İşlemcinin yamulan pinleri nasıl tamir edilir?

kadir vlia

Centipat
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
84
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün işlemciyi bilgisayarcıya götürdüm: "İşlemci pinleri yamuldu, düzeltebiliyor musunuz?" dedim, direkt pinleri değiştiriyoruz dedi. Durumun o kadar kötü olmadığını, sadece yamulduğunu açıklamaya çalıştım; işlemciyi gösterdim ve 100 liraya yaparız dedi.

Bir de bana anakart ile beraber getirmem gerektiğini ve bu işe göre bir makinası olduğunu söyledi, neden anakart istiyor ki?

İnternette çok da kolay çözümleri var. Makine ile de yapılıyor mu böyle şeyler?
 
Herhangi bir şekilde anakarta ihtiyaç yok bu işlem için, yaptıktan sonra çalışıyor mu diye denemek için istemiştir muhtemelen. Kendin dene bence, yapamaz da pin kırarsan o zaman götürürsün. Madem sıfırdan takıyormuş.
 
Eğer oraya götüreceksen pini kırarsa falan bir telafi alacağına emin ol, adam yamuk pini düzeltirken kırıp yapamadım diye verebilir o zaman işin daha da zorlaşır.
 
Biraz el becerin varsa 10 dakikada halledersin. İğne, maket bıçağı veya neşter kullanmanı öneririm.

Bunun için çok sabırlı olmak gerekir ve hassas eller lazım. 2 - 3 tane pin yamulduysa doğru kendisi yapabilir ama fazla pin varsa yapamaz bence. Pinleri kırıp işlemciyi çöpe atar. Daha önce yapmış deneyimli biri yapsın.
 
Bunun için çok sabırlı olmak gerekir ve hassas eller lazım. 2 - 3 tane pin yamulduysa doğru kendisi yapabilir ama fazla pin varsa yapamaz bence. Pinleri kırıp işlemciyi çöpe atar sonunda. Daha önce yapmış deneyimli biri yapsın.
El becerisi olan herkes yapar, anlatıldığı kadar zor bir iş değil. İsterse 10 tane yamulsun. Mantık aynı.
 

Geri
Yukarı