Kasa kablolama nasıl olmalı?

furkan taner

Picopat
Daha fazla  
Shark 7A-RTX SUPER - Game Garaj
Arkadaşlar bu sistemi aldım hazır toplama kasa aldım ekran kartını falan da taktım ama bazı kablolar kaldı neyi nereye takacağım bilmiyorum. Anakart linkten farklı BIOSTAR B650MP-E Pro takılı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? İşin içinden çıkamadım.

Shark 7A-RTX SUPER - Game Garaj
Arkadaşlar bu sistemi aldım hazır toplama kasa aldım ekran kartını falan da taktım ama bazı kablolar kaldı neyi nereye takacağım bilmiyorum. Anakart linkten farklı BIOSTAR B650MP-E Pro takılı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? İşin içinden çıkamadım.
onlar ekran kartı ve hava soğutma harici her şeyi montelenmiş gönderiyorlar zaten, ne takıldı ki kafana?

Hocam anakartınızdaki kabloları bağlama işlemini adım adım metin olarak aşağıda açıklıyorum:

Hocam 24-pin ATX Güç Kablosu varya aşağıya yazdığım gibi yapın

Nereye Bağlayacaksınız: Anakartın en büyük güç konektörü (genellikle solda, alt kısımda).

Nasıl Bağlayacaksınız: PSU'dan (güç kaynağından) gelen 24-pin kabloyu bu konektöre sıkıca takın.

Sonra bu hocam 8-pin CPU Güç Kablosu

Nereye Bağlayacaksınız: İşlemci soketinin hemen üstünde bulunan 8-pin konektör.

Nasıl Bağlayacaksınız: PSU'dan gelen 8-pin güç kablosunu bu konektöre bağlayın.

SATA Veri Kablosunu da bağlayın hocam

Nereye Bağlayacaksınız: Anakart üzerindeki SATA portları (genellikle anakartın kenarında).

Nasıl Bağlayacaksınız: Depolama biriminiz (HDD/SSD) için SATA veri kablosunun bir ucunu anakart üzerindeki bir SATA portuna, diğer ucunu da depolama biriminize bağlayın.

SATA Güç Kablosunu unutmayın hocam

Nereye Bağlayacaksınız: Depolama biriminiz (HDD/SSD).

Nasıl Bağlayacaksınız: PSU'dan gelen SATA güç kablosunu depolama biriminize takın.

Kasa Fanı Kablolarını Bağlama kolaydır hocam

Kasa Fanı Bağlantısı

Nereye Bağlayacaksınız: Anakart üzerindeki "SYS_FAN" veya "CHA_FAN" portları.

Nasıl Bağlayacaksınız: Kasa fanı kablosunu anakart üzerindeki uygun porta sıkıca takın. Genellikle anakartın üst veya alt kenarında bulunur.

I/O Panel Kablolarını Bağlama

Power SW, Reset SW, HDD LED, Power LED

Nereye Bağlayacaksınız: Anakartın alt köşesinde bulunan pinler (genellikle "F_PANEL" olarak adlandırılır).

Nasıl Bağlayacaksınız: Her bir kablonun hangi pinlere bağlanması gerektiğini öğrenmek için anakartın kullanım kılavuzunu kontrol edin. Genellikle bu kabloların üzerinde hangi fonksiyona ait olduğu yazılıdır. Yanlış bağlantı yapmamaya dikkat edin.

USB ve Ses Kablolarını Bağlama

Ön Panel USB Bağlantıları

Nereye Bağlayacaksınız: Anakart üzerindeki USB konektörleri.

Nasıl Bağlayacaksınız: Ön panelden gelen USB kablolarını anakartın USB portlarına takın (genellikle "USB" şeklinde işaretlenmiştir).

Ses Kablosu

Nereye Bağlayacaksınız: "AAFP" veya "HD_AUDIO" olarak işaretlenmiş konektör.

Nasıl Bağlayacaksınız: Ses kablosunu anakart üzerindeki uygun porta bağlayın.

Tüm bağlantıları doğru yaptığınızdan emin olun hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı