Iş odaklı işlemci seçimi

CelalHann

Hectopat
Makaleler
1
Selamlar dostlar ben iş odaklı Minecraft server yönetiyorum, sunucu büyüdü paket yaklaşık 72 GB'lık bir boyut oldu 3 adet Java arkada çalışıyor i7 6700 32 GB bir makinemiz vardı yeni 2 adet Java gelecek işler bayağı büyüyecek sunucu olarak büyültmek için yeni bir makineye geçiş yapacağız burada sorum şu olacak.

2 Adet makine seçme imkanımız var:

İ9 9900K.
64 GB DDR4 3000MHz RAM.
2X 1TB M.2 NVMe SSD 133 Euro/Ay.

AMD Ryzen 7 3700X.
64 GB DDR4 3000MHz RAM 118 Euro/Ay.
2X 1TB M.2 NVMe SSD.

Bunlardan 2 sinden birisini seçtikten sonra bu gece geçiş yapacağız önerilerinizi bekliyorum hangisi bizim için daha iyi olabilir?

Şu an i7 6700 var ve kullanım yaklaşık %65 %70 etkinliklerde bu durum %90'a kadar çıkabiliyor.

Bu geceye kadar vaktim var önerilerinizi bekliyorum dostlar.

Açıkçası buradaki herkes direk 3700X dedi fakat ben 9900K alabileceğinden yanayım. (Bende tabi 3700X dedim fiyat açısından.) Tekli çekirdek performansı çok daha önde. İki işlemcide 8C/16T. Zaten aynı klasmanda değiller. Tekrar söylüyorum. Neden İntel için 3.5-4K bütçe ayırmışken, AMD tarafında bu bütçeyi 2-2.5K tutuyorsun. Madem bu parayı verebiliyorsun en sağlamını al derim :) . Threadripperlar çok tuzlu olabiliyor :) .

Tek çekirdek gerekiyorsa 9900K alman gerekiyor. OC potansiyeli ve stock hızı da daha iyi.
Açıkçası buradaki herkes direk 3700X dedi fakat ben 9900K alabileceğinden yanayım. (Bende tabi 3700X dedim fiyat açısından.) Tekli çekirdek performansı çok daha önde. İki işlemcide 8C/16T. Zaten aynı klasmanda değiller. Tekrar söylüyorum. Neden İntel için 3.5-4K bütçe ayırmışken, AMD tarafında bu bütçeyi 2-2.5K tutuyorsun. Madem bu parayı verebiliyorsun en sağlamını al derim :) . Threadripperlar çok tuzlu olabiliyor :) .
Xeon tek çekirdek kötü derken Xeona verceğim parayla i7 6700 alabiliyorum.

Çoklu çekirdekte kullanabiliyor

Hangisini derseniz onu alacağım para hazır şuan.
Neden Ryzen 9 3900X almıyorsun? 12 çekirdek 24 thread bir işlemci. Hele 3950X diye 16 çekirdek 32 thread bir canavar var bilir misin? i9'ların korkulu rüyası kendisi.
Maalesef Henüz veri merkezlerine Ryzen 9 3900X Gelmedi :) Ayrıca soğutmak için sıvı soğutma yasak ya kule kullanacağız yada hiç bişey

Ryzen 9 almak en mantıklısı olacak ama imkan yoksa, bu ikili arasından Ryzen 7'yi öneririm. İki işlemci de 8 çekirdek 16 thread. i9 için fazladan 1500 TL vermeye değmez.
Arkadaş sistem toplamıyor. Kiralıyor anladığım kadarıyla. 3700X ile 9900K arasında 15 Euro var. Kesinlikle değer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı