Kasadan ateş çıktı

M3ymus

Hectopat
Daha fazla  
Dün LoL oynarken bir anda ekran kapandı ancak bilgisayarın ışıkları yanıyordu. Sonra bilgisayarın fişini çektim geri taktım ve güç düğmesine bastığım an kasadan ateş attı. Hemen fişi çektim, biraz bekledikten sonra kasayı açtım. Kötü plastik yanık kokusu geliyordu ve tüm kasayı kontrol ettiğimde fotoğrafta göründüğü gibi ekran kartım yanmıştı. Ekran kartsız tekrardan kasayı çalıştırdım ve görüntü olmadan bilgisayar düzgün çalıştı. Sorun sadece ekran kartında mı? Neden durduk yere yandı?

Ekran kartım RX550 4 GB MSI yaklaşık 5 yıldır kullanıyordum.

Dosya Ekleri

• IMG-20250713-WA0001.jpeg
    IMG-20250713-WA0001.jpeg
    99,8 KB · Görüntüleme: 312
Giriş seviyesi bana yeterli olacaktır. PSU alırken birdaha böyle bir sorunla karşılaşmamak için PSU'nun hangi özelliklere sahip olmasına bakmalıyım? Ona göre bir araştırıp en ucuz düzgün olanını alayım.

Akım korumalı priz voltaj dalgalanmasına karşı iş yapmaz, UPS gerekli.
En azından yıldırım gibi senaryolarda iş görür. UPS ler çok pahalı cihazlar.

Giriş seviyesi bana yeterli olacaktır. PSU alırken birdaha böyle bir sorunla karşılaşmamak için PSU'nun hangi özelliklere sahip olmasına bakmalıyım? Ona göre bir araştırıp en ucuz düzgün olanını alayım.
Korumalarına bakın. Varsa testlere bakın. Bazen vaat edilen korumalar çalışmıyor.

Enermax:

1752607732189.png

OCP (Over‑Current Protection)
OVP (Over‑Voltage Protection)
UVP (Under‑Voltage Protection)
OPP (Over‑Power Protection)
SCP (Short‑Circuit Protection)
OTP (Over‑Temperature Protection)

Enermax Maxpro lll'da yeterli korumalar bulunuyor.
OCP - Aşırı Akım Koruma
OVP - Aşırı Gerilim Koruma
UVP - Gerilim Altında Koruma
OPP - Aşırı Güç Koruma
OTP - Aşırı Sıcaklık Koruma
SCP - Kısa Devre Koruma

PSU Note 7'nin akrabası galiba. O PSU ekran kartını yakar anakartı da yakar. O PSU'yu atın çöpe yenisini alın. O PSU'yu bedavaya verseler almam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı