Kaliteli bir Anadolu Lisesi mi? Kötü Fen Lisesi Mi?

berosfa

Femtopat
460 aldım LGS'de. Bir tane fen lisesi oluyor. Ama hem eve uzak hem de düşük puan olduğu için fazla istemiyorum. Ama evimizin yanındaki anadolu lisesine hem puanım ucu ucuna yetiyor hem de iyi bir yer. Hangisine gitmeliyim?

460 aldım LGS'de. Bir tane fen lisesi oluyor. Ama hem eve uzak hem de düşük puan olduğu için fazla istemiyorum. Ama evimizin yanındaki Anadolu lisesine hem puanım ucu ucuna yetiyor hem de iyi bir yer. Hangisine gitmeliyim?

Anadolu'ya gidin bence artık zaten nerede okuduğun pek önemi kalmadı açık lisenin diplomasıyla Anadolu'nun ki aynı değerde ülkemizde.

Şöyle bir durum var.

Fen lisesi olması için zaten belirli standartlarda olması gerekli.
Anadolu lisesi diğer Anadolu liselerinden daha yüksek eğitim standartına sahip ise gidile bilir.

İkiside olur fakat yakınlık olarak bence Anadolu daha mantıklı geldi.

Uzak bi okula gitmek baya bi zamanını çalar. Sabah daha erken kalkmak zorunda kalırsın, eve daha geç gelirsin vs. Ayrıca kaliteli liselerdeki öğrenciler de hocalar da hemen hemen aynı düzeydedir, çok fark edeceğini sanmıyorum. Dil, EA, sözel okuma şansın olur demiş birisi ama yüksek puanlı anadolu liselerinin çoğunda sözel ve dil sınıfı olmuyor çünkü çok az tercih ediliyor ve bu tercih eden öğrencileri de yakın puandaki ve bu sınıfları açan başka okula nakil ediyorlar. Senin düşüncen de sözel veya dil ise bunu da bi kontrol et. Benim okuduğum anadolu lisesinde 5 sayısal, 1 ea sınıfı vardı mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı