Kasamın Yan Kapağını Açmalı mıyım Kapatmalı mıyım ?

Fan yalan. İnan yan kapağı açmanın hiç avantajı olmaz. Sen işlemcilerine termal macunu uygula gerisi boş.:) Benim fanlardan biri 3200RPM idi ama ne oldu hiçbişi termal macun tek çözüm.

Fan yalan. İnan yan kapağı açmanın hiç avantajı olmaz. Sen işlemcilerine termal macunu uygula gerisi boş.:) Benim fanlardan biri 3200RPM idi ama ne oldu hiçbişi termal macun tek çözüm.

İyide ısınan işlemci değilki , ekran kartı. İşlemci zaten 44 derece. Kart 59 derece boştayken.

Bana kalırsa ekran kartının sistem boşta iken ki sıcaklığı bile fazla gibi. Söz konusu kart AMD Radeon R7 260X 2GB 128Bit GDDR5 Turbo Duo OC sanırım. Asus GTX650Ti Boost kullanıyorum. Sistem boşta iken 39 dereceyi geçmiyor. Senden ricam HWMonitör ile sıcaklık değerlerini atman.

Arkadaş kusura bakma yanlış anlattım belki ama işlemci dediğimiz olay ekran kartında da var ekran kartının işlemcisine de termal macun sürersen emin ol en iyi fandan daha iyi sonuç alırsın.:)
Ben kendimden biliyorum. Kasamın içinde normalde monte edecek yer olmamasına rağmen tam 6 fan vardı. Fakat işlemcinin sıcaklığı yine de 60 dereceyi buluyordu. Ayrıca fanlar o kadar sesli çalışıyordu ki sanırsın server soğutuyor. Termal macunu uyguladım, şimdi PES 2013 oynuyorum hemde onboard yani ekran kartı olmadan sabahtan akşama kadar dahi oynasam işlemci sıcaklığım en fazla 55 dereceyi buluyor bilgisayarımın içinde sadece işlemci fanı olmasına rağmen.

Bana kalırsa ekran kartının sistem boşta iken ki sıcaklığı bile fazla gibi. Söz konusu kart AMD Radeon R7 260X 2GB 128Bit GDDR5 Turbo Duo OC sanırım. Asus GTX650Ti Boost kullanıyorum. Sistem boşta iken 39 dereceyi geçmiyor. Senden ricam HWMonitör ile sıcaklık değerlerini atman.

Buyur kardeşim.

Dosya Ekleri

• rtrrr.PNG
    rtrrr.PNG
    19,5 KB · Görüntüleme: 287
Soğutman yeterli değilse kesinlikle aç. İçindeki ısıyı havayla dengelemiş olursun. Isı değerleri hava ile yakın ise gerek yok.

Buyur kardeşim.

Sen benim söylediğim gibi termal macun uygula. Görüyorum ki fanlarında yüksek RPM'li böylece tam bir soğutma yaparsın. İstiyorsan da yapma ekran kartın yanar:) Çünkü ben 3 ekran kartı eskittim ve ekran kartı yakma konusunda uzmanlaştım:):):) nasıl yakılmayacağını da biliyoruz herhalde:):):)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı