İşçi ücreti verilmemesi hakkında neler yapılabilir?

O kişiye WhatsApp'tan "bu konuşmaların görüntüsünü alıp mahkemede kullanacağım" yazın. Yazmazsanız o fotoğraflar gizlilik ihlali sebebiyle mahkemede kullanılamaz. Kişiye SS aldığınızı belirttikten sonra konuşmaları belgeleyip en yakın adliyeye gidip şikayetçi olabilirsiniz. Size "ya alt tarafı 16 gün neyin parası?" diyen bir görevli olursa hakkınızı savunun. Kimse köle değil 16 günse 16, 1 gün ise 1 gün fark etmez o parayı vermek zorunda. Davayı açın muhtemelen uzlaşmak isteyip parayı verecektir. Aksi takdirde daha çok ödemek zorunda kalacak :D

Onu nasıl yapacağız hocam? Hiç yapmadığım için bilmiyorum. Rica etsem bana tarif edebilir misin? (İnternetteki alakasız kaynak bulma ihtimali ile yola çıkmak istemiyorum)
Noter git, ".... işletmeye eksik maaş vermeye dair ihtarname çıkartmak istiyorum." de. Noter ücretini öde, geri kalanı bir iki gün içinde noter halledecek zaten. Eğer bir gelişme olmaz ise mahkemeye başvur, avukat tutmana gerek de yok, Barolar birliği sana ücretsiz avukat veriyor. Hatta bu sırada başka eksikleri varsa onları da mahkemede kullanabilirsin.

Bu 16 gün içinde sigortanı başlatmadıysa paranı alman zor gibi duruyor

O kişiye WhatsApp'tan "bu konuşmaların görüntüsünü alıp mahkemede kullanacağım" yazın. Yazmazsanız o fotoğraflar gizlilik ihlali sebebiyle mahkemede kullanılamaz. Kişiye SS aldığınızı belirttikten sonra konuşmaları belgeleyip en yakın adliyeye gidip şikayetçi olabilirsiniz. Size "ya alt tarafı 16 gün neyin parası?" diyen bir görevli olursa hakkınızı savunun. Kimse köle değil 16 günse 16, 1 gün ise 1 gün fark etmez o parayı vermek zorunda. Davayı açın muhtemelen uzlaşmak isteyip parayı verecektir. Aksi takdirde daha çok ödemek zorunda kalacak :D
Hocam konuşmalar işe girdiğim tarihin biraz öncesine kadar dayanıyor. Yani konuşmaların tümünü ekran görüntüsü alırsam çok fazla belge olur. Direkt mesajın metin çıktısını alsam bunu belge olarak nasıl sunabilirim?

@clane.spoth 02.06.2018 tarihli Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Yönetmeliği'ne göre işten ayrıldıktan sonra hak ve alacak durumlarınızla alakalı çözüm işlemlerini Adalet Saray'ları (Adliye) içerisindeki Arabulucuk Servislerine başvurarak gerçekleştirebilirsiniz. Alacağınız hizmetin iki saatlik seansı devlet tarafından karşılanmaktadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı