Kardiyo yapmalı mıyım?

YigitHas24

Centipat
Daha fazla  
Kolay gelsin arkadaşlar 15 yaşındayım 1.75 civarı boyum var 67 kiloyum kilom boyuma göre normal ancak biraz yağlıyım. Ağırlık antrenmanın sonunda kardiyo yapmalı mıyım ama fazla da kilo vermek istemiyorum sadece formumu korumak ancak kaslanmak istiyorum ne yapmalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya aslında şekil olarak öyleyim ama fazla da zayıf değilim yaşıtlarıma göre falan ortalama kilodayım.

Ben de spora başlamadan önce skinny fattim. Bel çevresi yağlı, üstler cılızdı. Sadece ağır antrenman yaptım ve düzenli beslendim. Uzun bir süre proteinin yanında ne var ne yok yedim fakat bu iş böyle olmaz. Skinny fat isen beslenmeye ve kardiyo düzenine önem vermen gerekir. Benden sana tavsiye, skinnyfatten çıkana kadar kardiyo senin için sadece bir yerden diğer yere yürümek olsun. Çünkü senin sıkıntın yağlarının çokluğu değildir. Sorun kaslarının azlığıdır. İdeal bir yağ/kas oranına geldikten sonra istersen daha fazla hacim kazanmaya başlarsın ve ondan sonra düzenli kardiyo hareketleri yapmaya başlayabilirsin.

Ben de spora başlamadan önce skinny fattim. Bel çevresi yağlı, üstler cılızdı. Sadece ağır antrenman yaptım ve düzenli beslendim. Uzun bir süre proteinin yanında ne var ne yok yedim fakat bu iş böyle olmaz. Skinny fat isen beslenmeye ve kardiyo düzenine önem vermen gerekir. Benden sana tavsiye, skinnyfatten çıkana kadar kardiyo senin için sadece bir yerden diğer yere yürümek olsun. Çünkü senin sıkıntın yağlarının çokluğu değildir. Sorun kaslarının azlığıdır. İdeal bir yağ/kas oranına geldikten sonra istersen daha fazla hacim kazanmaya başlarsın ve ondan sonra düzenli kardiyo hareketleri yapmaya başlayabilirsin.
Olaydan 1 gün sonra yazıyorum kusura bakma. Şöyle bir şey yapabilirim miyim sence, 68 kiloyum temiz bir şekilde kilo alarak 70 kiloya çıksam yağ oranım da düşer. Kardiyo da yapmam ağırlık antremanı yaparım. Sence doğru bir karar olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı