İşlemci sıcaktan ne kadar zarar görür?

Ben de kendini kapatır diye biliyorum işlemci ısınınca başka şansım yok mecburen yapacağım bu işlemi ben pek sorun olacağını düşünmüyorum. Bir de lütfen laptopcu arkadaşlar cevaplasın. Masaüstündekiler 80 üstüne direk kötü diyor. Alalı 1,5 ay oldu ama bir yıl sonra thermal grizzy sürmeyi düşünüyorum.
Hocam servisle konuşup normal olup olmadığını sorun.

Arkadaşlar i7 11800h işlemciye sahip bir laptop kullanıyorum. İşlemcim render sırasında sıcaklık fırlaması ile 97-99'u görüyor ama ama ortalama 90-92 falan. Bu CPU'ya zarar verir mi? Asıl amaç oyun ama video formatı da dönüştürüyorum çizgi film izlemek için. Bilgili olanlar yazabilirse sevinirim. Laptop soğutucu kullanıyorum ve fanlar da 5000RPM'de dönüyor laptopta.

İşlemci yanmaz merak etme bir sorun olmaz sadece sıcaklığı düşürmek için güç keser hız düşürür performans kaybı yaşarsın en fazla. İşlemci bununla başa çıkamayınca da en kötü PC'yi kapatır sana tavsiyem anlıyorsan termal macunu değiştir fanı temizle anlamıyorsan hiç bulaşma sersivi varsa götür onlar halleder.

Bilmeden 110-120 derecelerde işlemci kullandığımı hatırlıyorum 1 ay boyunca. Ama işlemci sağlamdı. Siz yine de kullanmayın zarar verir.
1631546163974.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı