ISS önerisi

PhyTony

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Casper Nirvana C500
11. Nesil intel core i5
İntel iris Xe graphics
8gb Ram
128mb VRam
Meslek
Öğrenci
Aslında 2014'ten beridir Türk Telekom kullanıyoruz ama en son taşındığımız yer "fiber" altyapılı olmasına rağmen Türkiye serverli bir oyunda bile 190 ping alıyorum.
(Oyun LoL değil, 2014'ten emin değilim)

Kablonet'in tam üstümüzde bir uydusu var ama hiç denemediğimiz için bilmiyoruz size de tecrübelerinizi sormak istedim.

1) Kablonet mi Türk Telekom mu?
2) neden?
3) hangisini önerirsiniz?

Aslında 2014'ten beridir Türk Telekom kullanıyoruz ama en son taşındığımız yer "fiber" altyapılı olmasına rağmen Türkiye serverli bir oyunda bile 190 ping alıyorum.
(Oyun LoL değil, 2014'ten emin değilim)

Kablonet'in tam üstümüzde bir uydusu var ama hiç denemediğimiz için bilmiyoruz size de tecrübelerinizi sormak istedim.

1) Kablonet mi Türk Telekom mu?
2) neden?
3) hangisini önerirsiniz?
Eskiden Kablonet kullanmıştım ve memnundum. TürkTelekom hiç kullanmadığım için yorum yapamayacağım onun hakkında.

Türksat Kablonet altyapısı varsa önerim şu şekilde:
  1. Türksat Kablonet GPON.
  2. Türksat Kablonet DOCSIS.

Kablonun fotoğrafını atarsanız anlaşılır.
Hocam siz şimdi kabpo diyosunuzda hangi kabloyu atmam gerekiyor onu bilmiyorum. Yinede modeme bağlı olarak giden 1 kablo var (Modemden çıkan değil modeme giden)
Fiber kutusunun kablosu. Hatta bu kutu duvardaki ethernet girişinin içinden ince bir kabloya bağlı. Kablolarda siyah ince olanı güç kablosu.

Kablonun fotoğrafını atarsanız anlaşılır.
Hocam bu arda sağdaki kalın siyah kabloda CMHB ve başka şeyler daha yazıyor ama kablonun yazı kısmı ters döndüğü için bakamıyorum

Hocam siz şimdi kabpo diyosunuzda hangi kabloyu atmam gerekiyor onu bilmiyorum. Yinede modeme bağlı olarak giden 1 kablo var (Modemden çıkan değil modeme giden)
Fiber kutusunun kablosu. Hatta bu kutu duvardaki ethernet girişinin içinden ince bir kabloya bağlı. Kablolarda siyah ince olanı güç kablosu.

Hocam bu arda sağdaki kalın siyah kabloda CMHB ve başka şeyler daha yazıyor ama kablonun yazı kısmı ters döndüğü için bakamıyorum
Kablonun üzerinde kablo yapımcısının reklamı yazıyormuş. 🤣

Dosya Ekleri

• 16937138783632312257869442592731.jpg
    16937138783632312257869442592731.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Attığınız Türk Telekom kablosu. Türksat Kablonet kablosunu atın.

hocam kablonetin uydusu var derken çanak uydu değil bildiğimiz gökyüzündeki uydudan bahsediyorum 😆
Hocam o öyle uydu değil. Ben size yardımcı olayım. Gökyüzündeki çanaktan hizmet alınan TV sinyalidir ya da uydudan gelen birkaç ISS internet hizmeti sunuyor o zaten ütopik fiyatta. Kablonet'in Uydunet dediği eski Kablonet ismiydi, kafa karıştırıyordu. İnsanlar aslında koca bir ROUTER cihazından hizmet almak yerine uydu çanak hizmeti alıyor sanıyordu bir dönem. Bu kafa karışıklığı gitsin diye UYDUNET ismi yerini Kablonet olan gerçek anlamına bıraktı.

Öncelikle bir altyapı sorgusu yapıyoruz.

Ekran görüntüsü ile sonuçları lütfen adresi gizleyerek ek atın. Binanızda yangın dolabı, kömürlük, bina girişi gibi yerlerde kablonet kabini varsa bir fotoğraf çekelim.

Bu konuyu bir okuyun, son mesajda konu sahibi bana kendi kabinlerinin fotoğrafını paylaşmış durumda.

Bu arkadaşta,

1. TT GENİŞBANT FİBER KABİNI denen DSLAM cihazlı VDSL kabini var.
2. Turksat Kablonet'e ait olan anten kablosu şeklinde dolanmış DOCSIS altyapıyı sağlayan RFog cihazı ve coaz kablolar gözüküyor.

Eğer binamızda 2 numaralı yazdığım coax kabloların doluştuğu bir kabin varsa DOCSIS denilen altyapı türüne sahipsiniz demektir.

Kablonet daha yeni yeni yanlış değilsem çekilen sitelere bir fiber aynı bu Türk Telekom sizin attığınız fiber gibi fiber cam kablo çekiyor bu DOCSIS'tir anten kablosudur bu eski altyapıyı bırakıyor. Buna FTTH KABLONET FİBER altyapısı diyoruz. Bu altyapı çok nadir.

Sizde şu an Türk Telekom FTTH FİBER var, bu kesin. Eğer DOCSIS KABLONET de varsa ben şahsen önermem. Docsis'in ping değerleri TT ya da Türknet/Comnet'e göre daha iyi değildir.

Attığım şekildeki kurulumda Türk Telemom fiber kabini, Türknet gigafiber altyapısına sahip kurulum ONT+router gözüküyor.

Şunu soracağım. Sorun ISS kaybaklı veya router kaynaklı olabilir mi? ISS ile iletişime geçtiniz mi ping sorunundan? Hangi ISS kullanıyorsunuz? Belki sorun ISS'nin çıkışlarından olabilir.

Ben şahsen TT FTTH mı yoksa KABLO DOCSIS mi diye sorulacak olsa her türlü TT FTTH derim.

Dosya Ekleri

• IMG-20230812-WA0001.jpg
    IMG-20230812-WA0001.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG-20230729-WA0025.jpg
    IMG-20230729-WA0025.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 30

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı