İşletim sistemi nasıl programlanır?

Hocam ben bu mesaja alıntı yapiyorum en azindan bana haklisin veya değilsin dersin. Maksat bu arkadaşa bir sey açıklamak.

Android neden Linux kernel kullaniyor da kendi kernelini yapmiyor Google? Google küçük bir sirket mi?
Lutfen acele etme. Dusun, mantik yurut.

Hatta bir benzeri: Microsoft su an neden yeni hir kernele gecmeye sicak bakmiyor? Niye uzun süredir NT kullanılıyor? Microsoft'un inanılmaz yazılımcı ekipleri yok mu?

@mrht1234
 
O kadar sürmez zaten günümün 6-8 saatimi bilgisayar karşında geçiriyorum.
Ben günde 10 saatin üzerinde bilgisayar başındayım ama çoğu şeye yetişemiyorum ve 1.5 senedir de bunu yapıyorum ama yine de sadece "Hello world" yazdırmayı başarabildim, o da Assembly olmadan.
 
Hocam ben bu mesaja alıntı yapıyorum en azından bana haklısın veya değilsin dersin. Maksat bu arkadaşa bir şey açıklamak.

Ben de ekleme yapayım;
Bu kadar işletim sistemi yapmak kolay olsa sayılacak sayıda işletim sistemi olmazdı :)
 
Ben hallederim hatta yapma sürecini forum açarak gelişmeleri söylerim ön yargılı olmayın.
Dostum sadece mantıklı düşünmeni istiyorum piyasada bir çok profesyonel yazılımcı var peki neden bunlar kendi işletim sistemlerini yazmıyorlar hiç düşündün mü?
 
Dostum sadece mantıklı düşünmeni istiyorum piyasada birçok profesyonel yazılımcı var peki neden bunlar kendi işletim sistemlerini yazmıyorlar hiç düşündün mü?

Ben yapmak istiyorum başaracağıma inanıyorum benim YouTube kanalım var oradan duyururum reklam yaparım hallederim hem Windows teması Windows uygulamalarını işletim sistemime uyumlu hale getiren uygulama yaparım eklerim hallederim sadece bana varsa kaynak verin yeter gerisi bende.
 
İşletim sistemi kodlamak ile ilgili kaynak bulabileceğinizi sanmıyorum çünkü çok zor bir işlem.
İşletim sistemi kodlamak ile ilgili kaynak bulabileceğinizi sanmıyorum çünkü çok zor bir işlem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı