Işık hızında giderek geçmişe gidip etkileşim kurabilir miyiz?

walter wick

Hectopat
Katılım
5 Kasım 2021
Mesajlar
4.805
Makaleler
1
Çözümler
71
Yer
albuquerque
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
ırkçı
Şimdi farzedelim ki ışık hızında giden bir uzak mekiği yaptık insanlık olarak ve ona binip dinozor olan bir gezegene veya dinazorları görebilecek şekilde geçmişe gittik.
Oaradaki dinazorları normal kanlı canlı bir vücut olarak mı görürüz yoksa hayal gibi mi görürüz, yani onlara dokunabilir miyiz?
Sadece dinozor olarak değil, başka nesne ve cisim olarak da düşünebilirsiniz.
 
Celal hocamın anlatımına bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu İzleyince daha mantıklı geldi.

Dinozorlar zamanı hâlâ orada mı yani var mı? Gidip o zamanı tekrar yaşayabilir miyiz?
Bence imkansız. O zaman artık yok.

Hocam eğer ışık hızıyla gidersek geçmişi görmez miyiz o halde?
 
Eğer ışık hızında seyahat ettiğimiz bir uzay aracı ile geçmişe gidebilseydik, orada gördüğümüz nesneleri gerçek kanlı canlı olarak görebilirdik. Ancak, dokunma veya etkileşime geçme konusunda bazı sınırlamalar olabilir. Örneğin, bir dinozoru dokunarak veya besleyerek etkileşime geçmek mümkün olmayabilir, çünkü bu tür etkileşimlerin gerçekleşmesi için uygun bir fiziksel ortam ve koşullar gerekir.
 
Geçmişe gitme gibi bir durum söz konusu değil. Işık hızına ulaşırsanız geçmişi görebilirsiniz, ışık hızına yaklaşırsanız geleceğe gidebilirsiniz.

Sadece görürsün, etkileşim kuramazsın. Dinozorları olan başka bir gezegene gitmek geçmişe gitmek değil, Afrika'ya gidip zürafalarla etkileşimde bulunmak gibi bir şey.

Teşekkürler hocam artık daha çok anlayabiliyorum, çok garip bir şey uzay-zaman.
 
Işık hızında gidersen bu durum geçmişe değil, geleceğe bir yolculuk olur. Zira ışık hızındayken senin için zaman durur, ama dışarı akmaya devam eder. Geçmişi görebilmek için ışık hızından hızlı gitmen gerekir. Dünyadan çıkan ışığın evrende henüz ulaşmadığı bir noktaya ışık hızından hızlı bir şekilde ulaştığını ve dünyaya güçlü bir teleskop ile baktığını varsayarsak geçmiş halini görürdün.
 

Geri
Yukarı