İslam dinini çok sorguluyorum

  • Konuyu başlatan 348606
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 230
  • Görüntüleme 14B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar bay ve bayanlar. Öncelikle Müslüman'ım, onu belirtelim. İslam, din olarak gerçekçi bir din olduğunu sanmıyorum. Mesela cinsel ilişkiye girmek günahtır. Ama cinsellik doğanın bir parçası, bunun için evlenmenin zorunlu olması saçma geliyor. Başka bir örnek vereceksek adını hatırlamadığım bir peygamber vardı. Sürekli oğlunun boğazını kestiği bir rüya görürmüş ve bunu Allah'tan onun yapmasını istediğini düşünmüyormuş. Bir gün oğlunun boğazını keserken bıçak kesmemiş ve Allah gökten ona koyun mu inek miydi tam hatırlamıyorum ama onu kurban etmesi için bir hayvan gönderiyordu. Bunlar gerçekten saçma geliyor bana. Beni aydınlatır mısınız?

Sorgulamanda yanlis bir sey yok. Sorgulayarak dinden cikar miyim, sorguladigim icin birileri beni cezalandirir mi diye dusunuyorsan bundan korkma. Ayrica sorgulamalarin sonucunda cok daha dinine bagli bir birey de olabilirsin.

Bence sagdan soldan insanlarin din hakkindaki fikirlerinin seni etkilemesine izin verme. Kendi kendine bir sonuca ulasmaya calis. Zaten kendin cevaplardan tatmin olmadiysan sorgulamaya da devam edersin, ta ki kendince mantikli bir sonuca ulastigina emin olana kadar. Bu yuzden benim tavsiyem hem inananlara soru sor, hem de inanmayanlara ki sana gore neyin mantikli geldigine kendin karar ver.

Sordugun sorular daha cok Islam dinine hakim insanlarin cevaplayabilecegi seyler gibi duruyor, inancsizlara sorarsan bunlarin mantiksiz oldugunu soyler. O yuzden bence bir de inanan birilerine sor, verdigi cevaplar seni tatmin edecek mi kendin karar ver.
 
Uff bu konuda aynı yola gidiyor. Gine kapanacak. Sizin dininiz size, benim dinim bana.
Kafana silah dayayıp "Ateist olacaksın lan!" diye bir şey mi diyorum? Evet senin dinin sana benim dinim bana ve kimsenin bu konu hakkında bir şey dediği yok zaten.
 
Bunu nereden uydurdunuz. Günah olan, zinadır.
Emin olmak için bu konuyu açmadan önce zinanın anlamına baktım ve evlilik dışı, evliyken başkaları ile ilişki yaşamak anlamına geldiğini bir kez daha gördüm.
 
Merhabalar bay ve bayanlar. Öncelikle müslüman'ım, onu belirtelim. İslam, din olarak gerçekçi bir din olduğunu sanmıyorum. Mesela cinsel ilişkiye girmek günahtır. Ama cinsellik doğanın bir parçası, bunun için evlenmenin zorunlu olması saçma geliyor. Başka bir örnek vereceksek adını hatırlamadığım bir peygamber vardı. Sürekli oğlunun boğazını kestiği bir rüya görürmüş ve bunu Allah'tan onun yapmasını istediğini düşünmüyormuş. Bir gün oğlunun boğazını keserken bıçak kesmemiş ve Allah gökten ona koyun mu inek miydi tam hatırlamıyorum ama onu kurban etmesi için bir hayvan gönderiyordu. Bunlar gerçekten saçma geliyor bana. Beni aydınlatır mısınız?

Öncelikle cinselliğin günah olmadığı nadir dinlerdendir İslam (eş ile olmak şartı ile ), ayrıca birçok bedensel zevk ( yemek - eğlenmek - keyfi harcamalar ) çoğu dinde şeytan işi olarak görülürken bizde belli şartlar içinde serbest hatta ve hatta tavsiye dahi edilir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı