Kanada'da bilgisayar mühendisi olmak

Münyr

Hectopat
Katılım
4 Haziran 2018
Mesajlar
748
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci.
Selamlar benim Kanada'da yaşamak gibi bir hayalim var. Ve Türkiye'de bilgisayar mühendisliği okuyup oraya gitmek istiyorum. Burada mezun olup orada bilgisayar mühendisi olarak çalışabilir miyim? Ve şartlar nasıl bilenler yazarsa sevinirim.
 
Okuduğunuz üniversiteden yanlış bilmiyorsam "Denklik Belgesi" almanız gerekiyordu. Bu sayede burada okuduğunuz mesleği orada yapabiliyorsunuz. Fakat dediğim gibi yanlış hatırlıyor da olabilirim :)
 
Oradaki bir şirketin sana sponsor olmasını sağlaman gerekiyor. Bunun için iyi bir üniversiteye gir, bu süreçte İngilizce ve mümkünse Fransızca gibi orada işine yarayacak 2 dili iyi düzeyde öğren, kendini gelecekteki mesleğinde geliştir. Ondan sonra oradaki şirketlere CV göndermeye başlarsın ama ilk gönderine geri döneceklerini sanma. O sırada binlerce rakibin olacak, onlardan fazlasını yapmış olman gerekiyor ki bir yabancı şirket sana sponsorluk sağlama riskine girsin. Bunun dışında burada çalışıp oraya gidip devam etme şansın da pek yok, bu sponsorluğu bulamazsan bir işi öncesinde ne kadar yaptığının önemi kalmaz. Başka yollarla (eğitim bahanesi gibi) gitmek zorunda kalırsın, bu süreçte de uzun süre başka ve istemeyeceğin işlerde çalışmak zorunda kalırsın.

Oraya gideyim de ne iş olursa yaparım kafasında olmamak gerekiyor. Kişinin kendisine saygısı yokken Kanadalılar neden o kişiye saygı duyup istediği konuma gelmesi için fırsat versinler? Bunu senin için demedim, yakın zamanda burada bu kafadaki birkaç kişiye denk geldim.
 
Hocam ben burayı pek anlayamadım yani burada tecrübe edinip oraya gitme şansımız yok mu veya buradaki tecrübemiz bizi rakiplerimizin önüne geçirmez mi?
Burada istediğin kadar tecrübe edin, oraya gidip direkt işini yapmak istiyorsan şirketlerden sponsorluk kovalamak zorundasın. Tecrübesi az olsa bile işteki yeteneğini ve hırsını bir şirkete gösterebilmiş genç birinin şansı, bu tür göçmenlik durumlarında tecrübeli ve yaşlılara göre daha fazla.

Bununla uğraşmak istemiyorsan ve maddi imkanın varsa bir diğer yol ise eğitimi orada alıp devamında orada çalışmaya başlamak.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı