Jahrein ve Erzurum oyunu olayı

Jahreinin haklı olduğunu düşünüyorum. 1-2 oyun çıkıyor yıkıcı eleştiriler yapıyoruz diyorsun fakat böyle bir oyun çıkarsa bu eleştiriyi hak eder. Düzgün oyun çıkarırlarsa bu şekilde eleştiri almaz.
Örneğin: Stygian,Remnants of Nazeith.
 
Olay asıl Batu abinin "Erzurum'u 1 haftada yapacağız" dediği videonun altına yapımcının yorum bırakmasıyla başladı. Oyununu sevmedik diye ne kitap bıraktı ne de vatan haini ilan etmediği kaldı. Bu kadar nefreti oyundan toplamadı yani. Sert eleştiren yayıncılar da oldu ama önemli kısmı o değil bence.
 
Zeki kardeşim adamlarda mükemmel bir oyun yapamadıklarının farkında ama kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar her şeyin bir zamanı vardır. Neden Jahrein izleyisisi olduğunu belli ettin ki? Niye her şeye b*k atma çabası içerisindesin?

Jahrein'i fazla izlemiyorum. Ayrıca forum kuralları çerçevesinde küfür etmen yasak! Bu arada, geliştiricide dediğim gibi bağlama müziği koyup, cami koymakla oyun yaptım demesin diyorum. Yaptığı şey o çünkü.
 
Jahreinin haklı olduğunu düşünüyorum. 1-2 oyun çıkıyor yıkıcı eleştiriler yapıyoruz diyorsun fakat böyle bir oyun çıkarsa bu eleştiriyi hak eder. Düzgün oyun çıkarırlarsa bu şekilde eleştiri almaz.
Örneğin: Stygian,Remnants of Nazeith.
Remnants of Nazeith genel kalite anlamında Erzurum'dan kat ve kat üstündür bu arada.
 
Art niyete bak, yayını izlemediysen niye yorum yapıyorsun?
Nerede diyor oyunu iade edin diye?
Mişli muşlu konuşuyorsun, oyunu da bitirmedi, bug olduğu için boz ayının biri anında öldürdü. Adam da kapattı çıktı. İade de edebilir, şahsen ben 15 dolarlık oyunda böyle bir tecrübe istemem. Cami, imam, Erzurum'a ait olmayan saz ezgileri, türk kıyafeti, tarhana çorbası koymuş oyuna. Olanlar ise belli, aşırı milliyetçiler ve her şeyi abartma timi tarafından poh pohlanıp, gereksiz övülmüş bulundu bu asset flip oyunumsu. Şu ana kadar da 50 bine yakın satılmış bulunuyor. Elin adamları şu oyuna bakıp da 50 bin satılmış, bir sürü övülmüş, şuna bir 15 dolar vereyim diyor. Ama 10 dakika oynayıp, iade ediyor ve basıyor olumsuz incelemeyi. Bir gün gelir adam gibi bir oyun yapar ülkemizdeki bağımsız geliştiriciler, yabancılar da, bu türkler de anca oyun çakma peşinde diyip burun kıvırırlar. Böyle olunca da bol bol saz, türkü dinlemeye devam ederiz ülkece.
Arkadaşlar öncelikle olayı anlatayım. Jahrein Erzurum oyununu oynamış çok fazla gömmüş, dalga geçmiş. Oyunu bitirmiş ve iade etmiş. İzleyicilerine de iade etmelerini istemiş. Oyunun yorumları Full negatif ve küfür dolmuş. Pintipanda durumu açıklarken Jahrein demedi ama 2 saniye araştırınca Jahrein olduğunu öğrendim. Yapımcı bunu görünce aşırı sinirlenmiş ki bu cevabı vermiş;
 
Jaho haklı. Sırf Türk oyunu diye bir oyunu yüceltmeye gerek yok. Zaten bu yüzden gelişemiyoruz. Kötüyü yücelttiğimiz için. Assetsler zaten The Long Dark'ın kopyası. Yürüme simülasyonu gibi bir oyun. Kimse kusura bakmasın burada geliştiricinin eleştiriye açık olması lazım.
Bak güzel kardeşim adamlara ilk oyunlarda heves verelim yaparsınız güzel olmuş falan motive olurlar. 4.-5. oyunları da kötü olursa deneyim ve motiveye rağmen işte o zaman eleştiririz.
 

Geri
Yukarı