Kardiyo olarak boks yapılır mı?

Boks yaparken çok terliyorum, çok yağ yaktığımın da farkındayım ama sonuçta yumruk atıyorum. Koşu bandı ya da bisiklet gibi değil. kardiyo olarak yapabilir miyim yoksa kasların yeteri kadar dinlenemeyip büyümeme durumu olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Haftada 3 gün fitness ve 3 gün boks yaptığımda kaslarımın yeterli derecede dinlenmeyeceğini ve büyümeyeceğini söyleyenler olmuştu. Aralarda yeterli zaman kalmazmış. Bunun için sormuştum.

Senin vücuduna bağlı kaslarda yorgunluk hissetmiyorsan her gün antrenman yap fark etmiyor evet genel bilindik kalıplar var ama her şey her zaman herkes için geçerli değildir. Vücudunu dinle ve ona göre karar ver ve boks kardiyo olur fazlası olur hatta.

Haftada 3 gün fitness ve 3 gün boks yaptığımda kaslarımın yeterli derecede dinlenmeyeceğini ve büyümeyeceğini söyleyenler olmuştu. Aralarda yeterli zaman kalmazmış. Bunun için sormuştum.
hatta şöyle yapın antrenman yapın ekmek falan almayada gitmeyin mazallah overtraining olursunuz antrenman dışındada hareket etmeyin :D boks zaten aman aman hipertrofiyi etkileyen bir egzersiz değil reis

hatta şöyle yapın antrenman yapın ekmek falan almayada gitmeyin mazallah overtraining olursunuz antrenman dışındada hareket etmeyin :D boks zaten aman aman hipertrofiyi etkileyen bir egzersiz değil reis
Sandığınızdan daha fazla etkiliydi. Olay hipertrofi değil zaten dinlenmekle ilgiliydi ve dinlenemiyordum. Güç kazanmak yerine daha kötüye gitti. Sağlamından 2 saat boks antrenmanı yapan herkes anlayacaktır ne demek istediğimi. Okul falan da işin içine girince beraber gitmemeye başladı.
Boksu seçmiştim ama menisküsüm yırtıldı spora uzaklaştım falan derken 40 kilo aldım..
Şimdi sadece spora devam ediyorum. Daha doğrusu yavaştan başlayabildim.

ben olsam body den sonra boks yapmazdım. cunku body de kaslar geriliyor sıkılasıp katılasıyor.
boksta ıse tam tersı cok esnemesı lazım. özetle kütük gibi olmus kolun omzun sen hızlıca aniden yumruk atıyorsun. benim dusuncem adamı sakatlar.

dipnot boks da yaptım body de. bana sakıncalı geliyor.

tek ihtimal aşırı iyi esner isinırsın belki oda genede icime sinmezdi benim.

onun yerine sadece ip atlardım daha iyi.

Sandığınızdan daha fazla etkiliydi. Olay hipertrofi değil zaten dinlenmekle ilgiliydi ve dinlenemiyordum. Güç kazanmak yerine daha kötüye gitti. Sağlamından 2 saat boks antrenmanı yapan herkes anlayacaktır ne demek istediğimi. Okul falan da işin içine girince beraber gitmemeye başladı.
Boksu seçmiştim ama menisküsüm yırtıldı spora uzaklaştım falan derken 40 kilo aldım..
Şimdi sadece spora devam ediyorum. Daha doğrusu yavaştan başlayabildim.
Sert 2 saatlik bir boks idmanıyla birlikte güzel gitmeyebilir evet. Progressive overload kontrolü ile dinlenme için yetecek aralığı bularak bu ikisi bir arada gidebilirdi. Herşey için çok geç olmuş tabi.
Geçmiş olsun hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı