İslam dinini çok sorguluyorum

  • Konuyu başlatan 348606
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 230
  • Görüntüleme 14B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar bay ve bayanlar. Öncelikle Müslüman'ım, onu belirtelim. İslam, din olarak gerçekçi bir din olduğunu sanmıyorum. Mesela cinsel ilişkiye girmek günahtır. Ama cinsellik doğanın bir parçası, bunun için evlenmenin zorunlu olması saçma geliyor. Başka bir örnek vereceksek adını hatırlamadığım bir peygamber vardı. Sürekli oğlunun boğazını kestiği bir rüya görürmüş ve bunu Allah'tan onun yapmasını istediğini düşünmüyormuş. Bir gün oğlunun boğazını keserken bıçak kesmemiş ve Allah gökten ona koyun mu inek miydi tam hatırlamıyorum ama onu kurban etmesi için bir hayvan gönderiyordu. Bunlar gerçekten saçma geliyor bana. Beni aydınlatır mısınız?
Dostum bir sürü yorum gelmiş, en doğru bilgiyi öğrenmek için bir İlmihal kitabı al. Orada İslam ile ilgili her şey yazar.
 
Mesela cinsel ilişkiye girmek günahtır. Ama cinsellik doğanın bir parçası, bunun için evlenmenin zorunlu olması saçma geliyor.
Niye? O zaman sokakta gördüğün herkesle cinsel ilişkeye gir. Evlenmek zorunlu değilse?
Başka bir örnek vereceksek adını hatırlamadığım bir peygamber vardı. Sürekli oğlunun boğazını kestiği bir rüya görürmüş ve bunu Allah'tan onun yapmasını istediğini düşünmüyormuş. Bir gün oğlunun boğazını keserken bıçak kesmemiş ve Allah gökten ona koyun mu inek miydi tam hatırlamıyorum ama onu kurban etmesi için bir hayvan gönderiyordu. Bunlar gerçekten saçma geliyor bana. Beni aydınlatır mısınız?
 
Bu düzeni,kusursuzluğu görünce...
Hocam bunu dün konuştuk. Düzen yok, tamam kaosun altında bir düzen yatıyor ama sözlük anlamındaki veya senin dediğin gibi bir düzen değil.

Evrendeki düzensizlik hala düzenden daha fazla hem de daha yüksek olasılıklı.
Entropi dediğimiz kavram da bu zaten.
Evet şu an görünen durumla determinizm sayesinde her şey neden-sonuca bağlı bir zorunluluk içeriyor ancak maddenin belirli hareketleri var. Kaos ve rastlantısallık yüzünden bu zorunluluk altında öngörülemez olaylar gerçekleşiyor.
Laplace'ın şeytanı bu duruma güzel örnek, metaforik olarak ele alırsak.
Ayrıca kuantum dünyasını hala bilmiyoruz, indeterminist olabilir. Hatta evrenimiz bile olabilir.
Evrende maddenin belirli hareketleri olduğu için, bizim gözlemlediğimiz teoriler ve kanunlar dahilinde işliyorlar evet, kaosun altında bir düzen yatıyor mu evet. Ama hala çok kaotik bir ortam, öngörülemez. Zaten bir düzene oturamadan yok olması olası. Kaosun altında yatan düzen de olmalı zaten.
 
Niye? O zaman sokakta gördüğün herkesle cinsel ilişkeye gir. Evlenmek zorunlu değilse?

Niye çarpıtıyorsunki? İki tarafında rızası olunca cinsel ilişkiye girmenin neyi kötü?
 
Bak şimdi sen peygamber ol. Allahın dinini tebliğ etmek ile görevli olduğunu düşün. Bizzat ayetler Allah tarafından sana gönderiliyor ve bizzat kendin Allah'ı hissediyorsun. Şöyle dersin "Allah gerçekten var ben günah işlemem çünkü cennete girmek istiyorum."

Öteki taraftan beni düşün. Allah ile hiçbir bağlantım yok. Sadece peygamberin anlattığı gibi hissediyorum ve biliyorum.

Ben burda şunu diyebilirim. Peygamberler torpilli mi? Ben de Allah ile görüşsem bende günah işlemem. İşte burada sınanma giriyor. Peygamberlerin sabrı bizden daha çok sınanıyor.
 
Neden dostum Müslümanlığı kanıtladığı için mi?

Dinlerin kanıtlanamaz olduğunu ne zaman anlayacaksınız acaba? Dinler kesin bir şekilde kanıtlanabilseydi dünyadaki herkes tek bir dine mensup olurdu. Saçmalamayın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı