Kasa temizliği sonrası CPU kullanım değeri %100

Makaleler
1
Daha fazla  
Kasayı açıp tozları aldım, işlemcinin termal macununu yeniledim ve eskisi gibi taktım. Fakat sonrasında MSI Afterburner programı ile aldığım değerlere gelecek olursak GTA V oyunu içerisinde GPU kullanımı %5'i geçmezken CPU kullanımı daima %100 oluyor. Ayrıca masaüstünde bile Chrome'u açarken CPU kullanımı %100 oluyor ve donmalar, takılmalar baş gösteriyor. Temizlikten sonra bunun olması canımı sıktı açıkçası. Temizlikten önce oyunlarda ve masaüstünde hiçbir sıkıntı yaşamıyorken şimdi yaşamamın sebebi ve çözümü nedir? Gerekli ekran görüntülerini isterseniz atabilirim.
Ek olarak sistem özelliklerimi yazmam gerektiğini öğrendim.

İşlemci: Intel Core i5 6500
İşlemci Soğutucu: CM Hyper T4
Anakart: MSI B150M Gaming Pro
Monitör: ASUS VP228TE
Bellek: Kingston 8 GB HyperX Fury DDR4 2133MHz
Sabit Disk: WD 1TB Caviar Blue
Güç Kaynağı: CM 600W 80+ White
Kasa: Zalman Z11 PLUS HF1
Ekran Kartı: MSI GTX1050 Ti Gaming X 4 GB

Son düzenleme:
Termal macunu yenilemek için işlemcini söküp tekrar takıyorsun. Tekrar taktığında aksaklıklar olabiliyor.
Anakartın güncel çipset driverlerini kurmayı dene ,ekran kartını da sök-tak yaptıysan onunda driverlerini tekrar kur güncel olanları . Temiz kurulum yap.
Muhtemelen sorunun düzelecektir.

Termal macunu yenilemek için işlemcini söküp tekrar takıyorsun. Tekrar taktığında aksaklıklar olabiliyor.
Anakartın güncel çipset driverlerini kurmayı dene ,ekran kartını da sök-tak yaptıysan onunda driverlerini tekrar kur güncel olanları . Temiz kurulum yap.
Muhtemelen sorunun düzelecektir.
Maalesef sorunum çözülmedi. Sanırım biraz iyileşme var. Chipset ve ekran kartı sürücüsünü temiz yükledim. Fakat tam olarak çözülmüş değil.

CPU soğutucusunun tam oturduğundan emin misiniz?
Eminim. Hatta sorunu yaşadıktan sonra emin olmak için bir kez daha çıkarıp taktım. Zaten sıcaklıklarım normal düzeyde. Sorunun bundan olabileceğini pek sanmıyorum. Sorunum hala devam etmekte. 😟
Masaüstünde bile takılmalar yaşıyorum fakat oyun içinden görüntü ve değerler bırakmayı ihmal etmişim.

1.png 2.png 3.png

Son düzenleme:
Merhabalar,
Bu tarz durumlar bir virüs ya da zararlı bir yazılım sebebiyle de olabilmekte. Ancak kasa temizliği sonrası olması tabii manidar. MSI Afterburner'ı silip tekrar yüklemeyi, sistemdeki statik elektriği almayı denemenizi öneririm öncelikle. Bazı küçük ayrıntıları elemek gereklidir.
Görev yöneticisinden de kontrol edin mesela CPU'yu en çok kullanıma sokan uygulama nedir ona bir bakın.

Ek: Bir de güç planından CPU kullanım ayarlarına bir bakıp, prizde çalışma esnasında en düşük ve en yüksek CPU kullanımlarına bakmanızı öneririm. En düşük %5, en yüksek %100 olmalı. Belki en düşük kısım bir şekilde değişmiş olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı