Kardiyo yapmak boş mu?

Hamsi ismaH

Hectopat
Arkadaşlar bir insan hiçbir şey yapmasa 2000 kalori yakıyormuş günde. Ben kilolu olduğum için 2500 sayıyorum. Spor salonunda 1 saat kardiyo yapıyorum ve en fazla 300-400 kalori yakıyorum. İyi de buna gerek var mı? Yemeği biraz daha kıssam hem daha az yorularak hem de zamanımda gitmez.

Ancak şöyle bir şeyde var. Ben şuna inanıyorum. Diyet ile kilo veriyoruz doğru. Ama kardiyo yapınca daha sağlıklı vermiş oluyoruz. Hem vücut toparlıyor ve esniyor. Hem de irade ve psikoloji güçlendiriyor. Örneğin bir çikolata yemeye kalksam o kadar koştum boşuna gidecek diyerek nefsimi güçlendirmişte oluyorum.

Sizinde fikirlerinizi merak ediyorum o yüzden sordum. Ayrıca benim göğüslerim normal şişman insanlara göre biraz daha büyük yani yağlı. Zayıflayınca düzelir değil mi?

Göğüsün zayıflayınca düzelebilir. Jinekomasti'de olabilir ama yoksa belki de iyi bir göğüs genetiğiniz vardır.
Nasıl kilo verilir? Kalori açığı bırakarak, bunu cardio yapmadan da yapabilirsin veya günde 10 kilo baklava yiyerek de.
Olay kalori açığı bırakmak, cardioda da amaç bu zaten. Yapmaya devam edin.

Göğsün zayıflayınca düzelebilir. Jinekomasti'de olabilir ama yoksa belki de iyi bir göğüs genetiğiniz vardır.
Nasıl kilo verilir? Kalori açığı bırakarak, bunu cardio yapmadan da yapabilirsin veya günde 10 kilo baklava yiyerek de.
Olay kalori açığı bırakmak, cardioda da amaç bu zaten. Yapmaya devam edin.

Hayır hocam jinekomasti değilim onun nasıl gözüktüğünü biliyorum. Kardio faydalı yani değil mi? Kas kütlem yok. Yani önce bayağı zayıflayıp sonra zarganalar gibi kütle kaznarak kas yapmayı düşünüyorum doğru bir karar mı bu?

Hayır hocam jinekomasti değilim onun nasıl gözüktüğünü biliyorum. Kardio faydalı yani değil mi? Kas kütlem yok. Yani önce bayağı zayıflayıp sonra zarganalar gibi kütle kaznarak kas yapmayı düşünüyorum doğru bir karar mı bu?
Pek değil. Önce ağırlık antrenmanı yapın sonrasında kardio yapın. Böylece sonrasında hareketlere alışmış olacaksınız, belirli bir gücünüz olacak.
Kardiyo tabii ki yaralı yağ yakımı için.

Pek değil. Önce ağırlık antrenmanı yapın sonrasında kardio yapın. Böylece sonrasında hareketlere alışmış olacaksınız, belirli bir gücünüz olacak.
kardiyo tabii ki yaralı yağ yakımı için.

Hocam şu an hedefim kas yapmak değil. 70 kiloya kadar inmek sadece. Ağırlık antrenmanı yapmıyorum çünkü zaten diyette yapıyorum. Yağ yakarken kas kütlesi artar mı falan o çok profesyonel kalıyor bana. Temiz bir şekilde zayıflayacağım sonra da antrenmanlara başlar bulk cut şeklinde ilerlerim.

Hocam şu an hedefim kas yapmak değil. 70 kiloya kadar inmek sadece. Ağırlık antrenmanı yapmıyorum çünkü zaten diyette yapıyorum. Yağ yakarken kas kütlesi artar mı falan o çok profesyonel kalıyor bana. Temiz bir şekilde zayıflayacağım sonra da antrenmanlara başlar bulk cut şeklinde ilerlerim.
Hocam dediğim gibi yapın. Salondaki hocalara vs. de danışın. Ağırlık antrenmanı da yapmalısınız.

Yağ oranını düşürmen için kardiyo şart, atıyorum şu an 85 kilo yağlı birisi ile 85 kilo yağ oranı düşük hafif kaslı birisi çok farklı gözüküyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı