İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam mesela bazı hadisler var. Bu hadislerin peygamber tarafından yazıldığına inanmiyorum. Örnek olarak 1-2 hadis örneği veriyorum.
Kuran: O’nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.
42- şura suresi 11
Hadis: “Allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
müslim-iman 302; buhari 97/24, 10/29; hanbel 3/1
Hadis kitaplarının “en doğrusu” olarak gösterilen, tek hadisini inkâr edenin kafir olacağı söylenen Müslim ve Buhari’de. Hadisçilerin mantığına göre bu hadisi inkâr eden kafir, bu hadise inanan gerçek Müslüman olacaktır. Allah’a hiçbir şeyin benzemediğini söyleyen ayete karşın hiçbir mecazi ifadeyi çağrıştırmadan hadis yazılmış.
Hocam hadisler zaten peygamber tarafından yazılmamıştır. Bilinen ilk yazar eğer yanılmıyorsam Buhari ve o da peygamberin ölümünden sonra doğdu.

Konu sahibi ne güzel kendince araştırma yapıyor. Bir kere de konuyu saptırmadan cevap yazan olsa şaşarım zaten.

Araştırmak iyidir, o yüzden araştırmaktan çekinmeyin. Araştırarak edindiğiniz bilgiler ezberletilen bilgilerden daha kıymetli oluyor.

Eğer konuyu saptırmış isem özür dilerim. Eğer konuyu saptırmadığım halde sizden bu lafı duymuş isem hakkımız size helal ederim. Lütfen hakkınızı helal ediniz olur da vefat edecek olursak alacağımız kalmasın.

Bak canım benim, cicim,çikolatam, tane tane anlatıyorum. Mealler sadece Kur'an'ın anlamıdır. Bize düşen, gerçek Kur'an'dan anlamıyorsak mealleri okuyarak, bize açıkça aktarılan mealleri okuyarak Allah'ın bize yolladığı şifreleri, anlamları çıkarmaktır. Aynı zamanda meal doğru çevrilmiyor diye birşey demedim. Kur'an anlaşılamıyor tam olarak, dedim. Sallamazsanız sevinirim :).
Bende sana diyorum ki canım arkadaşım, dostum, kardeşim, Kuran tam anlaşılmıyor diyerek Kuran ile çelişiyorsun. Sonuçta biz onu apaçık indirdik diye bir ayet var.

Hocalarım yazı yazan ve zamanını bana ayıran herkese çok teşekkür ederim. Bazı kişilere bu soruyu sorduğum zaman bana kafir veya sorgulama deniyordu. Siz ise bana hareket etmeden düzgünce açıkladınız. Ve değerli zamanınızı benim için harcadınız. Moderatör arkadaşlara da teşekkür ederim konuyu kapatmadıkları için.
İslam aksine sorgulayıp ve akledip doğru yolu bulma dinidir. Tahkiki iman budur.

Akledesiniz diye Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor. (Bakara 242/D.İ.B Kur'an Meali)

Doğruyu anlatmadan hakaret edenler zaten kaybedenlerdir. İslam hoşgörü dinidir. Akletmeyi emreder, insanları doğru yola çağırır.

Seviyeli sohbet için asıl biz teşekkür ederiz. Aklındaki sorular çözüldüyse ne mutlu bize.

Neyse daha fazla bir şey sormayacağım. Din için kesin gerçek veya kesin yalan demek imkansız. İnanarak yaşarsan ve din gerçekse kazanırsın değilse de kaybedecek bir şeyin olmaz. Ama din gerçekse ve sen inanmazsan kaybedecek çok şeyin olur.

Eğer hayat bir gün bizi bir araya getirir ve sana anlatmama müsaade edilirse seni de yanımda görmekten ve bu kutlu güzel yolda beraber yürümekten keyif alırım.

Neyse daha fazla bir şey sormayacağım. Din için kesin gerçek veya kesin yalan demek imkansız. İnanarak yaşarsan ve din gerçekse kazanırsın değilse de kaybedecek bir şeyin olmaz. Ama din gerçekse ve sen inanmazsan kaybedecek çok şeyin olur.
Hangi dine inanacağım? Dünya üzerinde zibilyon tane din var. Ya Allah değilde Pagan dinerindeki bir tanrı gerçekse?

[Dünya RPG]
Hayatın ile kumar oynamak;
1- Dine inan, eğer bir saçmalıksa hayatını boşa harcamış olursun.
2- Dine inanma, hayatını istediğin gibi yaşa, eğer bir tanrı varsa seni büyük bir ceza bekliyor.

------- KARAR ANI! ------
A)1 B)2
Hangisini seçeceksin?

Bende sana diyorum ki canım arkadaşım, dostum, kardeşim, Kuran tam anlaşılmıyor diyerek Kuran ile çelişiyorsun. Sonuçta biz onu apaçık indirdik diye bir ayet var.
O ayette anlatılmak istenen şu, biz sana inanman için Kur'an'ı indirdik diyor Allah.

İslam aksine sorgulayıp ve akledip doğru yolu bulma dinidir. Tahkiki iman budur.

akledesiniz diye Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor. (Bakara 242/D.İ.B kur'an meali)

Doğruyu anlatmadan hakaret edenler zaten kaybedenlerdir. İslam hoşgörü dinidir. Akletmeyi emreder, insanları doğru yola çağırır.

Seviyeli sohbet için asıl biz teşekkür ederiz. Aklındaki sorular çözüldüyse ne mutlu bize.

Hocam aklımdaki bütün soruları çözdüm. Her şey için teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı