@ÜberSonic @x3one @Shadow Ryzen Birkaç test paylaşayım belki görmek istersiniz. Müsaitken paylaşayım dedim.
Eki Görüntüle 1242538
Gateaway yani 100.64.0.1 yerel sunucusuna 10ms ile bağlanıyorum genelde. Zaten görebilirsiniz. Bağlantı tipim kablosuz 5 GHz üzerinden. Bu yüzden ilk noktada 1,4ms'lik gecikme oluyor.
2.nokta da kablosuz bağlantıdan dolayı minik jittere uğrayabiliyor. 10ms-12ms arası genelde. Ancak kablolu da 10-10,5ms gibi oluyor.
Diğer noktalar ise Comnet'in aktarım yani anlaşmalı veya kendi POP noktaları. Son nokta ise Valve Vienna sunucusu. CS:GO oynanılan genel server.
Peering'i görebilirsiniz. Konumum Bolu. İstanbula varmak için bağlantım birazcık yol alıyor. 42ms ise Bolu konumunda CS:GO için güzel değerler. Daha altını görmedim.
Speedtest de atayım.
Eki Görüntüle 1242543
Statik IP'ye sahip olduğum için alt kısmı atıp IP'mi ele vermek istemedim.
Kablosuz test. FTTH.
Comnet'in tek sevmediğim özelliği LoL ve Valorant server'lerinde 5ms kadar daha fazla alıyorsunuz. Bunu bi' halledemediler. Ben Türk Telekomda 14ms alıyordum. Artık 19-20 alıyorum. Geçecek arkadaşların dikkatine. Onun dışında zaten yurtdışında bir sorunu yok. Bolu'dan Rocket League de 48ms görebiliyorum. Tek kötü ping verdiği nokta TR Oyun Serverleri. 5ms sorun değilse geçilebilir.