Merhaba, bugün kasaya extra bir fan daha ekledim ama nedense 1700 RPM'lerde çalışan işlemci soğutucum Full hızda 1400 RPM'lerde sabitleniyor. Daha yukarılara çıkmıyor. Yeni aldığım kasa fanını anakarta taktım. Acaba bu fan ve CPU soğutucu yarı yarıya mı güç çekiyor? Yardımcı olabilecek var mı? CPU soğutucumun fanı BIOS üzerinden Full RMP olarak ayarlı.
Şöyle bir şey deneyin fan aynı yerinde kalsın başka bir yerden güç alın yada anakarttan güç alsın fanın yerini değiştirin. O zaman belli olur güç yada konumundan olup olmadığı.
İşlemci fanın yapraklarına değen hava dönüş hızını etkiler.
Şöyle bir şey deneyin fan aynı yerinde kalsın başka bir yerden güç alın yada anakarttan güç alsın fanın yerini değiştirin. O zaman belli olur güç yada konumundan olup olmadığı.
PSU'dan güç almaya kalktığımda bu seferde kasa fanı çok yavaş çalışıyor. (Fan çoklayıcı ile PSU'ya bağlayıp denedim.)
Sonra CPU Fanı hariç bütün fanları durdurdum acaba dediğiniz gibi işlemci fanının yapraklarına değen hava mı etkiliyor diye. Yine de işlemci fanının RPM değerinde bir değişiklik olmadı hala eskisinden daha yavaş çalışıyor full ayarda olmasına rağmen. Kasaya taktığım extra fanın bağlantısını kesince eski haline dönüyor işlemci fanı.
Aldığım fanın (Arctic P12 120mm) kutusunda da 1800RPM yazıyor ama 1350 lerde dönüyor full hızda.
10 Port Fan Power Switch Çoklayıcı Pwm 4337P Çoğaltıcı Molex Hub en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.