ISS'lerin bilinen sorunları ve artıları

Superonline'ın "Düşük indirme hızı" konusuna katılmıyorum. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Oraya "Fiyatına göre düşük indirme hızı" yazsanız daha doğru olabilirdi. Onun haricinde altyapın ne veriyorsa onu alıyorsun zaten.
 
Superonline'ın "Düşük indirme hızı" konusuna katılmıyorum. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Oraya "Fiyatına göre düşük indirme hızı" yazsanız daha doğru olabilirdi. Onun haricinde altyapın ne veriyorsa onu alıyorsun zaten.
Zaten onu demeye çalışmıştım yanlış olmuş biraz cümlem.
 
Merhaba, ben Türk Telekom için yazdığınız eksileri pek doğru bulmuyorum. Çünkü bence Türk Telekom gayet iyi ama bu saydığınız eksilerin sebebi kalabalık. Fark ettiyseniz Türk Telekom Türkiye'nin en büyük ISS markası ve en çok altyapıya sahip Firması. Şunu bilmek gerekir, herkes Türk Telekom kullandığı için çok fazla kötü algısı alıyor. Şu ana kadar bir çok "İnternetim berbat. Türk Telekom kullanıyorum paramla rezil oldum." tarzı cümle kuran insan gördüm. Ama azıcık uğraşı ile Modemin arayüzüne girip İnternet bilgilerine bakınca sonucu belli ettim. Altyapı berbat. Kötü Altyapı olunca 16 Mbps interneti bile kaldıramıyor ve herkes suçu Türk Telekoma atıyor. Zaten diğer ISS Firmalarını kullanan kişiler bu konuda daha bilgili oluyor Türk Telekom kullanıcısı biraz daha bilgisiz olduğu için böyle üstelik ülkenin büyük çoğunluğu elinde. Hadi diyelim Türk Telekom ekipleri geldi Altyapınız kötü yenileyeceğiz dedi. Hayır işi değil bu para almak zorundalar. O zamanda "İyice paragöz oldu bunlar." damgası yiyorlar. Ne yapsınlar?

Biraz daha yazmak isterdim ama maalesef vaktim yok şu an.

Düzenleme: Tamam şu an yine vaktim var devam ediyorum.

Şimdi dediğim gibi Firmaya suç atılıyor. Ama suçun çoğunluğu Firmada değil kullanıcıda. Kullanıcı dediğim gibi İnternet konusunda pek bilgisi olmadığı için sorun olduğunu fark etmiyor. Berbat Altyapı olunca suçu Firmaya atıyor. Altyapı yapmak kolay değil. Belediyeden milyon tane yerden izin alman, ona göre projeler için yatırım yapman gerekir. Üstelik bazı yerlerde zarar etme potansiyelin var. Sen hiç sana kar getirmeyecek yere yatırım yapar mısın?

Bir diğer konuya gelelim, Fiyatlar. Bu konuda haklısınız fiyat konusunda daha yüksek. Ama şunu unutmamak gerekir fiyatı düşük olan ISS Firmalar genelde Müşteri hizmetleri konusunda geride, ya da bayii ağı yok hatta İnternet ekipleri bile Türk Telekom olabiliyor ki kurulumda genelde Altyapı için Türk Telekom geliyor sonra Modem için o ISS geliyor. Çalışan bakımından sayıca azlar, bayii ağı desen ya yok ya daha az Türk Telekom'a göre, kendi Altyapıları da Türk Telekom'a göre daha az. Hadi Türk Telekom'un mobil tarafı var Bayii ağının sebebi o. Ama Türk Telekom diğer firmalara göre Mobil'de yine ucuz. Daha ucuzu ise yine TT Altyapısı kullanıyor.

Haa, ama bu kadar övdük gömülmeyi de hak ediyor. Halen kendini geliştirmesi gereken yerler var tabi. Ama eğer bilinçli bir kullanıcı iseniz Türk Telekom gereken yerlerde daha iyi ama diğer ISS Firmaları daha ucuza daha iyi İnternet sunabiliyor. İstediğinizi seçin.
Allah beni ne etmesin MaşAllah dediğim 2 gün yaşamıyor.
 
Turkcell'i güncelleyin isterseniz, 3,5 yıldır Turkcell Superonline Fiber kullanıyorum. İlk 3 yıl tahhüt yapmıştım. İnternetin yanında tv HD vermişlerdi. 1,5 Yıl 175AKK - 100Mbps interneti 100 liraya kullandım. Son 1,5 yıl AKK kalktı. 100Mbps interneti 100 liraya kullandım hiçbir şekilde fiyat değişikliği olmadı. Son 2-3 aydır tahhütümüz bitti ve geçebileceğimiz bir paket olmadığı için 129 liraya 100Mbps kullanmak zorunda kaldık. En son 200Mbps 150 liraya geçiş yaptık. Yani eksi diye yazdığınız çoğu şey artı diyebilirim.

Turkcell Superonline'ın eksi ve artıları.
+ Yüksek fiyatlar. (Fiyatlar yüksek evet ama aşırı da yüksek değil, diğer servis sağlayıcılara göre hakediyor verdiğiniz ücreti.)
+ Taahhütlü. (Taahhütlü olması, evinizi taşımayacaksanız, keyfi bir şekilde iptal etmeyecekseniz hiçbir zararı yok, zaten bu durumdan yukarıda da bahsetmiştim.)
+ Indirme hızı düşük. (İndirme hızı hiç de düşük değil bunu da yukarıda bahsetmiştim)
 
Superonline'da dururum bak. Düşük hız demişin adamlar 200 Mbps download sunuyor. 10 Gbps sunuyor bireysel müşteriye tabii 1 Gbps ve 10 Gbps'nin fiyatları aşarı tuzlu. 200 Mbps şu an Türkiye'de kendi altyapısından hizmet veren firmalara göre iyi. Zaten bunu tek TürkNet fiberde sunuyolar başka firmada sunmuyor. TT'yi sevmesemde oradada dururum. Anlık kopmalar altyapıya bağlı. TT'de sıkıntı varsa düzeltir zaten. Paket kaybı kısmına hiç ama hiç katılmıyorum. Bir kere 1 hafta boyunca yaşamıştım fakat ona geç fark ettim. 1-2 saat içerisinde paket kaybım ortadan kalkmıştı. Ve ping değerlerimde 70'lerden 30-40'lara kadar düşmüştü yurtdışına. Şu an ise 40-50 arası dolaşıyor. CS:GO'da ise 30-40'larda. Tabii CS'de eskiden 20-30'du ama bunu bile iyi diyorurum artık. Kablonet ise paket kaybı yok ama kullandığı teknolojiden dolayı VDSL2'ye göre birazcık daha fazla veriyor. Tek kötü yanı 8 ve 12 arası 25 Mbps'ye düşmesi o kadar.
 
Superonline'ın "Düşük indirme hızı" konusuna katılmıyorum. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Oraya "Fiyatına göre düşük indirme hızı" yazsanız daha doğru olabilirdi. Onun haricinde altyapın ne veriyorsa onu alıyorsun zaten.
84,90 TL ödediğim Superonline sınırsız internetimin değerlerini de paylaşayım. Bu fiyata böyle teknik destek, hız, hizmet sunabilecek bir firma varsa seve seve geçmeye razıyım.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Taahhütlü olmasının her zaman eksi olmadığını başka arkadaş demişti katılıyorum ama bazen kafalarına göre fiyat artırımı yapıyorlar.

Fiyatı yüksek her ne derseniz deyin fiyat yüksek.

Hızı düşük derken düşük hızlı tariflerin fiyatları düşük yani parasına göre hızı yüksek demek istemiştim.

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı