İstemediğim bölümü okuyorum

Bir kişi, bir dersi anlamıyor diye o kişiyi bir sürü şeyden muaf bırakmak çok garip. Herkes matematik bilemez, herkesin aklı basamaz matematiğe. Sırf matematik bilmediği için, matematik gerektirmeyen bir meslekten muaf oluyor o kişi. Bu ülkenin suçu, bizim değil.

Okuldaki matematiğin bir işe yaradığı söylenemez.

Yazılım için bile temel bilgi algoritma biraz döngü ile string dediğimiz olayı çözsen yeter yani.

Ama yok! Ali kök 263 uzunluklu kutu almış içinde 37 tane ekran falan vamış şimdi kutunun tabanın reel çözüm kümesi falan gösterin.
 
Hocalarım bir de şuan özel sağlık mesleğe geçebiliyorum ama paramız yok cidden ben bunalıma girmeyeyim de ne yapayım hak bu mu adalet bu mu cidden yazık halimize.
 
Dikkat bozukluğu için ilaçlar var. Benim de dikkat bozukluğum var ilaç ta kullandım bir süre ama ben bunun bilincinde olup ortamımı ve hayatımı buna göre programladım. Bir şeyi 2 dk. İçerisinde unutuyorsan bunu sadece dikkat bozukluğu ile açıklayamasın. 2 dk. Sonra unutuyorsan 2 dk. Sonra tekrardan tekrar et. Unutuyorum diye bırakmanın bir anlamı yok. Pes etme...

Konudan biraz bağımsız olarak ben şuna kesinlik ile katılmıyorum tabii ki de kendi düşüncem diğer görüşlere saygım var. Bir sayının türevini almak iğne vururken ne işe yarayacak ne bölüm okursan oku matematik insana analitik düşünmeyi öğretir. Ve tıp özelinde değil genel olarak çok iyi dereceler yapan insanların genelinde disiplinli insanlardır sorumluluklarını biliyorlardır ve bundan dolayı derece yapmışlardır.
 
Hocam insanlara yardım etmeyi seviyorum ve hastanede çalışmak hoşuma gidiyor havası bile hoş.

İnsanlara hastahane dışında bile yardım etmen mümkün.

Hastahaneye gerek olmadan insanların hayatını iyileştirmen mümkün.

Bu dediğimi birazcık daha acıklarsan cevaba varırsın.
 
Matematik olmadan nitelikli öğrencileri nasıl tespit edecekler? Adamların hayali sınavda 2-3 net yapıp 5 senelik dandik bir üniversiteye yerleşip mezun olup 7K maaş ile işe başlamak. Bizim millete ki, bu hazırcılığı, bencilliği anlamış değilim.

Zart üniversitesinin zurt bölümünden mezun adamlar, işsizim diye dolaşıyor, ve suç devletin oluyor nedense. Herkes, az emekle çok şey istiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı