ISS önerisi - hat değerlerim ve altyapı sorgulamalarım

Alphi53

Hectopat
Merhaba taahhütüm bitiyor. Türk Telekom'da Riot Games TR sunucularında 18 ping alıyorum ama düşük internet hızına yüksek fiyat çekiyorlar. Uzun zamandır altyapı 8Mbps kadar destekliyordu. Millenicom, TürkNet, NetSpeed gibi alternatif ISS'lere yönelmek istedim. Aşağıya modem hat değerimi ve bazı sitelerden sorgulattığım altyapı durumunun resmini bırakıyorum. TürkNet ile alakalı olarak yapa olursa daha az sıkıntı yaşanıyor tarzı yorumlar var. Sizce hangisi seçilmeye değer? İstanbul'da yaşıyorum.

hat değerlerim.PNG

türknett altyapı.PNG

extranet altyapı.PNG

netspeed.PNG

Direk taşıma yaparsanız TurkNet fena olmayabilir gibi gözüküyor. Bu arada bölgenize YAPA yok. YAPA olsaydı sorgulamada "Tebrikler, aktif altyapımızdasınız" gibi yazı çıkıyor.

YAPA her daim iyi değildir. Çoğu insana 100 Mbps tanımlayacağız diyip ADSL hızına mahkum ediyorlar.
Oysa mesafeniz X metre, teoride Y hızını verebiliriz deseler tüm sorun ortadan kalkacak.

Normalde TurkNet asla önermem ama ping değerinde iyiler. Bunu kabul edelim.

YAPA dışında iyiler. YAPA'dayken pingim VAE'ye göre çok daha yüksekti.
YAPA aslında ülkemiz şartlarında çok iyi bir sistem. Özellikle ilk 300 metreye kadar bu kadar yüksek hız veren kurum yok.

TurkNet YAPA bünyesinde yaşadığım sorun yaklaşık 1.7km kablo mesafem olmasına rağmen bana VDSL profilinde hız tanımlaması yapıyorlardı. Zaten 10 Mbps alıyordum üstüne VDSL hat modunda 10 Mbps vermeye çalışınca ping uçuyordu.

Derdimi anlatmama uzun sürdü. Fiber geldi kurtuldum. Ben teknik bilgiden yoksun bu kadar kötü firma görmedim. TT bile bazen insaflı davranıyor.

YAPA aslında ülkemiz şartlarında çok iyi bir sistem. Özellikle ilk 300 metreye kadar bu kadar yüksek hız veren kurum yok.

TurkNet YAPA bünyesinde yaşadığım sorun yaklaşık 1.7km kablo mesafem olmasına rağmen bana VDSL profilinde hız tanımlaması yapıyorlardı. Zaten 10 Mbps alıyordum üstüne VDSL hat modunda 10 Mbps vermeye çalışınca ping uçuyordu.

Derdimi anlatmama uzun sürdü. Fiber geldi kurtuldum. Ben teknik bilgiden yoksun bu kadar kötü firma görmedim. TT bile bazen insaflı davranıyor.
İşleri güçleri şov, röportaj verirken VAE daha iyiyse müşterimizi VAE'ye taşırız demeyi biliyorlar lakin kaç kere talep etmeme rağmen böyle bir işlem yok diyerek kabul etmediler.

Asus DSL-N16 modem alınca hattımı otomatik VDSL olarak algılayıp ona göre bağlantı kurmuştu modem. Dedim YAPA sayesinde VDSL hizmet alacağım sanırım, arayıp hattımı VDSL yapmalarını istediğimde beceremediler. Nasıl ayar yaptılarsa VDSL için ayar yapmadıklarında sabit yanan DSL ışığı yaptıklarında hiç yanmıyordu.

Birkaç gün önce Netspeed'e geçtim, 75 fiber adlı paketi seçtim.
75 mbps download / 5 mbps upload taahhüt ediyorlardı, bayram dolayısıyla geç bağlasalar da hız testlerinde;

73.2 download / 7 mbps upload verdiler.
Ping ise 3 ve 2 olarak değişiyor.
Jitter ise 1 ms.
Fiyat: 94 TL Sabit,

Sonuçlardan gayet memnunum, şimdiye kadar herhangi bir kesinti, kopma vs olmadı. Türk Telekom altyapısını kullanıyorlar, ayda 9 TL de model kira bedeli ödüyosun. Altyapının desteklediği hıza göre paket seçersen F/P olarak iyi bir hizmet alabilirsin.

İşleri güçleri şov, röportaj verirken VAE daha iyiyse müşterimizi VAE'ye taşırız demeyi biliyorlar lakin kaç kere talep etmeme rağmen böyle bir işlem yok diyerek kabul etmediler.

Asus DSL-N16 modem alınca hattımı otomatik VDSL olarak algılayıp ona göre bağlantı kurmuştu modem. Dedim YAPA sayesinde VDSL hizmet alacağım sanırım, arayıp hattımı VDSL yapmalarını istediğimde beceremediler. Nasıl ayar yaptılarsa VDSL için ayar yapmadıklarında sabit yanan DSL ışığı yaptıklarında hiç yanmıyordu.
YAPA'dan VAE'ye geçirmeleri için illa THH ile tehdit etmek lazım. Karar aldırmak lazım vs. uğraştırıp duruyorlar.

İptal ederken bile 40 takla attım. Neymiş fax okunmuyormuş, ıslak imzalı dilekçeyi direk kargoladım neymiş birimin eline ulaşmamış. 1₺ bile fazladan koparmak için belgeyi 4-5 gün bekletiyorlar.

Kablonet deneyin.
Kablonet Altyapısı yok.
Direk taşıma yaparsanız TurkNet fena olmayabilir gibi gözüküyor. Bu arada bölgenize YAPA yok. YAPA olsaydı sorgulamada "Tebrikler, aktif altyapımızdasınız" gibi yazı çıkıyor.

YAPA her daim iyi değildir. Çoğu insana 100 Mbps tanımlayacağız diyip ADSL hızına mahkum ediyorlar.
Oysa mesafeniz X metre, teoride Y hızını verebiliriz deseler tüm sorun ortadan kalkacak.

Normalde TurkNet asla önermem ama ping değerinde iyiler. Bunu kabul edelim.
Arkadaş Ankara'da turknet kullanıyor. RiotGames oyunlarinda yüksek ping alıyor. Ben türk telekomda 18 ping alırken o 35ping alıyor. TurkNet YAPA bölgeleri. Sayfasında benim adresim var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı