Çözüldü Kaspersky, Spotify'a hata verdiriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sweiss

Megapat
Katılım
14 Ocak 2019
Mesajlar
5.368
Çözümler
70
Yer
Pendik, İstanbul
Arkadaşlar Kaspersky kullandığım zaman Spotify hataya giriyor. Daha önce hatayı tespit edemediğim için 2 defa format attım. Sonradan sorunun Kaspersky ile alakalı olduğunu keşfettim. Klavye kısayolundan müzik değiştiremiyordum. Değiştirmeye çalışınca Windows görev çubuğu donuyordu. Bazen Windows tamamen donuyordu. Bu hatanın herhangi bir çözümü var mı, ya da bu hatayı nereye bildirebilirim?
 
Çözüm
İlk olarak dediklerimi yapın bakalım sonra bu ayarı uygulayıp uygulamayı istisnalara ekleyin:

sfc /scannow uygulayın.

CS go ile bir sorun var bu da kernele etki ettiği görülüyor. CS go legal değilse kurmayın.
İlk olarak dediklerimi yapın bakalım sonra bu ayarı uygulayıp uygulamayı istisnalara ekleyin:

sfc /scannow uygulayın.

CS go ile bir sorun var bu da kernele etki ettiği görülüyor. CS go legal değilse kurmayın.
 
Çözüm
DNS ayarını düzelttim.
sfc /scannow uyguladım.
Kaspersky üzerinden hangi siteyi izinli hale getireceğim? Onu pek anlıyamadım. Yoksa direk ağ taraması ayarını mı kapatmalıyım?
Bir de legal değilse kurmayın derken ne demek istediniz?
Ara ara CSGO'da oynuyorum. Söylediğiniz kernel hatasının çözümü var mıdır?
Sorun halen tam olarak çözülmedi maalesef. :( @Murat5038 Sorunu kalıcı olarak çözmek için bir öneriniz var mı? Şu an sistemde CSGO bulunmuyor ve aynı hata tekrarlanıyor.
 
Son düzenleme:
Kaspersky üzerinden hangi siteyi izinli hale getireceğim? Onu pek anlıyamadım. Yoksa direk ağ taraması ayarını mı kapatmalıyım?
Yazdığım yazıda neyi yapmanız gerektiği yazılı. Sorun çıkarıyor dediğin yazılım hangisi? Cevap Spotify. Eee cevap Spotify ise sence hangi site ve uygulamayı eklemek gerekiyor? Spotify.
Biraz mantık yürütmeyi denesen daha iyi olacak.
aynı hata tekrarlanıyor.
Aynı hata hangisi? Tam neler yapıldı? Eksik yapılıp düzelmesini beklemeyin.
 
https://www.spotify.com

Bu şekilde site ismini mi izinli yapacağım? Yoksa uygulama olarak mı izinli yapacağım?
Kaspersky üzerinden Spotify mağaza uygulaması olduğu için izinli yapacağım konuma tam olarak erişemedim.
 
Sadece site olarak işe yaramıyormuş. Dosya gezginini yeniden başlatmadan Spotify'i silip sitesinden yükledim. O şekilde uygulamayı izinli hale getirdim. Sorun şu anda çözüldü gibi. Umarım kalıcı olarak çözülmüştür. Hata tekrarlanırsa konu üzerinden bildirme yapacağım. Teşekkürler. @Murat5038


Maalesef ve maalesef sorun tekrar yaşandı. Sorun sanırsam sürekli olarak kullandığım programlardan biri ile alakalı bir sorun. Bu sorun yaşandığından beri 4 kere format attım. Formatlarla çözülücek bir şey değil. Onun kanaatindeyim artık. Sorun multimedya tuşları ile alakalı da değil sanırsam. Multimedya tuşlarını kullanınca Windows arama çubuğunun donması sadece sorunu biraz daha körüklüyor gibi bir şey. Az önce bir oyun sırasında Windows çubuğu, görev yöneticisi, Chrome gibi hiç bir uygulama ile etkileşime geçemedim. Multimedya tuşlarını kullanmadım. Bu olay yaşanırken Dying Light oynuyordum. @Murat5038
Ayrıca ek olarak bugün bilgisayarı açık bırakıp dışarıya çıkmıştım. Geldiğim zaman Kaspersky hata raporu gönderme ekranı açıktı. Gönder dediğim zaman 1-2 dakika boyunca sistem bilgilerini alıp Kaspersky'a gönderdiğini ve muhtemel gelecek güncellemede çözüleceği yazıyordu. Bu tüm geri bildirimlerde yazıyor mu, yoksa sizce benim yaşadığım hata ile ilgili olabilir mi?
 
Son düzenleme:
RAM kullanımı ne durumda oluyor bu donma sırasında? veya işlemci kullanımı. Söylediğin hata raporu önemli bir sorun yaşandığında olur. Kaspersky ayarlarını kurcalamadıysan normal bir durum göndermesi.
Sisteminle alakalı büyük ihtimal. Temiz önyükleme yapmadıysan yap.
İmzamdan sistem tarama 1 sonucunu paylaş.
 
RAM kullanımı genel kullanımda 4 ile 9 arasında dolaşıyor. Daha üstünü görmedim. 16 GB RAM'e sahibim. CPU ise en fazla yüzde 60 kullanım gördüm. O sırada da Twitch yayını yapıyordum. Temiz önyükleme yaparak 1 saat boyunca kullanım gerçekleştirdim. Sorunla karşılaşmadım. Ancak normal zamanda da bu sorun her zaman olmuyor. Bir de şunu keşfettim. Oyun sırasında değil iken bu sorun gerçekleştiğinde Windows ile etkileşime geçebiliyorum. Sadece arama çubuğu donuyor ve Filmler ve TV açılmıyor. Ancak oyun sırasında iken Windows ile hiç bir şekilde etkileşime geçemiyorum. Alt tab ile başka bir uygulamaya ya da masaüstüne dönemiyorum. Fare ile de görev çubuğuna falan da tıklanmıyor.

 
Servislerle oynadığın görülüyor. Kısaca sistemde yaptığın değişiklikler var bunları bilmeden bir şey diyemeyiz. Standart kullanımda bir sorun olmaması lazım. MY Kaspersky üzeriden sorununuzu bildirin bana verdiğiniz dosyayı orada da paylaşın.
 
Servisler ile oynadım. Ama Windows hizmetlerinin hiçbiri ile oynamadım. Dediğiniz gibi temiz önyükleme yaparak deneyin dediniz. Windows hizmetleri hariç tüm hizmetleri kapatıp kullanmayı denedim. İntrrnetten araştırdığım kadarı ile temiz önyükleme bu servisleri kapatarak gerçekleştiriliyor. Dediğiniz gibi Kaspersky üzerinden sorun bildirmeyi deneyeceğim.

4'ten fazla USB ile format attım. Aynı sorun tekrarlamanmaya devam etti. Sorun kullandığım donanımlar ile Kaspersky'ın birinin uyumsuz olma ihtimali var mı?
 

Geri
Yukarı