Kasa fanının CPU soğutucuyu yavaşlatması

Purim

Hectopat
Yer
Ankara
Merhaba, bugün kasaya extra bir fan daha ekledim ama nedense 1700 RPM'lerde çalışan işlemci soğutucum Full hızda 1400 RPM'lerde sabitleniyor. Daha yukarılara çıkmıyor. Yeni aldığım kasa fanını anakarta taktım. Acaba bu fan ve CPU soğutucu yarı yarıya mı güç çekiyor? Yardımcı olabilecek var mı? CPU soğutucumun fanı BIOS üzerinden Full RMP olarak ayarlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan hızı otomatik modda değil. Full hıza ayarlı ona rağmen son RPM'de dönmüyor.
Şöyle bir şey deneyin fan aynı yerinde kalsın başka bir yerden güç alın yada anakarttan güç alsın fanın yerini değiştirin. O zaman belli olur güç yada konumundan olup olmadığı.
İşlemci fanın yapraklarına değen hava dönüş hızını etkiler.

Şöyle bir şey deneyin fan aynı yerinde kalsın başka bir yerden güç alın yada anakarttan güç alsın fanın yerini değiştirin. O zaman belli olur güç yada konumundan olup olmadığı.
PSU'dan güç almaya kalktığımda bu seferde kasa fanı çok yavaş çalışıyor. (Fan çoklayıcı ile PSU'ya bağlayıp denedim.)
Sonra CPU Fanı hariç bütün fanları durdurdum acaba dediğiniz gibi işlemci fanının yapraklarına değen hava mı etkiliyor diye. Yine de işlemci fanının RPM değerinde bir değişiklik olmadı hala eskisinden daha yavaş çalışıyor full ayarda olmasına rağmen. Kasaya taktığım extra fanın bağlantısını kesince eski haline dönüyor işlemci fanı.

Aldığım fanın (Arctic P12 120mm) kutusunda da 1800RPM yazıyor ama 1350 lerde dönüyor full hızda.

Fanin modeli ne?
Arctic P12 120mm
Acaba şu fan çoklayıcıyı alsam sorunum düzelir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı