İşlemci konusunda AMD mi, Intel mi?

Eski laptopumda AMD işlemci ve ekran kartı vardı. Yazılımı çok sıkıntılıydı arada siyah ekranda kalıyordu.

Saçma ve zararlı bir soru. Bir Intel geçer bir AMD. Intel'in birkaç sene kapıldığı rehavet sonucu AMD, Ryzen serisi ile rekabeti başlatmıştır. Intel de her şirket gibi para derdinde olduğundan rekabette ciddi derece geri düşene kadar oldukça yüksek fiyatlarda satış yaptı. Rekabette ciddi anlamda geri düşünce ve üretim teknolojisinde de beklenmedik sorunlar yaşayınca AMD farkı açtı. Intel'in etekleri tutuşunca ise fiyatları düşürüp gerçek yeniliklere başladır özellikle 12. nesil ile. 12. nesil çıktığında AMD artık rekabetten çok parayı önemsemeye başlamıştı. Muhtemelen Intel'in bu kadar çabuk toparlanmayacağını düşündüler.
AMD'de Intel'in önceden yaptığı gibi fiyatları yükseltti para için.

Böyle sorular saçmalıktan ibaret bu yüzden. En son rekor Intel'de ama bahse girerim ki birkaç aya kalmaz AMD'den yeni rekor gelecek. Ondan sonra yine Intel rekor kıracak. Bu işler senelerdir böyle.

Parasını verirsen Intel'inden de memnun kalırsın AMD'sinden de. İkisi de birbirinden geri kalacak şirketler değil. Forumda oldukça fazla marka fanatiği var. Çoğunluğun hangi tarafta olduğunu söylesem taşlayacaklar ama çoğunluğu YouTube videosu izleyip sponsorlu videolar gören, işten anladığını sanan çocuklar. Yazılan anlamsız ve basit mesajlardan hangisinin fanatik olduğunu anlarsınız. AMD mi Intel mi diye sorup bir markaya tapmayın gözünüzü seveyim. İkisi de paranın derdinde kapitalist şirketler. Sizi düşündüklerini mi sanıyorsunz?

Tekrar gelen yanıtlara baktım da yazık gerçekten. Kulaktan dolma bilgilerle yok o ısınıyor o kötü bu çok iyi. Her şeyin bir sebebi var. Herkesin kullanım şekli aynı değil...

Döneminde hangisi fiyat performans ise o iyidir. Herkes ihtiyacına göre fiyat performans bakar. Çok özel bir şey aramıyorsanız zaten benzer fiyat bandında benzer performanslara sahip modellerden birini seçersiniz. Benim için şu an bütçeme uygun performans eğrisinde AMD. Seneye intel olur, kim bilebilir..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı