İtopya rezaleti

PunchLiner

Kilopat
Selamlar, hepimizin bildiği bir teknoloji (bilgisayar) ürünleri satan bir mağaza olan İtopya'dan geçen hafta gördüğüm normal değeri internet üzerinde tüm sitelerde 2750 TL'den başlayıp 3200 TL'ye varan bir monitörü 2000 TL'ye sattıklarını fark edince fırsattan istifade monitör eksikliğimi karşılamak adına satın aldım. Ürün bugün elime ulaştı ve şu anda ilgili şirketin web sitesinde de halihazırda ilgili monitör stokta yok olarak görünüyor. Ürünü ambalajından çıkardım ve monitörü ilk kullandığımda zaten göze çarpmaması imkansız yatay bir bulanıklık dikkatimi çekti. Bende iade talebinde bulundum. Ancak hem biraz kurcalamalarım hem de üzerinde düşünmem sonucu aklıma gelen yahut takılan birkaç şeyi sizlerle de paylaşmak istedim;
Şimdi bu ilgili monitörün hatanın bulunduğu kısımda bazı yerlere özellike çerçeve dışında bazı yerlere sert dokununca bu bulanıklığın tamamen yok olduğunu fark ettim. Bu da beni monitördeki arızanın aslında basit olabilecek hatta içini açıp iki üç temassızlığı çözerek neticeye vardırılabilecek olmasına inandırdı. Mesele de burada başlıyor zaten. Daha sonra bu monitörün neden bu kadar ucuza satılıyor olabileceğini düşünmeye başladım ve aklıma sadece 2 sebep geldi bunları da sizinle paylaşmak istiyorum;
1-) Monitörler zaten halihazırda ayıplı ve aracı şirket yani satın aldığım şirket bunu asıl satıcı firmadan ucuza tedarik ederek satıyor ve şans eseri belki kullanıcı geri iade etmez, çok umursamaz deyip Allah'a emanet satış yapıyor.
2-) Bu denli azımsanamayacak indirim miktarı beni bu fikri düşünmeye itti. İlgili monitörler gönderilmeden önce satıcı şirket tarafından basit bir nüans ile kırmızı çizgi sorunu ekleniyor ve alıcıya gönderiliyor. Alıcının geri iade edeceğini biliyorlar. Daha sonra ürünü stoktan kaldırıyorlar ve alıcı yenisiyle değiştirmek istediğinde stokta olmadığını belirtiyorlar. Bu nedenle alıcı zorunlu olarak para iadesi istiyor. Hem monitörü geri alıyorlar hem de hiç kendilerinin olmayan bir parayı ay sonu döndürerek bir şekilde KÂR elde ediyorlar. Daha sonra monitörü basit bir şekilde tamir ederek asıl fiyatından satıyorlar.

Velhasıl iade talebinde bulundum neticeyi bekliyorum ancak olay burada bitmiyor.

Bu monitörü almadan 1.5 hafta önce de websiteleri üzerinde indirimli olarak satılan Razer Cynosa Lite adlı klavyeyi inceledim ve ürün özelliklerini defalarca incelediğimde mekanik klavye yazısını görünce ve mekanik klavye arayışında olduğum için normal fiyatı 350 liradan 220 liraya düşünce güzel fırsat, marka ürün ve mekanik diyerek satın almaya karar verdim. Daha sonra evime fazla uzak olmaması sebebiyle dükkana gitmeye birkaç bilgisayar parçası almaya yanında da klavyeyi almayı düşündüm ve mağazalarına gittim. Birkaç ürün ve klavyeyi satın aldım. Eve geldiğimde klavyeyi kullandığımda diğer mekanik klavyelere göre çok sessiz ve tuşların hiç mekanik hissiyatı vermediğini fark ettim ancak bu da böyle bir ürün herhalde diyerek geçiştirdim, tabii kafamda hep soru işareti vardı. Bugün ise yine aklıma takıldı ve websitelerini gezerken denk geldiğim şey beni şok etti. Aynı ürünün fiyatı eski fiyatına 350TL civarına dönmüş ve ürün bilgilerini incelerken mekanik kısmında eskiden evet yazıyorken artık hayır yazıyor...

Bilmiyorum daha ne kadar sahtekarlık yapılabilir. Yorum sizin.

Ben de itopya ile aynı sıkıntıyı yaşadım. B450 A pro anakartın internette en ucuz 650 TL'ye satıldığı dönemde bir indiriminde 580 TL görünce satın aldım sitelerinden ve tek stoktu. Aynı şekilde elime ulaştığında statik poşeti delik ve açılmış bir anakart vardı elimde. Mağazalarına bizzat gittim iade işlemi için ve bana verdikleri cevap şu: "Ürün normalde outlet ürün arkadaşlar sitede belirtmeliydi hata yapmışlar özür dileriz, muhtemeden mağazada açılıp sergilenmiş bir üründür fakat yine de garantili isterseniz arkadaşlar aşağıda ürüne test yapsın hasarı sorunu var mıdır ?" diye bir cevap aldım. Bir daha da itopyadan alışveriş yapmadım muhtemeden de bu tepkimden dolayı yapmayı düşünmüyorum. Bu arada ürünü iade ettim anında aynı akşam 530 TL'den Amazon'un kendisinde indirime girdi ve ben de kaçırmadan aldım 😀 .

Ben de itopya ile aynı sıkıntıyı yaşadım. B450 A pro anakartın internette en ucuz 650 TL'ye satıldığı dönemde bir indiriminde 580 TL görünce satın aldım sitelerinden ve tek stoktu. Aynı şekilde elime ulaştığında statik poşeti delik ve açılmış bir anakart vardı elimde. Mağazalarına bizzat gittim iade işlemi için ve bana verdikleri cevap şu: "Ürün normalde outlet ürün arkadaşlar sitede belirtmeliydi hata yapmışlar özür dileriz, muhtemeden mağazada açılıp sergilenmiş bir üründür fakat yine de garantili isterseniz arkadaşlar aşağıda ürüne test yapsın hasarı sorunu var mıdır ?" diye bir cevap aldım. Bir daha da itopyadan alışveriş yapmadım muhtemeden de bu tepkimden dolayı yapmayı düşünmüyorum. Bu arada ürünü iade ettim anında aynı akşam 530 TL'den Amazon'un kendisinden aldım 😀 .

Kesinlikle bana gelen monitörün de daha önceden kullanıldığını düşünüyorum. Şuan elimde çektiğim fotoğraflar yok ancak daha önce açtığım bir konu üzerinden isteyenler inceleyebilir. Monitörün sorunlu tarafının olduğu kısmın panel ile kapak arasındaki yerinde bir tornavida girebilecek genişlikte açıklık bulunuyordu. Yani resmen içinin açılıp kurcalandığı belliydi. Bu da neden ucuza sattıklarının bir göstergesi sanırım.

Her şey bir yana mekanik diye klavye satıp, sattıktan sonra klavyeyi mekanik değil diye güncellemek peki... Kelimeler kifayetsiz. Artık tek bir alışveriş dahi yapmam.

Selamlar, hepimizin bildiği bir teknoloji (bilgisayar) ürünleri satan bir mağaza olan İtopya'dan geçen hafta gördüğüm normal değeri internet üzerinde tüm sitelerde 2750 TL'den başlayıp 3200 TL'ye varan bir monitörü 2000 TL'ye sattıklarını fark edince fırsattan istifade monitör eksikliğimi karşılamak adına satın aldım. Ürün bugün elime ulaştı ve şu anda ilgili şirketin web sitesinde de halihazırda ilgili monitör stokta yok olarak görünüyor. Ürünü ambalajından çıkardım ve monitörü ilk kullandığımda zaten göze çarpmaması imkansız yatay bir bulanıklık dikkatimi çekti. Bende iade talebinde bulundum. Ancak hem biraz kurcalamalarım hem de üzerinde düşünmem sonucu aklıma gelen yahut takılan birkaç şeyi sizlerle de paylaşmak istedim;
Şimdi bu ilgili monitörün hatanın bulunduğu kısımda bazı yerlere özellike çerçeve dışında bazı yerlere sert dokununca bu bulanıklığın tamamen yok olduğunu fark ettim. Bu da beni monitördeki arızanın aslında basit olabilecek hatta içini açıp iki üç temassızlığı çözerek neticeye vardırılabilecek olmasına inandırdı. Mesele de burada başlıyor zaten. Daha sonra bu monitörün neden bu kadar ucuza satılıyor olabileceğini düşünmeye başladım ve aklıma sadece 2 sebep geldi bunları da sizinle paylaşmak istiyorum;
1-) Monitörler zaten halihazırda ayıplı ve aracı şirket yani satın aldığım şirket bunu asıl satıcı firmadan ucuza tedarik ederek satıyor ve şans eseri belki kullanıcı geri iade etmez, çok umursamaz deyip Allah'a emanet satış yapıyor.
2-) Bu denli azımsanamayacak indirim miktarı beni bu fikri düşünmeye itti. İlgili monitörler gönderilmeden önce satıcı şirket tarafından basit bir nüans ile kırmızı çizgi sorunu ekleniyor ve alıcıya gönderiliyor. Alıcının geri iade edeceğini biliyorlar. Daha sonra ürünü stoktan kaldırıyorlar ve alıcı yenisiyle değiştirmek istediğinde stokta olmadığını belirtiyorlar. Bu nedenle alıcı zorunlu olarak para iadesi istiyor. Hem monitörü geri alıyorlar hem de hiç kendilerinin olmayan bir parayı ay sonu döndürerek bir şekilde KÂR elde ediyorlar. Daha sonra monitörü basit bir şekilde tamir ederek asıl fiyatından satıyorlar.

Velhasıl iade talebinde bulundum neticeyi bekliyorum ancak olay burada bitmiyor.

Bu monitörü almadan 1.5 hafta önce de websiteleri üzerinde indirimli olarak satılan Razer Cynosa Lite adlı klavyeyi inceledim ve ürün özelliklerini defalarca incelediğimde mekanik klavye yazısını görünce ve mekanik klavye arayışında olduğum için normal fiyatı 350 liradan 220 liraya düşünce güzel fırsat, marka ürün ve mekanik diyerek satın almaya karar verdim. Daha sonra evime fazla uzak olmaması sebebiyle dükkana gitmeye birkaç bilgisayar parçası almaya yanında da klavyeyi almayı düşündüm ve mağazalarına gittim. Birkaç ürün ve klavyeyi satın aldım. Eve geldiğimde klavyeyi kullandığımda diğer mekanik klavyelere göre çok sessiz ve tuşların hiç mekanik hissiyatı vermediğini fark ettim ancak bu da böyle bir ürün herhalde diyerek geçiştirdim, tabii kafamda hep soru işareti vardı. Bugün ise yine aklıma takıldı ve websitelerini gezerken denk geldiğim şey beni şok etti. Aynı ürünün fiyatı eski fiyatına 350TL civarına dönmüş ve ürün bilgilerini incelerken mekanik kısmında eskiden evet yazıyorken artık hayır yazıyor...

Bilmiyorum daha ne kadar sahtekarlık yapılabilir. Yorum sizin.
İtopya'nın yaptığı cidden ayıp. Ben böyle bir şeyi ilk kez görüyorum ama belkide teşhir ürünüydü dikkatinizi çekmeyen yazı vs. vardı. Cynosa mekanik hisli bir klavye. Mebran klavyelere göre daha uzun ömürlü. Beyaz mı kahverengi bir switch modeli kullanıyor.

İade mantığı tırnak içinde söylüyorum bazı ürünler ve bazı durumlar için çok saçma bir sistem hep söylemişimdir. Ayıplı ürün tabii ki de iade edilmeli ama, millet keyfe keder ürün alıp beğenmeyip iade ediyor. Ve sonra bu ürünler ne hikmetse tekrar satışa sunulabiliyor. Ben buradan şu anlamı çıkarıyorum, nasıl olsa iade alınan ürünler satıcı ile üretici arasındaki bağ sayesinde garanti kapsamında olacağından, sen ürünü sat bir şey olursa servis ilgilenir mantığı ile satışa tekrar sunuluyor. Üründe ayıplı bir durum var ise muhakkak iade edin.
Ek olarak benzer durumu İncehesap'ta yaşadım.

İtopya'nın yaptığı cidden ayıp. Ben böyle bir şeyi ilk kez görüyorum ama belkide teşhir ürünüydü dikkatinizi çekmeyen yazı vs. vardı. Cynosa mekanik hisli bir klavye. Mebran klavyelere göre daha uzun ömürlü. Beyaz mı kahverengi bir switch modeli kullanıyor.
Maalesef böyle bir yazı yoktu. Aynı ürün itopya'nın bilmem kaçıncı yılına özel en az 50 tane sattı. Ben alırken stokta son 24 tane kaldı yazıyordu.. Klavye ise mekanik ile mebran klavye arasında kalmış bir hissiyata sahip.
İade mantığı tırnak içinde söylüyorum bazı ürünler ve bazı durumlar konusu için çok saçma bir sistem hep söylemişimdir. Ayıplı ürün tabii ki de iade edilmeli ama, millet keyfe keder ürün alıp beğenmeyip iade ediyor. Ve sonra bu ürünler ne hikmetse tekrar satışa sunulabiliyor. Ben buradan şu anlamı çıkarıyorum, nasıl olsa iade alınan ürünler satıcı ile üretici arasındaki bağ sayesinde garanti kapsamında olacağından, sen ürünü sat bir şey olursa servis ilgilenir mantığı ile satışa tekrar sunuluyor. Üründe ayıplı bir durum var ise muhakkak iade edin.

Monitör için fazla vakit geçmemesi nedeniyle iade işlemlerini başlattım ancak klavye için farketmem üzün sürmesi ve gidip bizzat mağazadan alışveriş yapmam nedeniyle iade edebileceğimi düşünmüyorum..

Gerçekten şu ülkede kaliteli mağazalarıyla, müşteri memnuniyeti ilgisiyle, dürüstlüğüyle, en önemlisi kurumsallığıyla hatta uygun fiyatlarıyla (vatan burada eleniyor😀 ) öne çıkan bir PC mağazası olmadı olamıyor.

İnsan aldığı ürün düzgün çıksın istiyor, diğer taraftan teknoloji şans işi. Bir ürünün ellerinde bir adet kalması veya kalmaması doğal süreç. Ayıplı malın iadesi yapılır. Her firmada böylesi şeyler yaşanabilir.

Klavye konusuna gelecek olursak o fiyat bandında en uyduruk markaların bile mekanik klavyesini bulmak zor. Hele de Razer gibi süslü markalarda imkansız. Hepsiburada gibi sitelerde her 10 teknolojilik üründen 3-4'ünde bilgi eksiği veya yanlışı oluyor. Bir ürünü alırken birden fazla yere bakmak lazım.

Ben ADATA XPG D10 8 GB 3000 Mhz RAM buldum Media Markt'ta 280 Tl'ye. Diğerlerine göre daha ucuz ürün, bütçesi dar bir müşterime PC toplamak için 2 adet aldım. Bir hafta oldu hala kargoya verilmedi ürün. Benim ki ortada bile yok. 😂😂😂😂

Lütfen benim konumu da okuyun İtopya ile ilgili.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı