ISS önerisi

Yer
Aksaray
Daha fazla  
Türk Telekom gibi bir belaya bulaştım. Ama cidden canıma tak etti artık. Önceden halamların internetini kullanıyorduk. Muhtemelen onlarda da Türk Telekom'du. Sonra halamlar Adana'ya taşındılar. Biz de (babam daha doğrusu) Türk Telekom'a geçtik. O zamanlar bir şey bilmiyordum. Ondan ses etmedim. Neyse. 6 Mbps'lik bir paketteydik. Ve 6 alıyorduk galiba. Taşındık ve taahhüt bitti bitecekti. Bitmesine az bir süre kala 12 Mbps vermesi gereken bir pakete geçtik. Ama 7 bile her şey kapalıyken geliyor. Defalarca müşteri hizmetlerini aradık. Ve paradansa, müşteri memnuniyetini düşünen (!) TT'nin gazabına uğradık tekrar. Gene bir fark olmadı. Telefondaki kadın fiber altyapıya yükseltelim dedi (oradan bilgisayardan bir şeyler yapmıştı). Tamam dedik. Yükselttim dedi. E gene bir fark yok? Sonradan anladık öyle bir altyapı yok burada. İnternetten altyapı sorgulattım. 100'e kadar destekler gözüküyor. Gene aynı kadın 51'e kadar destekler orası demişti. Sonradan o altyapı yükseltme olayı gerçekleşti. Yani anlamıyorum nasıl bu kadar kötü internet oluyor?

Neyse bu yüzden farklı bir sağlayıcıya geçmek istiyorum. Millenicom'dan sorgulattım altyapı. 63 mü 67 mi ne destekliyor gözüküyor. Ve uygun bir paket vardı. Ama çok fazla olumsuz yorum olduğu için vazgeçtim.

Bir ISS önerir misiniz? Mümkünse sınırsız olsun. 4 kişi yaşıyoruz ve kota çok çabuk tükeniyor. 20 30'a çıksak yeterli bizim için. Aksaray/Merkez taşpazar mahallesinde oturuyorum. Hangi sitede sorgulatsam farklı bir sayı çıkıyor.

Türk Telekom gibi bir belaya bulaştım. Ama cidden canıma tak etti artık. Önceden halamların internetini kullanıyorduk. Muhtemelen onlarda da Türk Telekom'du. Sonra halamlar Adana'ya taşındılar. Biz de (babam daha doğrusu) Türk Telekom'a geçtik. O zamanlar bir şey bilmiyordum. Ondan ses etmedim. Neyse. 6 Mbps'lik bir paketteydik. Ve 6 alıyorduk galiba. Taşındık ve taahhüt bitti bitecekti. Bitmesine az bir süre kala 12 Mbps vermesi gereken bir pakete geçtik. Ama 7 bile her şey kapalıyken geliyor. Defalarca müşteri hizmetlerini aradık. Ve paradansa, müşteri memnuniyetini düşünen (!) TT'nin gazabına uğradık tekrar. Gene bir fark olmadı. Telefondaki kadın fiber altyapıya yükseltelim dedi (oradan bilgisayardan bir şeyler yapmıştı). Tamam dedik. Yükselttim dedi. E gene bir fark yok? Sonradan anladık öyle bir altyapı yok burada. İnternetten altyapı sorgulattım. 100'e kadar destekler gözüküyor. Gene aynı kadın 51'e kadar destekler orası demişti. Sonradan o altyapı yükseltme olayı gerçekleşti. Yani anlamıyorum nasıl bu kadar kötü internet oluyor?

Neyse bu yüzden farklı bir sağlayıcıya geçmek istiyorum. Millenicom'dan sorgulattım altyapı. 63 mü 67 mi ne destekliyor gözüküyor. Ve uygun bir paket vardı. Ama çok fazla olumsuz yorum olduğu için vazgeçtim.

Bir ISS önerir misiniz? Mümkünse sınırsız olsun. 4 kişi yaşıyoruz ve kota çok çabuk tükeniyor. 20 30'a çıksak yeterli bizim için. Aksaray/Merkez taşpazar mahallesinde oturuyorum. Hangi sitede sorgulatsam farklı bir sayı çıkıyor.
Hocam eğer 8mbit den yukarıya hızınız çıkmıyorsa fiber altyapınız yoktur. Müşteri hizmetlerini ararsanız söylerler zaten. Turkcell Superbox kullanmanızı öneririm.

Ben de Türk telekom kullanıyorum. Çok memnunum. 16 Mbitlik paket aldık. 26 mbit e kadar çıkıyor hız testinde.

Millenicom veriyorsa, geçebilirsiniz. Kullanıyorum. Taahhüt yapmak zorunda değilsiniz. Memnun olmazsınız çıkabilirsiniz. Benim taahhütüm yok. Altyapı 50 destekliyor ve alıyorum.

Hocam eğer 8Mbit'den yukarıya hızınız çıkmıyorsa fiber altyapınız yoktur. Müşteri hizmetlerini ararsanız söylerler zaten. Turkcell Superbox kullanmanızı öneririm.

Bunu Ben şöyle biliyorum. Bir seferinde bizim akrabamız köyde internet 8Mbit'den 12 Mbit'e geçti. 1 aydır erişim sıkıntısı yaşadı. Müşteri hizmetlerini aradık arıza kaydı açtılar. Geldiler sonra dediler sizde fiber yok 12 Mbit'i hattınız kaldırmamış. Düşürdüler 8'e düzeldi.

TurkNet tavsiye ederim ben. Sorun çıktığı zaman herhangi bir telefon numaraları çok. Web sayfaları üzerinden Online başvuru yapıyorsun 15-20 dk ya ilgileniyorlar. Telefonda bekleme derdini anlatma derdin yok ve 95TL'ye 100Mbps hız alıyorum. İstediğin zaman çıkabilirsin taahhüt yok.

İyi ISS yoktur, iyi altyapı vardır...
-EmrahGK

Artık bu benim kalıplaşmış sözüm olacak :D. İmzama yazmayı falan düşünüyorum artık.

Eskiden ADSL altyapısıyla çekmediğim sorun kalmamıştı -en ufak bir misafir gelse ping fırlaması-. Şimdi isterlerse 50 kişi gelsinler, kısacası fibere geçtikten sonra hangisi ucuz ise o firma daha iyidir. ör: TurkNet sanki kendi altyapısını kullanıyor. TurkNet'ten memnun kalmanız yine TTNET'in altyapısından geçiyor :D. Çalışma mantığı şöyle: Yanlış hatırlamıyorsam toplu portları ucuza alıp perakende olarak satıyorlar. Kalan kar da onların. TurkNet'e verdiğiniz paranın bir kısmı da TT'ye gidiyor aslında.

Bu arada TurkNet öneririm. Bizim taahhüt bitince konusunu açacağım evde, 24/6Mbit'e yaklaşık 110₺ veriyoruz 85₺'ye 100/6 internet almak varken.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı