İşletim sistemi önerisi

Peppermint öneririm, çok hafif bir dağıtımdır. USB için biçilmiş kaftan.
Herkese merhaba. Ubuntu/linux hakkında bilgi sahibi değilim.

İş yeri bilgisayarım kurum bilgisayarı olmasından dolayı bilgisayarı özel kullanamıyorum, bu sebeple USB’ye Ubuntu, Linux kurmam gerekiyormuş. Günlük internet ihtiyacı için kullanılacak. Aynı zamanda birkaç aplikasyon da kurabileyim istiyorum.

1- USB 16 GB, 2.0 özelliğine sahip. İşletim hızını etkiler mi? Bilgisayar i5-9600K, SSD ve Asus B450’ye sahip sanırım. İyi yani.
2- Sistem dosyaları USB içinde olacak ve D sürücüsünü kurulan işletim sisteminde görüntüleyebileceğim değil mi?
3- Hangi sürümü kullanmalıyım? Bu sürüm istediğim programı destekleyecek nitelikte olmalı. Ve görsel olarak da güzel olsun, özelleştirebileyim isterim.
2. soru için GNU/Linux'tan Windows'un içindeki dosyaları görebilirsiniz ancak tersi mümkün değildir. Mesela D'deki bir word dosyasını USB'den açabilirsiniz ama USB'deki bir dosyayı D yani Windows algılamaz, aksine USB'de hata var USB'ye format atın der Windows.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı