ISS önerisi

Varsa Kablonet bağlatın, 3 saat önce telefon ile başvuru yaptım ve bu sabah saat 10'da kuruluma gelecekler. Bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum, ki müşteri memnuniyeti konusunda da baya övülüyor.
Bölge bölge değişiyor kalitesi, bunu araştırmak lazım. Kaliteli olduğu zaman herkes çok memnun ama kalitesi düşük yerlerde pek memnuniyet yok. Bir de modem konusunda seçeneğiniz yok gibi bir şey. Kendileri farklı bir altyapı kullanıyorlar, bundan kaynaklı özel modemleri var ve bunun Wi-Fi performansı -kendi karşılaştığım kimselerce- hiç beğenilmiyor. Yorumlarda Wi-Fi performansının kötü olduğu yönünde. Ancak eğer kablolu ve bölgedeki performansı iyiyse çok güzel fiyat/performans olan bir ISS.

İlginç. Normalde girmesi gerekir, @erengore hocam sizin bir fikriniz var mı?

Bu arada modeminiz modeli nedir hocam?
"Tenda Wireless N301 Easy Setup Router" yazıyor hocam.
Varsa Kablonet bağlatın, 3 saat önce telefon ile başvuru yaptım ve bu sabah saat 10'da kuruluma gelecekler. Bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum ki müşteri memnuniyeti konusunda da baya övülüyor.
Maalesef hocam, hem paketleri hem de taahhüt olayı iç açıcı değil.

Bölge bölge değişiyor kalitesi, bunu araştırmak lazım. Kaliteli olduğu zaman herkes çok memnun ama kalitesi düşük yerlerde pek memnuniyet yok. Bir de modem konusunda seçeneğiniz yok gibi bir şey. Kendileri farklı bir altyapı kullanıyorlar, bundan kaynaklı özel modemleri var ve bunun Wi-Fi performansı -kendi karşılaştığım kimselerce- hiç beğenilmiyor. Yorumlarda Wi-Fi performansının kötü olduğu yönünde. Ancak eğer kablolu ve bölgedeki performansı iyiyse çok güzel fiyat/performans olan bir ISS.
Şahsen, altyapı daha yeni döşendiği için ümitliyim. Wi-Fi konusunda da sorun olursa bir router ile çözülür diye düşünüyorum.

Şahsen, altyapı daha yeni döşendiği için ümitliyim. Wi-Fi konusunda da sorun olursa bir router ile çözülür diye düşünüyorum.
Doğrudur, eğer yeni döşendiyse sorun olacağını düşünmüyorum. Dediğiniz gibi bir router ile düzeltilebilir belki. Neden belki diye sorarsanız; modem yapısı farklı onlarda, router ile olur mu bilmediğim/tecrübe etmediğim için bir yorum yapamıyorum. Zaten Wi-Fi performansının kötü olmasının sebebi eski modem kullanmaları. Eğer yeni versiyonlar geldiyse bilemem tabii.

Hocam bu kaynakta da yazdığı gibi 192.168.1.1 yazınca tarayıcınıza girmesi lazımdı. Benim bir fikrim yok açıkçası. Kaynak: Tenda Modem Kurulumu (Resimli ve Videolu Anlatım) - teknobilir.com
Normalde ben istemediğim zamanlarda o sayfaya giriyordu ama isteyince olmuyor işte :D

Bir de sabah deneyelim. O zaman olur belki.
Taahhütsüz paketleri deneyebilirsin, memnun kalmazsan paketini iptal ettirirsin olur biter.

Ben 25 Mbps Superonline kullanıyorum ve memnunum, eğer fiber gelirse VDSL'den geçiş yaparım.
Ben de öyle düşünüyorum hocam ama kuruluma para falan isterler mi emin değilim. Onları soracağım yarın.

Bu mesajdan sonra mesaj yazabilir misiniz? Ben yazınca ekleme olduğu için bildirim gitmiyor, hâlâ düzeltmediler sanırım :(

Normalde ben istemediğim zamanlarda o sayfaya giriyordu ama isteyince olmuyor işte :D

Bir de sabah deneyelim. O zaman olur belki.
İlginç. Normalde modemde bir sorun olmadığı müddetçe o sayfaya girmemesi gerekir diye biliyorum. Bir de sabah deneyin bakalım ne olacak dediğiniz gibi.

Bu mesajdan sonra mesaj yazabilir misiniz? Ben yazınca ekleme olduğu için bildirim gitmiyor, hâlâ düzeltmediler sanırım :(
Ayıp ediyorsun hocam, ne demek hemen atarım 😁.

Son düzenleme:
Ben de öyle düşünüyorum hocam ama kuruluma para falan isterler mi emin değilim. Onları soracağım yarın.

Kurulumun ücretini falan sorunda gerisi önemli değil.

Bazen Ethernet ışığı yanmıyor modemimin, arıyorum müşteri hizmetlerini sonraki gün evime modeme bakmaya geliyorlar.

Bazen küçük bir şehirde yaşamak avantaj oluyor.

@xbea, @erengore hocam, 192.168.1.1 bundan şu an kullandığım yerel ISS'deki adama bahsettiğimde bir karışıklık oldu. Ne o beni anladı, ne de ben onu. Tek anladığım, buradan bir şey yapamayacağımı söylemişti. Hat değerlerimi öğrenmek istediğimde bana kendi söyleşi ile "youtubeden fullhdvideo ac" dedi ve şunları attı:
IMG_20210610_010337.jpg
IMG_20210610_010508.jpg

Bu arada, Finet nasıldır?

Geç cevap için özür dilerim, toplayacağım yeni bilgisayar için de araştırma yapıyorum :confused:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı