İyi bir bilgisayar varken neden kullanılmasın?

Normalde yazın istediğin gibi oyna dedilerde ben çok sabırsız biriyim 3 gün 1 ay gibi 2 ay 1 yıl gibi uzun geliyor bana sabredemiyorum.

Cümleten selamünaleyküm, bu konu biraz saçma olabilir kusura bakmayın, hayat hikayesi. Yaklaşık 7 ay önce babamı mide kanserinden dolayı kaybettik. Bunun üzerine, o zamanlarda yeni bir bilgisayar istiyordum. Moral olsun diye yeni bir bilgisayar aldı ailem. Tabii 8. sınıf olmuşum başımda LGS derdi var. Ocağa kadar kullandım sonra kaldırdılar. Sonra geri aldım 1,5 ay kullandım iki hafta öncesinde geri kaldırdılar. Hani o kadar para verip yeni nesil bir cihaz almışsın, neden kullanmak varken kutularda çürütesin ki? Ders ile oyun bir arada olamıyor mu bana yardım edin.
Başınız sağolsun hocam. Aleykümselam. Ama oyunlara kafa yorar isen aklın oyunda çok kalır derse odaklanamazsın. Sana iyilik yapıyorlar unutma!

Cümleten selamünaleyküm, bu konu biraz saçma olabilir kusura bakmayın, hayat hikayesi. Yaklaşık 7 ay önce babamı mide kanserinden dolayı kaybettik. Bunun üzerine, o zamanlarda yeni bir bilgisayar istiyordum. Moral olsun diye yeni bir bilgisayar aldı ailem. Tabii 8. sınıf olmuşum başımda LGS derdi var. Ocağa kadar kullandım sonra kaldırdılar. Sonra geri aldım 1,5 ay kullandım iki hafta öncesinde geri kaldırdılar. Hani o kadar para verip yeni nesil bir cihaz almışsın, neden kullanmak varken kutularda çürütesin ki? Ders ile oyun bir arada olamıyor mu bana yardım edin.

Öncelikle başınız sağ olsun.

Hocam, bilgisayarınız var internette var ise YouTube'dan ders videoları izleyebilirsiniz, Online test çözebilirsiniz.

Ailenize bunlar için kullanacağınızı arada da oyun oynayacağınız söyleyin ama oranı iyi tutturmanız lazım.

Bilgisayar kalsın istiyorsanız dersten daha az oyun oynamanız lazım, örnek vermem gerekirse: 1 saat ders ise yarım saat oyun ya da 3 saat ders ise 1 saat oyun vb.

LGS önemli hocam, ben adamakıllı çalışıp bir yere gidemedim siz bu hatayı yapmayın. Sonradan pişman olunca bir işe yaramıyor.

Öncelikle başınız sağ olsun.

Hocam, bilgisayarınız var internette var ise YouTube'dan ders videoları izleyebilirsiniz, Online test çözebilirsiniz.

Ailenize bunlar için kullanacağınızı arada da oyun oynayacağınız söyleyin ama oranı iyi tutturmanız lazım.

Bilgisayar kalsın istiyorsanız dersten daha az oyun oynamanız lazım, örnek vermem gerekirse: 1 saat ders ise yarım saat oyun ya da 3 saat ders ise 1 saat oyun vb.

LGS önemli hocam, ben adamakıllı çalışıp bir yere gidemedim siz bu hatayı yapmayın. Sonradan pişman olunca bir işe yaramıyor.
Teşekkürler.

Aleyküm selam. Başın sağ olsun. Aynı süreci geçen sene yaşadım. Şunu söyleyebilirim ki LGS aileler tarafından çok abartılan bir sınav. Öyle aman aman çalışmaya gerek olan bir sınav değil, ama ailen de senin başarını istediği için bunu yapıyor. Samimi konuşuyorum, ben kendimi tutamıyordum mesela. Ders çalışmıyordum adam akıllı. Eve gelince bilgisayara oturuyordum, yasaklıyorlardı. Sonra telefonla geçiriyordum vaktimi :D

Dostum, bilgisayar ile oynama süreni sınırlandırmak zor bir iştir. Bilgisayara oturursan zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın. 10 dakika daha, 20 dakika daha diyerek akşam edersin. Hele ki bu yaşta yapman çok daha zor olur çünkü oynama hevesin var.

Ailenin yaptığı çözüm saçma ve zorlama fakat şuan için işe yarar yöntem. Sen de biraz dayan. Sınavı geçtikten sonra 9. Sınıfta hem ders hem oyunu birlikte götürebilirsin fakat sınav dönemi olmaz. Çünkü LGS çok önemli. Gideceğin liseyi ver ortamını etkiler. Lise ortamı senin derslerini, derslerin de işin sonunda gideceğin üniversiteyi etkiler.

Ama kendine güveniyorsan, ben kendimi sınırlayabilirim diyorsan, ailenle anlaş ve SADECE HAFTASONU belli bir süre oynamak için izin al. Bu da hevesin gitsin, bilgisayar aklında kalmasın diye.

Umarım başarırsın :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı