Kaç yılda bir bilgisayar değiştirilmeli?

Teknolojinin gelişme hızı yüksek bir ivme ile gerçekleştiği için şu anlık bir şey diyemeyiz fakat ideali bence 4-5 yıldır.

Beyler ben size bozulunca mı değiştiriyim diye sormuyorum toplattığım kişi 5 yıl sonra oyunları low da oynarsın ömrü biter dedi. Onu soruyorum.

Geçen seneye kadar Pentium 4 ve ATI Radeon X1050 256 MB ekran kartlı bilgisayarımı kullanıyordum. Bozulmasaydı kullanmaya devam ederdim babam çok inatçı biri yeni bir bilgisayar almıyor, bende de para yok. Geçen sene i3-2120 bir bilgisayar aldık kendi paramla da GTX 750 Ti aldım.

Kısacası kullanmak istersen kullanırsın uzun süre.

i3 4170 GTX 750 Ti böyle bir sistemden R7 3700X RX 6650 XT böyle bir makineye geçtim iliklerine kadar kullan o sistemi sistem toplarkende geleceğe yönelik topla günü kurtarmalık değil biraz da bütçe meselesi tabii.

2 aylık bir bilgisayarım var ve kaç yılda bir değiştiriceğimi bilmiyorum. Her 1-2 yılda bir değiştirecek kadar durumumda yok. Kaç yılda bir değiştirmeliyim?
RTX 2060 6 GB.
i3 10105.
1TB SATA SSD.
16 GB RAM.
Evde 20 senelik beko BNB565p tutuyorum, 12 senelik modernize ettiğim Samsung RV510 ve Asus EEE PC 1005 ha ile yola devam ediyorum.

Bir parçası arızalanırsa kendim tamirini yapıyorum. Elde bulunan MSI GP62M 7RD Leopard ile 6 sene oldu bu laptop'uda çift SSD ile modernize edeceğim.

Bilgisayar çalıştığı sürece her işinize yarar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı