Kali Linux için laptop tavsiye

Luridx

Centipat
Katılım
12 Mayıs 2020
Mesajlar
15
Merhaba arkadaşlar. Kali Linux kurmak için bir laptop alacağım, bütçe 6.5 - 7.000 civarı. Tavsiye verebilirseniz sevinirim. İşlemci olarak genelde Intel tavsiye ediyorlar, AMD'den ne farkı var bilmiyorum. Bir de FreeDOS bakıyorum fiyatı daha uygun olur diye, doğru mu yapıyorum? Aydınlatırsanız sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Kali Linux normal bir bilgisayara kurup günlük kullanılacak bir sistem olmadığının farkında iseniz sıkıntı yoktur, değilseniz sanal makinada kullanın. Intel ile uyumluluğu daha yüksek diye biliyorum. AMD sistemler için henüz optimize edilmemiş olabilir, Wifi Kartı Kali destekli bir FreeDos arayabilirsiniz.
 
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. Evet kali'nin günlük kullanıma uygun olmadığını biliyorum, günlük işler için zaten halihazırda bir desktop kullanıyorum.
 
6.5-7k ₺ için bir oyun bilgisayarı alınır, kali o kadar şeye ihtiyaç duymuyor, Türkiye'deki güvenlik uzmanları da 1-2k lık laptoplar ile kullanıyorlar Kaliyi. Ne alacağınız tamamen size kalmış aslında. O yüzden bir laptop öneremiyorum. Eskiden Kali için Dell laptop derlerdi ama şu anki Wi-Fi kartları hala tam destekli mi bilmiyorum AirCrack-NG için.
 
Hocam benim asıl söylemek istediğim, beni uzun süre götürsün istiyorum 1 sene sonra, ya bu işlemci yetmiyor, acaba ekran kartı da mı olsaydı demeyeyim. Daha önce bu işlerle uğraşmış arkadaşlar varsa eğer hangi seri işlemci daha optimize çalışır vs konuları öğrenmek istiyorum aslında.
 
Genel bir hat çizebiliriz, hangi modelde ne var diye bakmak yerine, sizde buna göre bir şeyler bulabilirsiniz. Benim kullandığım bilgisayarda çok seri çalışıyor sistem. 8 çekirdekli bir sistem yaptığınız işlemleri serileştirir, L3 önbelleği yüksek bir şey bakmalısınız, bendeki yeterli gelmiyordu en son. En az 8GB ram, SSD olamlı bilgisayarda. Ekran kartı olarak orta düzeyde 1050 ve üstü yeni nesiller olabilirler. Wifi olarak 5GHz ve AC destekli olması işinize gelir. Bulabilirseniz buradaki modeller çok iyi olabilir. Geriye kalan kozmetiği sizin zevkinize göre seçiminiz diyebilirim :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı