İyi bir lise için tavsiye

Öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebilirimki Fen Liselerinin geneli aile büyüklerimizin sandığı gibi çok amaçlı labarotuvarlar içeren daha bilimsel bir okul değil, Anadolu Liselerine göre de bir avantajı yok hatta dezavantajı birazdan yazarım. Herhangi bir Anadolu Lisesi de olsa fark etmiyor. Bu dediklerimi liseye geçince daha iyi anlayacaksın. Dezavantajları;

-Geneli, sanıldığı gibi çeşitli labarotuvarları olan ve sürekli aktif olarak kullanılan labarotuvar bölmelerini bulundurmuyor. Resimlerde bakıyorsun gitmeden önce ama aslında hiçbir anlam ifade etmiyor.
-Sanıldığı gibi daha zekiler için hazırlanmış dersler içermemekle birlikte daha bilimsel bir yer değil.
-Mevcut eğitim sistemimizde Fen Liselerinde öğretilen derslerde üniversite sınavında sorumlu olmayacağınız bir sürü gereksiz, boş bilgi öğretiliyor yani sana liseden sonra unutacağın ve üniversite sınavında bile çıkmayacak konuları öğretiyorlar.
-Öğretmen farkı yok, bugün Anadolu Liselerinde ders veren öğretmenler zamanında Fen Liselerinde de ders vermiş kişiler geneli. Tam tersi de geçerli yani bu durum tamamen öğretmenin tercihine ve atamaya bağlı bir durum. Daha iyi eğitim verilmiyor.

Yani öyle sadece adında ''Fen'' var diye seçilecek bir lise tipi değildir, hava atmak için seçilmemeli.

Benim sana önerim iyi bir Anadolu Lisesi seçmektir.

Bu yazıyı yazmakla birlikte hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorum, tercih tamamen senin elindedir. Dediğim nitelikleri içermeyen, iyi eğitim verilen bir lise varsa onu da seçmen güzel olur zira serserilerle aynı yerde okumak istemezsin. Ben sadece sana liseyi bitiren biri olarak deneyimlerimi aktardım.

Son olarak, okulunda da diyorlardır büyük ihtimalle hele bir liseyi kazanın gerisi kolay diye, inanma sakın öyle bir şey yok. Lise senin hayatını belirlemiyor asıl belirleyecek olan üniversitedir.

Ülkenin en iyi Lise not ortalaması Kabataş Erkek Lisesi. 2 soru ile istediğim Lise kaçtı ama o sorular çözmediğim sorular idi.
Eve geldiğin zaman günün tekrarı yapılacak. Günlük en az 20 soru paragraf, diğer dersler o gün çözdüğün ders hangisi ise ondan en az 50. Paragrafı yorgun olduğun zaman yapmayabilirsin ama haftalık net 60 üstü olsun rica ediyorum. Sakın ama sakın tenefüslerde eğlence arama. Bu sene çalış iyi derece yap ki seneye biraz daha rahatla.
Test çözesin gelmediği zaman kafandaki boş sekmeleri kapatacak bir şarkı aç ya da kitap oku. Yapamadığın zaman garanti hocaya götür. Önünde kim varsa hedefini o koyma hedefini her zaman 500 yap.
Şu kelimeleri kullanmanı istemiyorum"Zor, çok zor, ama, eğer, fakat"sınav sonunda bu kelimeleri kullanırsan senden bir şey beklemiyorum. 1 ay bpyunca bunları kullanma sınavlarında artış olacaktır. Unutma fazla çalışmak değil verimli çalışmak. Arkadaşım benden kat ve kat fazla çalışmasına rağmen 40 puan daha fazla aldım. Tek hedefi beni geçmek idi geçti ama 1 kere. Hedefini ben değil 500 seçseydi inanıyorum ki beni geçecekti.

Öncelikle merhaba, ben bir 8.sınıf öğrencisiyim ve herkesin hayali olan fen lisesine gitmek istiyorum. Kendime göre çalışma planımı düzenledim ve lise ya da üniversiteye gidenlerden (puanı yüksek) tavsiye istiyorum.

İstediğin bölüm sayısal dışında bir şey ise fen lisesi iyi olmayabilir. Fen lisesinde sadece sayısal var diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı