Kasamın ön camını sökmek sıcaklıklara yardımcı olur mu?

• Konuyu başlatan 136092
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 48
  • Görüntüleme 3.880
Oyun ne acaba? Eğer performans isteyen bir oyunsa sıcaklık değerleri normal gözüküyor.
Oynadığım oyun herşey ultrada cod ww2 şimdi tekrar oyanyıp atıcam değerleri.
Yok sanmıyorum zarar geldiğini.
Öyle bir şey olsa belli ederdi kendini.
İçin rahat olsun.
Yan kapak açık şekilde bir yarım saat oynayıp değerlerini atarsın.
O ses dediğin gibi fanlardan geliyordur dostum.
Ya işlemci fani ya da diğer kasanın fanlarından.

Dostum selam program istatistiği tam 30 dakika %100 olarak. Oyun istatistikleri ise şöyle söyleyebilirim, tamamen 65-72 derece arasında dolandı. Yüksek olan yani 80 olan yerse oyundan sinematiğe geçerken olan yer geçiş yerleri oyundaki yani. 65-72 arası dolandı oyun boyunca 30 dakika boyunca 80 olunca da hemen devreye girdi fan 60'a çekti biliyorum asla 80 olmamalı ama neden böyle acaba...
Oynadığım oyun herşey ultrada cod ww2 şimdi tekrar oyanyıp atıcam değerleri.

Dostum selam program istatistiği tam 30 dakika %100 olarak. Oyun istatistikleri ise şöyle söyleyebilirim, tamamen 65-72 derece arasında dolandı. Yüksek olan yani 80 olan yerse oyundan sinematiğe geçerken olan yer geçiş yerleri oyundaki yani. 65-72 arası dolandı oyun boyunca 30 dakika boyunca 80 olunca da hemen devreye girdi fan 60'a çekti biliyorum asla 80 olmamalı ama neden böyle acaba...
@Adem Yıldız_

Dosya Ekleri

• 4ACEB43A-FF76-4548-9D99-8AFBE2BBF2CA.jpeg
    4ACEB43A-FF76-4548-9D99-8AFBE2BBF2CA.jpeg
    167,2 KB · Görüntüleme: 51
  • CFB32487-AA69-4CB9-BC77-C6E3E7F60063.jpeg
    CFB32487-AA69-4CB9-BC77-C6E3E7F60063.jpeg
    216,3 KB · Görüntüleme: 42
  • CA4557B6-6FDC-4F7B-A8EF-487EBA484B92.jpeg
    CA4557B6-6FDC-4F7B-A8EF-487EBA484B92.jpeg
    154 KB · Görüntüleme: 44
  • B71FD5C1-A7AA-4439-A647-9367A1A7323F.jpeg
    B71FD5C1-A7AA-4439-A647-9367A1A7323F.jpeg
    209,5 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Oynadığım oyun her şey Ultra'da CoD WW2 şimdi tekrar oyanyıp atacağım değerleri.

@Adem Yıldız_

Aynı mesajı editlediginiz zaman bana bildirim gelmiyor maalesef.
İşlemci sıcaklığı 65-70 arasında dolasiyorsa normaldir.
Zaten sıcak bir ortamda bulunuyorsun.
80 derecede fan tam yük çalışıp sıcaklığı düşünüyor yani değil mi?
Bu stok fanlarda özel fan ayarı yapma gibi bir durum var mı acaba ya?
Varsa yapın yoksa da zaten 80'e çıktığı an dusurucektir sıcaklığı.
70 derece gayet iyi. Dert etmenize gerek yok.
Bu arada MSAA kapalı mı?
İslemciyi çok yoruyor mümkünse kapat.

Aynı mesajı editlediginiz zaman bana bildirim gelmiyor maalesef.
İşlemci sıcaklığı 65-70 arasında dolasiyorsa normaldir.
Zaten sıcak bir ortamda bulunuyorsun.
80 derecede fan tam yük çalışıp sıcaklığı düşünüyor yani değil mi?
Bu stok fanlarda özel fan ayarı yapma gibi bir durum var mı acaba ya?
Varsa yapın yoksa da zaten 80'e çıktığı an dusurucektir sıcaklığı.
70 derece gayet iyi. Dert etmenize gerek yok.
Bu arada MSAA kapalı mı?
İslemciyi çok yoruyor mümkünse kapat.
1-bilmiyordum tamamdır
2-65-75 arasında dolanıyor oyunda genelde 1 artı 1 eksi diyebiliriz
3-evet ben bile hararet geçireceğim sıcaktan
4-80 dereceye geçtiği an fanın sesi artıyor birden ve geri düşüyor sıcaklık 75 70 e sonra yükselince yine aynı şey
5-inanın hiç bir bilgim yok nasıl yaparız çok iyi olurdu bir bilgi verseniz
6-tamamdır
7-70 derece oyunda ara ara oluyor dediğim gibi 65-75 arası dolanıyor bazen 80 oluyor geri düşüyor kasma felan yok.
8-MSAA nedir lütfen söylerseniz hemen bakmak isterim
9-öğrenir öğrenmez kapatacağım
10-Stok fan yerine snowman bilmem kaç bişeyler 210 tl lik alsam kesin bir serinleme yaşarmıyım işlemcide ?
Kasa duvarları ısı akışı için gereklidir. Böyle bir şey yapma.
Kırmaya çalıştım çıkarmaya çalıştım ama ikside olmadı zaten yan kapağı açtım yine de ısı 1 dereceden başka düşmedi fanı söktüm taktım macunu tamam hiç gişe etki etmiyor böyle birşey mümkünmü %100 kullanılırken 81 derece çalışıyor.

Son düzenleme:
1-Bilmiyordum tamamdır.
2-65-75 arasında dolanıyor oyunda genelde 1 artı 1 eksi diyebiliriz.
3-Evet ben bile hararet geçireceğim sıcaktan.
4-80 dereceye geçtiği an fanın sesi artıyor birden ve geri düşüyor sıcaklık 75 70'e sonra yükselince yine aynı şey.
5-Inanın hiçbir bilgim yok nasıl yaparız çok iyi olurdu bir bilgi verseniz.
6-Tamamdır.
7-70 derece oyunda ara ara oluyor dediğim gibi 65-75 arası dolanıyor bazen 80 oluyor geri düşüyor kasma falan yok.
8-Msaa nedir lütfen söylerseniz hemen bakmak isterim.
9-öğrenir öğrenmez kapatacağım.
10-stok fan yerine Snowman bilmem kaç bir şeyler 210 TL'lik alsam kesin bir serinleme yaşar mıyım işlemcide?

Kesinlikle yaşarsınız.
Normalde o işlemci için stok fan yeterli fakat sobadan dolayı biraz ısınıyor :).
MSAA oyunun grafik ayarlarında olan bir şey onu kapatırsanız etkileyebilir çünkü hem FPS düşürüyor hem de işlemciyi sömürüyor.

Kesinlikle yaşarsınız.
Normalde o işlemci için stok fan yeterli fakat sobadan dolayı biraz ısınıyor :).
MSAA oyunun grafik ayarlarında olan bir şey onu kapatırsanız etkileyebilir çünkü hem FPS düşürüyor hem de işlemciyi sömürüyor.
Hemen bakayım açıkmı.Dostum sana çok teşekkür ederim emeklerin için çok sağol kendi derdin gibi uğraştın. En iyisi ben dediğiniz soğutucuyu alayım kısa bir süre sonra 1 2 hafta böyle kullansam birşey olmaz heralde ?

Hemen bakayım açıkmı. Dostum sana çok teşekkür ederim emeklerin için çok sağ ol kendi derdin gibi uğraştın. En iyisi ben dediğiniz soğutucuyu alayım kısa bir süre sonra 1 2 hafta böyle kullansam bir şey olmaz herhalde?

Rica ederim dostum. Zaten sosyalin olayı bu.
Kim olsa aynı şeyi yapardı :)
hayır sorun olmaz.
Kendine iyi bak iyi akşamlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı