Kalp hızını yavaşlatmak için öneriler

Aritmi ilaçları var. Concor, Beloc vb gibi. Gün boyunca kalp hızını sabit tutuyor. Tabi kafana göre bu ilaçları içemezsin. Kalp doktoruna görünün. 24 saatlik Holter cihazı taktırıp kalp atışlarınızı ölçtürebilirsiniz. Kalbinizde atım hızıyla ilgili bir sorun varsa doktor ona göre tedavinizi uygular. Kalp hızı 100'ün üzerinde atmaması lazım.
 
Aritmi ilaçları var. Gün boyunca kalp hızını sabit tutuyor. Tabi kafana göre bu ilaçları içemezsin. Kalp doktoruna görünün. 24 saatlik Holter cihazı taktırıp kalp atışlarınızı ölçtürebilirsiniz. Kalbinizde atım hızıyla ilgili bir sorun varsa doktor ona göre tedavinizi uygular. Kalp hızı 100'ün üzerinde atmaması lazım.
Bir de şunu düşünün. Farelerin kalbi hızlı, filin yavaş atar. Ben çevik biriyim. Sağlıklı bir hayatım var. Ayrıca zayıf bir insanım. Bununla ilgili olduğunu düşünüyorum.
 
Ben elimle kalbimi ölçüyorum. Örneğin saniyede 2 atıyorsa dakikada 120 demek. Yatarken ve dinlenirken de 120'nin üzerinde. Makine olmadığı için makine ile ölçmem şimdilik mümkün değil. Genellikle nabız ölçülüyor ama pek bir fark yok bildiğim kadarıyla.
%100 doğru çıkmasada yakın bir değer çıkar diye düşünüyorum doktora gittiğinizi de biliyorum, yine de görünebilirsiniz. Nefes egzersizleri de yapabilirsiniz, sonuçta o da etkiler ritmi, spor beslenmeye dikkat ederseniz, enerji içeceklerinden uzak durursanız kalbinizi koruyacağınızı düşünüyorumm
 
Aritmi ilaçları var. Concor, Beloc vb gibi. Gün boyunca kalp hızını sabit tutuyor. Tabii kafana göre bu ilaçları içemezsin. Kalp doktoruna görünün. 24 saatlik Holter cihazı taktırıp kalp atışlarınızı ölçtürebilirsiniz. Kalbinizde atım hızıyla ilgili bir sorun varsa doktor ona göre tedavinizi uygular. Kalp hızı 100'ün üzerinde atmaması lazım.
Peki ya bu ilacı kullanan bir insanın ömrü uzuyor mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı