Kardeşim Deep Web'e girmiş sorun olur mu?

• Konuyu başlatan Birben
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 113
  • Görüntüleme 21.950
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ciddiysen siber güvenlikle konuş daha iyi olur bilgi sahibi olursun geç kalmadan polisle iletişime geç.
Böyle birşey yapmana gerek yok , hiçbirsey olmaz , format attığın iyi olmuş kardeşine birdaha böyle şeyler yapmamasını söyle ve hiçbir yere başvurmana gerek yok .

Deepweb Google gibi arama kutusuna "idam videosu, bomba yapımı" yazıp aratılan bir yer değil. Deepweb engelsiz internettir.

Büyük ihtimalle kardeşiniz kaotic gibi sitelerden indirmiştir videoları.
Dediğiniz siteye girersem başıma iş acar miyim? Neler var site de?

Git araştır öyle gel karşıma.

Çocuk anlamıyor zaten bir de VPN demissin 😅

the-rock-rock.gif

Kardeşim Deep Web'e girmiş. Girmekle kalmamış birçok linke tıklayıp abuk sabuk dosyalar indirmiş. Hemen bilgisayarıma format çektim üstüne virüs taraması yaptım. Indirdikleri arasında kafası kopan müstehcen görüntüler vs vardı. Kendisi çok pişman, polisler evi basacak diye korkuyor. Bir olumsuz durum yaşanır mı?

Onion uzantılı sitelerde gezmek suç değil ama onion uzantılı sitelerden alışveriş yaparsanız ya da bir şey indirirseniz sıkıntı çıkabilir.

Kardeşinin yaşı ufak ise travmalara neden olabilir. Konuşmanı ve İnterneti görünen yüzü ve görünmeyen yüzü hakkında bir sohbet etmeni tavsiye ederim. Eğer yaşı 10-13 arası ise ebeveyn gözetiminde İnternete girmesini kendimce tavsiye ederim.

Kardeşim Deep Web'e girmiş. Girmekle kalmamış birçok linke tıklayıp abuk sabuk dosyalar indirmiş. Hemen bilgisayarıma format çektim üstüne virüs taraması yaptım. Indirdikleri arasında kafası kopan müstehcen görüntüler vs vardı. Kendisi çok pişman, polisler evi basacak diye korkuyor. Bir olumsuz durum yaşanır mı?

Hayır.

Polislik bir durum yok hocam. Sadece psikolojisini etkileyebilecek derecede sakıncalı içeriklere bakabilir. Cihazınıza zararlı yazılımlar sızabilir. Hatta bazı virüsler dosyaları silmekle de kaybolmayabilir. O yüzden oralara bakmak çok bilgili değilseniz iyi olmaz. Hollanda ve birkaç ülke Deep web üzerinden uyuşturucu satışı yapılan sitelere operasyon düzenleyebiliyor. Fakat böyle bir şeye denk gelme ihtimaliniz yoktur. Kardeşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama Dark net sadece VPN ve Tor Browser'dan ibaret değil. Çok da tehlikeli yerlere girmiş olamaz.

Herhangi sorun olmaz. Sonuçta uyuşturucu içenleri tutaklamıyorlar satanları tutukluyorlar :). Ama linklere tıklayıp dosyalar indirmek sorun olabilir ne kadar formatlasanda kalıcı hasar yahut virüs bırakmış olabilir. Bunu da kullandıkça fark edersin her ihtimale karşı kişisel bilgilerini saklamaya çalış.

Okuldan arkadaşları " bu deep web'te devlet sırları vs var. Şu katmana girersen bu olur şu olur" diye 3. Katman 4. Katman muhabbetleri işte. Merak edip girmiş önüne ne ciktiysa tamam tamam deyip indirmiş. Bir şekilde tor browser kullanmayı öğrenip indirmiş.
Merak her zaman kişinin başına bela açar getirir!!

Yani indirdiği şeylerden maksimum gelebilecek şey virüs, polis değil. Çocuklarla alakalı müstechen içerikler indirmediyse yasa dışı bir durum yok. Formatını falan atmışsınız zaten virüs açısından da içiniz rahat olsun derim. Ama bir daha deep web kullanacaksınız lütfen nasıl güvenli kullanmanız gerektiğini araştırıp kullanın. Asla dosya indirmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı