ISS Önerisi

Ping konusunda testlerin hangi sunucuyu referans aldığına dikkat etmelisiniz.
TtNet kullanırken 8-10ms ping alıyordum, Türknet'e geçtim şimdi 18ms görünüyor ama işin aslı öyle değil.
Aslında ping değerim aynı, TTNet kullanırken speedtest Denizli-Eskişehir'i referans alıyordu, Türknet'te sadece İstanbul'dan ping testi yapılıyor. Yani TTNet kullanırken İstanbul'a ping testi yapsam zaten 18 alacaktım.
Bunu bilmeyenler ping arttı zannediyor, oysa sürekli oynadığım oyunda 55 ping alıyordum, yine 55 alıyorum.

Eğer altyapınız normal, pek sorunu olmayan bir altyapı ise, büyük ihtimalle farklı İSS'lerden benzer hizmetleri alacaksınız.

TtNet kullanırken 8-10ms ping alıyordum, Türknet'e geçtim şimdi 18ms görünüyor ama işin aslı öyle değil.
Aslında ping değerim aynı, TTNet kullanırken speedtest Denizli-Eskişehir'i referans alıyordu, Türknet'te sadece İstanbul'dan ping testi yapılıyor. Yani TTNet kullanırken İstanbul'a ping testi yapsam zaten 18 alacaktım.
Bunu bilmeyenler ping arttı zannediyor, oysa sürekli oynadığım oyunda 55 ping alıyordum, yine 55 alıyorum.

Eğer altyapınız normal, pek sorunu olmayan bir altyapı ise, büyük ihtimalle farklı İSS'lerden benzer hizmetleri alacaksınız.

Ya aslında sadece ISS değişiyor o kadar kablo alt yapı aynı zaten adam gelipte sana özel kablo çekmiyor x firmasından aldığın hız ne ise y firmasında da alacağın hız aynıdır. Şu var türk telekom biraz daha yavaş ve daha çok ping oluyor orası ayrı.

Bölgenizde sadece Türk Telekom altyapısı var ise işiniz zor diyebilirim. Diğer servis sağlayıcılara geçişi zorlaştıran bir firma Türk Telekom.

Doğru, hemen hemen aynı hızları ve ping değerlerini alacağım ama fiyat konusunda dağlar kadar fark olacaktır aralarında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı