İzmir ve İstanbul'da öğrenci olmak nasıldır?

• Konuyu başlatan T21
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 6.399
Daha fazla  
İzmir veyahut İstanbul'da öğrenci hayatı nasıl geçiyor?

Üniversite için muhtemelen bu iki ilden birisine gideceğim.
Üniversite okuyan öğrenci kardeşlerimin aylık harcamalarınından bahsetmelerini istiyorum.
Barınma ve eğlenmek pahalı mıdır?

Paran yok ise her yerde okumak zor.
İstanbul'da okumak güzel cidden ama çok zor bir yandan...
KYK'da kalırsın mesela okula çok ters yerde olur.
Ulaşım en fazla illallah dedirtiyor.
Sonra kira ücretleri.

KYK yurdu çıkarsa ulaşım problemi olacak diyorsunuz yani.

Üniversitede geçim derdi olacak gibi gözüküyor hocam.
KYK çıkmazsa naneyi yedim zaten.😂

Son düzenleyen: Moderatör:
Anadolu İstanbul'a göre daha ucuz ve rahat olacağı kesin. Bazı üniversitelerin yurdu okulun yanında oluyor. Eğer öyle bir üniversiteye gidersen ulaşımda sorun olacağını sanmam.

KYK yurdu çıkarsa ulaşım problemi olacak diyorsunuz yani.

Hayır, çıkması iyi bir şey ama bazen çok ters yerde oluyor. Arkadaşım Üsküdar Üniversitesi'nde okuyor mesela KYK yüzünden ulaşımı ters.
İstanbul hep pahalı şehir zaten. Benim ayda 2 bin TL gidiyor mesela üstüne KYK'de kalıyorum. Eğer İstanbul'da okusaydim yanmıştım. Bu senin harcamana bağlı ayrıca. Kimisi çok harcar kimisi az.

İllaki yurt dışında giderlerimiz olur hocam. KYK yurdundaki yemekle kim doyar ki? 😂
Onun dışında ulaşım, fotokopi gibi masraflarda olur.

Benim kuzen Hatay'da okuyor hem ablasından hem babasından toplamda 2500TL'ye yakın para alıyor zar zor yettiğini söylüyor, arkadaşlarıyla bir yerlere 2 haftada bir çıkabildiğini söylüyor. Öyle bir döneme denk geldik ki her şeyden mahrum kalarak büyüyoruz. Bu durum çok zoruma gidiyor hocam. Umarım yeni gelecek Z kuşağı bizim gibi şanssız olmaz.

Son düzenleme:
İstanbul'da yaşıyorum, bekarım. Okumuyorum çalışıyorum fakat şu an bile hayat çok zorken okuyan bir öğrencinin bu Allah'ın belası şehirde neler çekeceğini düşünmek bile istemiyorum.
Uzun lafın kısası ne yaşanılacak bir şehir ne de okunulacak.

İzmir'e gelirsek eğer orası çok güzel bir şehir fakat oraya gittiğinizde okumak çok zor olabilir çünkü ortamları harika.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı