda belli ediyor zaten.

Diyelim birisi üniversite sonuna kadar hiçbir yerde çalışmadı, ilerde işe başladıgında eksikligini hisseder mi?
Yani iş ortamını görmek dışında bir faydası var mı?

2 hafta önce işten atılmış biri olarak anlatayım sana istersen günde yaklaşık 12 saat çalışıyordum servis ve yemek hariç aldığım para 2800 TL idi ve mesai paralarımızı istediğimiz ve bu konuda direttiğimiz için 13 kişilik ekip işten atıldık yani sana diyeceğim sevdiğin iş falan hikaye bana göre bence en önemlisi verdiğin emeğin karşılığını almak ve yarın işten atılırmıyım korkun olmaması
Dava açmalısın.

Diyelim birisi üniversite sonuna kadar hiçbir yerde çalışmadı, ilerde işe başladıgında eksikligini hisseder mi?
Yani iş ortamını görmek dışında bir faydası var mı?
Sen üniversiteden mezun olduğunda aslında 23-24 yaşlarında bir çırak olmuş oluyorsun. İşin ile ilgili hiçbir şekilde tecrüben yok sadece teori ve elinde o 4 yıllık diploman olmuş oluyor farklı yerlerde denkliği falan olsa eh diyeceğim. Üniversiteye gidiyorken yazları kendi alanın ile ilgili bi' yerde çalışırsan iş tecrübende olmuş olur. Fayda olarak hem iş ortamını görmüş olursun hem de bir iş başvurusunda bulunacağın zaman tecrübem var dersin sana +1 puan verir.

Üniversite sınavına az kaldı ve bu zamana kadar iş tecrübem olmadı. Sınavdan sonra yazın bile olsa bir işe girmeyi düşünüyorum. Mesela market fikri fena gelmiyor. İşlerdeki tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?
Hiç bir yerde iş bulamadım. Bir arkadaş vasıtası ile şok'ta işe başladım. Sabahçı ve öğlenci oluyorsun. 1 Günde full. Şöyle sabah 7.45 te açıyorsun. 8-De market hazır olmalı. Akşam 5'te çıkıyorsun. Öğlen 2 de başlıyorsun ve 9'da kapatıyorsun. Ama 9.30'a kadar kasa sayımı, yer temizliği gibi saçma şeyler yapıyorsun. Full olduğun gün sabah 7.45'ten 9.30 kadar sürüyor. 22:30 da evde oluyorum. Bana zaman kalmıyor... Hayatıma. !

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı