Kablonet 200 Mbps'e geçmeye değer mi?

Sir Yılmaz

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, Ankara'da Etimesgut Eryaman'da yaşıyorum. Şu anda TurkNet kullanıyorum ve Türk Telekom fiber altyapısı üzerinden 100 Mbps hız alıyorum. Bağlantıdan genel olarak memnunum, oyunlarda ping değerleri gayet iyi, herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ancak son zamanlarda internet servis sağlayıcılarına zam geleceği konuşuluyor. Bu yüzden bir taahhütlü pakete geçmeyi düşünüyorum. Kablonet'in 200 Mbps'lik kampanyasını gördüm, hız olarak oldukça cazip geldi ama kararsız kaldım. Bu konuda merak ettiğim bazı sorular var:

• Kablonet kullanıcıları, özellikle eryaman bölgesinde nasıl bir performans alıyor?
  • Oyun oynarken ping stabil mi?
  • Akşam saatlerinde yoğunluk kaynaklı yavaşlama veya ping sorunu yaşıyor musunuz?

Mevcut bağlantım işimi görüyor ama hız avantajı ve fiyat istikrarı açısından değerlendirmek istiyorum. Eryaman'da Kablonet kullananların yorumlarını çok merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımda Kablonet vardı ve ping ve ms değerleri çok dalgalanıyor dedi, ben bilmem ama arkadaş tavsiyesi benim dediğim. Netspeed destekliyorsa bakabilirsin sitesinden bende vardı ve memnundum sonra binam TurkNet destekleyince ona geçtim.

Altyapım gereği maalesef Kablonet kullanıyorum hiç memnun değilim. Öğrenci evimde TurkNet kullanıyordum gayet memnundum keşke altyapım destekleseydi de kullanmaya devam edebilseydim. Verdikleri modemler berbat yan odadan dahi çekmiyor. Çekiyor gibi gözüküyor fakat bağlantı kesinlikle yok hiçbir yere giremiyorsun. Kablolu kullanımda hiçbir sorun yaşamazsın ping, bağlantı yavaşlama kesinlikle olmuyor ama bahsettiğim gibi interneti ailem kullanırken sorun yaşıyor evin her bölgesine repeater kurdum bir nebze rahatladı.

Kablonet o kadar iyi değil. Eskiden 1 yıl 100 Mbps hız alıyordum ve olağan ping sorunları, hız sorunları, modem sorunları bitmiyordu. Arkadaşlarında dediği bölgenizde GigaFiber var ise başka sağlayıcıya şaşmayın.

Merhaba arkadaşlar, Ankara'da Etimesgut Eryaman'da yaşıyorum. Şu anda TurkNet kullanıyorum ve Türk Telekom fiber altyapısı üzerinden 100 Mbps hız alıyorum. Bağlantıdan genel olarak memnunum, oyunlarda ping değerleri gayet iyi, herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ancak son zamanlarda internet servis sağlayıcılarına zam geleceği konuşuluyor. Bu yüzden bir taahhütlü pakete geçmeyi düşünüyorum. Kablonet'in 200 Mbps'lik kampanyasını gördüm, hız olarak oldukça cazip geldi ama kararsız kaldım. Bu konuda merak ettiğim bazı sorular var:

• Kablonet kullanıcıları, özellikle eryaman bölgesinde nasıl bir performans alıyor?
  • Akşam saatlerinde yoğunluk kaynaklı yavaşlama veya ping sorunu yaşıyor musunuz?

Mevcut bağlantım işimi görüyor ama hız avantajı ve fiyat istikrarı açısından değerlendirmek istiyorum. Eryaman'da Kablonet kullananların yorumlarını çok merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Vallahi benim işimi görüyor ancak o kadar oyun oynayan biri değilim. Daha iyi performans için başka firmalara bak bence. Modemlerinde belirli periyotlarda kasma donma veya internet sorunu yaşıyorum.

Teşekkürler.
Kablonet altyapısında 200 Mbps kullanabilmen için GPON altyapı olması lazım. www.turksatkablonet.com/altyapi-sorgulama buradan altyapını sorgula. Eğer GPON var ise 1000 mbite kadar alabilirsin. Kesinlikle kullanmaya değer görüyorum.

Kablonet altyapısında 200 Mbps kullanabilmen için GPON altyapı olması lazım. www.turksatkablonet.com/altyapi-sorgulama buradan altyapını sorgula. Eğer GPON var ise 1000 mbite kadar alabilirsin. Kesinlikle kullanmaya değer görüyorum.
1750770246794.png
Maalesef 1000 mbps alamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı