İtopya tamir edilmiş ürün satıyor

Hazır sistemlerde(satıcı firma fark etmeksizin) bileşenleri dikkatli incelerseniz; ya elde kalmış, ya çok defo şikayeti almış, ya da gereksiz pahalı olduğundan satılamamış ürünler olduğunu görürsünüz. Kendiniz sistem topladığınıza nazaran ucuz olma sebebide budur, hiçbir zaman babalarının hayrına bir şeyi ucuza satan olmaz, bir yerlerden mutlaka çıkarları vardır.
 
Zamanın da 2.5 sene önce dizili şekil de pc aldım geri kalanlar kutulu geldi işlemci R5 1600AF idi. Daha ilk kez dün soğutucu fanına dikkatlice baktım üst plastik bildiğin tornavida ile kanırtıp açılmış birçok yerden. Şimdiye kadar nasıl farketmedim hiç anlamadım. Pc'yi de dizili alayım dedim dizili aldığım dediğim de sağolsunlar anakarta işlemci soğutucu montajlayıp gerisini bana bırakmışlar.. Yazık.
 
Hazır sistemlerde(satıcı firma fark etmeksizin) bileşenleri dikkatli incelerseniz; ya elde kalmış, ya çok defo şikayeti almış, ya da gereksiz pahalı olduğundan satılamamış ürünler olduğunu görürsünüz. Kendiniz sistem topladığınıza nazaran ucuz olma sebebide budur, hiçbir zaman babalarının hayrına bir şeyi ucuza satan olmaz, bir yerlerden mutlaka çıkarları vardır.
Haklısın hocam.
 
İtopya berbat bir site.


Kazık yiyecen vatan bilgisayara bakacan. Sıfır satan ürününün arkasında duran firma.
Vatan'dan 6 yıl önce bir monitör almıştım sadece. Kendilerinden tek alışverişim de buydu. Onda da ben daha durun napıyorsunuz diyemeden el değmemiş monitörümü kutusundan çıkarıp çırılçıplak bırakmışlardı. Tabii sonrasında uyanmıştım ben olaya. Ben sorgular bir şekilde bakarken ölü pixel kontrolü yapıyoruz demişti oradaki iki çalışan gülümseyip. O monitör hala sapasağlam duruyor kullanmasam bile. Gidip bakılır aslında ama oldum olası da ısınamadım ben Vatan'a. Neden hiç bilmiyorum. O aldığım monitör başka yerde olsaydı hiçbir alışverişimi de Vatan'dan yapmış olmazdım galiba. Itopya yine iyi güzel ama hem mağazadan alınan ürünlerde iade ya da değişim yok, hem de gidip oradan monitör alsam direkt kontrol etmiyorlar mağazalarında diye biliyorum. Üstüne üstlük mağazalarından 689 TL'ye satın aldığım Razer Deathadder V2 kusurlu çıkınca, büyük ihtimalle birilerinin mart-nisanda 250 TL'ye satın alıp kusurlu olduğu için iade ettiği bir ürün, bir de iade-değişim hakkım olmadığını da öğrenince mağazadan aldığım ürünlerde biraz tedirginim oldum. OEM ürünlerini 250 TL'ye düşürüp çoluk çocuğun kalite kontrol yapıp iade ettiği ürünler kategorisinde görmek haksızlık olur yine de Itopya için. Itopya'ya bu yüzden bir şans verilebilir diye düşünüyorum.

Hazır sistemlerde(satıcı firma fark etmeksizin) bileşenleri dikkatli incelerseniz; ya elde kalmış, ya çok defo şikayeti almış, ya da gereksiz pahalı olduğundan satılamamış ürünler olduğunu görürsünüz. Kendiniz sistem topladığınıza nazaran ucuz olma sebebide budur, hiçbir zaman babalarının hayrına bir şeyi ucuza satan olmaz, bir yerlerden mutlaka çıkarları vardır.
Exa mı Eksa Bilgisayar mı onlar vardı eskiden bir tek güvendiğim. 6 yıl önce rahat 10.000 TL'lik bir alışverişim yapmıştım hiç sorun yaşamamıştım. Bayağı da indirim yapıyordu o elemanlar. Hala yaşıyorlar mı hiç bilmiyorum.
 
Son düzenleme:
Sadece ismimin soyismimin olduğu sosyal medya hesaplarımda bile dokuz İtopya fan boy ya da çalışanı tarafından "bir firmayı zan altında bırakma" iftirasıyla karşı karşıya bırakıldım ve paralı troll olduğum söylendi.

Eğer devam edersem sonuçlarının "sadece hukuki olmayacağı" üzerine beni çok net bir şekilde ikna ettikleri için bu başlığa cevap vermemeye, yazmamaya karar verdim.

Haklı davama hukuki yollardan devam edeceğim.

Şu an ekşi sözlükte İtopya çalışanlarından "shiuf" yazılanların geçmiş sayfada kalması için öncesinde kendi yazdıklarını siliyor ve "bu firmayı karalayanlar paralı trollerdir" diyor ama iki parça ekmek için bu kadar yalana yanlışa tutunmalarına ve tehditlerine de gerek yoktu.

Bir insanı sindirmek için her yerden her anlamda söylemde bulunuyorlar ve sonrasında da onu susturduklarını düşündüklerinde "bunlar paralı troller" diyerek kendi yaptıklarının üstünü örtbas etmeye çalışıyorlar.

Hukuki yollardan hesaplaşacağız.

İyi bakın kendinize arkadaşlar.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar şimdi sizlere neden İtopya'dan alışveriş yapmamanız gerektiğini net bir şekilde açıklıyorum.

Üç ay önce indirimli bir sistem aldım. Bir hafta içinde elime ulaştı. Ürün geldiğinde çok mutluydum ama sonrasında olmaması gereken bir performans düşüklüğü fark ettim. Ekran gidip geliyordu, bilgisayar bazen açılmıyordu. Sonra şu kasayı açıp içine bir daha bakayım dedim. Ekran kartını takarken umursamadan hızlıca takmıştım o anın heyecanıyla ne de olsa. Neyse kasayı açıp dikkatli baktığımda anakarta ve ekran kartına kötü davranıldığını vida çiziklerinden anladım. Eski bilgisayarımın parçalarıyla deneyince de sorunun anakart ve ekran kartı olduğundan net bir şekilde emin oldum. İtopya'yla hiç uğraşmak istemediğim için süreç uzamasın diye her ikisini teknik servise kendim yolladım. Aradan birkaç gün geçti ve teknik servisi aradığımda ekran kartının 2022 Mart ayında tamir görmüş olduğunu söylediler. Bir hafta sonrasında da öteki teknik servis anakart 2022 Haziran'da tamir görmüş dedi. Benim anladığım İtopya zaten bu bilgisayarları satın aldığınızda kasıtlı bir şekilde iade, outlet, tamir görmüş, teşhir donanımları sistemimize monte edip sizlere sıfırmış gibi satıyor. Bunu da bildikler için arkanızda durmuyor.

Siz de bunu fark ettiğinizde tedarikçiyle görüşmemiz gerekiyor diyorlar ve sizleri bir ay boyunca oyalıyorlar. Teknik servis bu ürünün öncesinde tamir gördüğünü sizlere açıklıyor. Yine de iade almamak ve değişim yapmamak için diretiyorlar ve sizleri mağdur ediyorlar.

Velhasıl kelam ikibuçuk aydır aldığım bilgisayarı kullanamıyorum ve mağdurum. Bazen sinirden kendimi yesem de sakin kalmaya çalışıyorum.

İtopya'yı ayakta tutan müşterinin parasıyken müşteri hizmetleri sizleri aptal yerine koyuyor. Sattıkları ürün ikinci el olsa bile prosedür böyle deyip yüzünüze telefonu kapatıyorlar.

Ama sanırım artık anladım. Bana kalırsa tedarikçiyle ya da teknik servisle anlaşmaları var. Çok küçük sorunları olan ekran kartlarını anakartları müşteri garantiye yolladığında bu ürünler karşılığında size iki yıl önceki fiyatı ödeyip sonrasında tamirini yapıp İtopya'ya hazır sistem içerisinde sattırıyorlar.

Devletimizin bu firmayı ivedilikle denetlemesi gerek. Gidip sikayetvar.com'a bakarsanız eğer bunu pek çok kez yapmış olduklarını da görebilirsiniz. Alta linklerini bırakıyorum, ilk link çok can alıcı;


Yukarıda da gördüğünüz gibi tek bir tuşu için klavyesini teknik servise yollayan adama teşhir klavye yollayıp adamın klavyesini tekrar satışa sunmuşlar.

Aşağıdakiler daha da can alıcı;



Bunun gibi çok örnek var ve bir de bunu fark edemeyen insanları da hesaba katarsak burada teknik servisle anlaşmalı olan İtopya'nın ne haltlar yediğini anlayabilirsiniz.

Kısacası aldığınız ürünü düzgün bir şekilde uzun bir süre kullanmak istemiyorsanız İtopya'yı tercih edebilirsiniz.

Onun haricinde tavsiye etmiyorum.

YouTube Twitch ünlülerine parayı basıp sponsorluk vererek çok güzel göz boyadıklari için hala ayaktalar ama her şey size ikinci el ürünlerini sıfırmış gibi satana kadar.

Sonrasında inanın onların hiç umurunda olmuyorsunuz.

Kendini seven kardeşlerime de sizleri sadece para kaynağı olarak gören ve hiç değer vermeyen bu firmadan uzak durmanızı.
Tavsiye ediyorum.

Kalın sağlacakla.

Tüketici hakem heyetine elinizdeki yazılı belgeler ile başvurmanızı tavsiye ederim. Hocam çok geçmiş olsun.
 
Bu arkadaş konuyu açtığından beri ki bu ilk konusu o da ilginç de neyse. Sürekli şikayet var üzerindeki şikayetleri atıp durmuş. Kendi sorunuyla ilgili bir tane belge bir mail vs bir şeyler paylaştı mı? Paylaştı da ben mi kaçırdım?

Arkadaşım hala mail veya diğer yazışmaların görüntüsünü atmadın!? Bir de konuya 2-3 günlük profillerden destek mesajları geliyor. Çok ilginç.
 
Daha önce yaşamadım fakat sıvı soğutma almıştım ml360r pompa sesi sorunu yaşıyordum iletişime geçtim sorun var diye dönüş yapılmadı mağazaya gittiğimde teslim almadılar ürünü kendiniz iletişime geçin diyip
 

Yeni konular

Geri
Yukarı